GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bečani posjećuju digitalno groblje

Bečani posjećuju digitalno groblje
BIZARNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.04.2020 / 13:38
Autor: SEEbiz
BEČ - Posljednja počivališta voljenih osoba u austrijskoj se prijestolnici sada mogu obići virtualno.

Pojava i širenje koronavirusa sa sobom su donijeli razne nove izazove. Zbog toga su diljem svijeta na snazi sigurnosne mjere koje sa sobom donose brojna ograničenja, a ona se odnose i na organiziranje sprovoda i posjećivanje grobnih mjesta.

Bečka gradska groblja u ovim su teškim vremenima ipak pronašla način da svojim sugrađanima to ponovo omoguće te su 15. travnja pokrenula besplatnu uslugu „Digitalni grob“. Putem nje građani Beča sada iz vlastitog doma mogu pristupiti svim važnim informacijama o svojim grobnim mjestima te se mogu virtualno prisjetiti voljenih osoba koje su izgubili.

Sve što im je potrebno jest personalizirani pristupni kod, a on se izdaje osobi u čijem je vlasništvu pojedino grobno mjesto. Ona tako bilo kada i bilo gdje može putem interneta dobiti uvid u informacije o dotičnom grobnom mjestu, mijenjati osobne podatke poput adrese, produljiti pravo korištenja groba ili ga prenijeti na drugu osobu. Osim toga, može zajedno sa svojom obitelji i prijateljima komemorirati voljene pokojnike. Naime, u zaštićenom virtualnom prostoru − takozvanim spomen-sobama – s odabranim se osobama mogu dijeliti fotografije i sjećanja, a to je upravo sada, kada zajednički posjet groblju nije moguć, za mnoge velika utjeha. Također, djelatnici groblja na zahtjev će na grobu zapaliti lampione ili ožalošćenima proslijediti fotografiju posljednjeg počivališta njihove voljene osobe.

Direktorica Bečkih gradskih groblja, Renate Niklas, nada se da će usluga digitalnog groblja ljudima pomoći u tuzi i oproštaju od preminulih jer on je u ovim vremenima, kada nema uobičajenih sprovoda, iznimno težak. S obzirom na to da su groblja važna mjesta sjećanja, Grad Beč svojim je građanima time omogućio da ih posjete iz vlastitog doma.

Tagovi: Beč, Bečkka gradska groblja, Friedhöfe Wien, digitalni grob,
PROČITAJ I OVO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE