GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Baričić se povukao iz politike pa objavio fotografije djevojaka s kojima je mislio da komunicira

Baričić se povukao iz politike pa objavio fotografije djevojaka s kojima je mislio da komunicira
SPLITSKA AFERA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.06.2022 / 15:47
Autor: SEEbiz
SPLIT - Uoči izbora u Splitu je izbila afera s porukama koje su navodnim djevojkama iz Srbije, od kojih je jedna navodno maloljetna, slali donedavni dogradonačelnik Bojan Ivošević i bivši gradski vijećnik Luka Baričić.

Podsjetimo, Večernji list je jučer objavio da su se Ivošević i Baričić dopisivali s profilima navodnih djevojaka iz Srbije, od kojih jedna, kako je tvrdila u prepisci, ima 17 godina.

Luka Baričić je na današnjoj presici rekao da se povlači iz politike i da mu je sve smješteno. Za aferu je optužio Tonćija Omrčena bliskog stranci Željka Keruma. Kasnije je na Facebooku objavio fotografije djevojaka.

"Budući da je sadržaj moje intime mogla vidjeti cijela Hrvatska, da bi informacije bile cjelovite smatram da radi točnog informiranja javnosti trebam objaviti fotografije osoba s kojima sam smatrao da komuniciram. Na prvoj slici je 'Aleksandra', a na drugoj 'Milica' za koju je naknadno rečeno da ima nešto manje od 18 godina", napisao je Baričić.

Ranije je, podsjetimo, Baričić rekao da mu se na aplikaciji za upoznavanje javila djevojka koja se predstavila kao Aleksandra iz Beograda te da su se vrlo brzo zbližili i zaključili kako između njih postoji bliskost i uzajamni osjećaji seksualne napetosti.

"Tu napetost izražavali smo tako što smo si slali poruke eksplicitnog sadržaja, koje ste mogli pročitati u medijima", rekao je Baričić.

"Za svoju intimu se ne namjeravam opravdavati jer sve što sam htio je da se ta napetost realizira bliskim kontaktom. Ovdje moram naglasiti da nisam nudio zaposlenje osobi s kojom se dopisujem što se jasno vidi u porukama koje smo razmijenili, ali od sve komunikacije, samo tu poruku medij koji je objavio korespondenciju nije objavio pa ću je objaviti ja. U tim porukama piše: 'Ne zapošljavamo preko veze. Neću, kriva stranka.' Aleksandra mi je u jednom trenutku rekla da će doći u Split pod uvjetom da nju i njenu sestru upoznam s Bojanom Ivoševićem."

Baričić kaže da je imao samo jedan cilj i da je na putu do tog cilja napravio stvari koje nije smio te da je izmišljao stvari koje Ivošević nikada nije rekao.

"Ispričavam se svom kolegi i prijatelju kojeg sam nesmotrenim i naivnim ponašanjem doveo u neugodnu poziciju. Nakon što mi je Aleksandra rekla da neće doći u Split ako ne ostvari kontakt s Bojanom, zamolio sam gospodina Ivoševića da se javi njenoj sestri koja je zainteresirana za Bojana, sve kako bi Aleksandra došla u Split. Bojan ostvaruje kratku komunikaciju s navodnom sestrom Milicom, a meni se Aleksandra više puta javlja s navodima da je Bojan nezainteresiran i hladan i da je to žalosti. Bojan uskoro saznaje da se radi o maloljetnoj osobi i prekida komunikaciju", rekao je.

Kaže da je od izvora iz HGS-a, stranke Željka Keruma, saznao da iza svega stoji Tonći Omrčen.

"Vrlo brzo nakon toga prestaje i komunikacija Aleksandre prema meni te od osobe koja je bliska ljudima iz Hrvatske građanske stranke saznajem da iza svega stoji Tonći Omrčen. O kojoj osobi se radi i sve detalje o saznanjima koja imam dat ću policiji. Cilj ove operacije bila je kompromitacija Bojana Ivoševića, a ja sam samo poluga preko koje je organizator htio doći do Bojana Ivoševića. Zbog pritiska javnosti koji je izazvan mojim porukama i zbog činjenice da je cijela Hrvatska imala uvid u moju najdublju intimu, ne želim nositi taj teret te se povlačim iz politike i neću konzumirati mandat gradskog vijećnika ako ga osvojim na sljedećim izborima", rekao je.

Omrčen je poduzetnik blizak Željku Kerumu, a u rujnu prošle godine je Grad Split uklonio stupiće na parkingu na splitskim Gripama koji koristi njegova tvrtka. On se tada verbalno obračunao s Bojanom Ivoševićem.

"Osobe s invaliditetom pate u ovom gradu jer ovakvi kao vi profitiraju od ovog grada umjesto da ulažemo u socijalu i osobe s invaliditetom. Ja sam dokazao papirnato da vam ova parcela nikada nije mogla biti dana u najam i to je sad jasno", rekao je tada Ivošević, dok mu je Omrčen spočitao otkaz osobi s invaliditetom, o čemu se tih dana pričalo u javnosti.

Kako je Omrčen blisko surađivao s Kerumom, on je tumačio da je sve odmazda nove gradske vlasti.

Fotografija: Miroslav Lelas, Pixsell

Tagovi: Bojan Ivošević, seks skandal, Split, Tonči Omrčen, Ivica Puljak, Luka Baričić
PROČITAJ I OVO
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE