GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Banožić posjetio Slavoniju nakon nevremena

Banožić posjetio Slavoniju nakon nevremena
ZAKAŠNJELA POMOĆ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.07.2023 / 17:44
Autor: SEEbiz

TOMPOJEVCI - Ministar obrane Mario Banožić posjetio je u nedjelju mjesto Berak u općini Tompojevci gdje pripadnici Hrvatske vojske otklanjaju posljedice nevremena, istaknuvši da je najveći izazov uništena infrastruktura i nedostatak struje.

Ministar Banožić je u izjavi istaknuo da je na području Vukovarsko-srijemske županije raspoloživo 500 vojnika za potrebe otklanjanja posljedica nevremena te ocijenio da bi stanovnici županije mogli dobiti električnu energiju “vrlo brzo”.

“Zadaće za vojnike dolaze preko općinskih i gradskih stožera. Ovdje se konkretno radi o javnim površinama gdje se treba ukloniti najčešće stabla koja bi mogla stvoriti ugrozu za kuće, ali isto tako i za ostalu infrastrukturu”, rekao je ministar te zahvalio vojnicima na angažmanu, kao i “svim mještanima te općinskim i županijskim stožerima civilne zaštite koji su brzom reakcijom omogućili da se normalizira život” na tom području.

Ministar je pojasnio i proceduru o postupku ranog upozoravanja stanovništva putem Sustava za rano upozoravanje i upravljanje krizama SMS porukama. “Riječ je o Pravilniku koji se nalazi na e-savjetovanju i koji je uputilo Ministarstvo unutarnjih poslova. U nekoliko resora koji sudjeluju kao sastavnice domovinske sigurnosti svatko će biti zadužen za svoj dio”, rekao je ministar te dodao da će dio koji se odnosi na Hrvatsku vojsku biti isti kao i do sada. “Sigurnosne ugroze se nisu promijenile, nego se promijenio način komunikacije i ovaj novi Pravilnik potpomaže takav način komunikacije”, dodao je.

Župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić zahvalio je Hrvatskoj vojsci na pomoći, a o samom tijeku sanacije šteta rekao da ih je unazadilo novo nevrijeme. “U principu radimo dupli posao i trošimo duple resurse i materijale”, dodao je.

Naglasio je i kako od svih ugroza najviše problema imaju sa električnom energijom. “Za subotu je bilo predviđeno da će biti priključeno 98 posto svih stambenih objekata, međutim, novo nevrijeme je izbacilo jedan dalekovod, izbacilo niskonaponske mreže na nizu mjesta, 200 trafostanica. A to se ne može jednostavno popraviti”, objasnio je.

Potvrdio je da trenutno ne uspijevaju nabaviti dovoljno agregata za sve potrebe stanovnika, ali se nada da će za dva dana svi dobiti struju. Dekanić je naglasio da je Vlada obećala potporu te da je za četvrtak najavljen intervencijski plan u iznosu od oko 11 milijuna eura.


Načelnik općine Tompojevci Milan Grubač ocijenio je da su štete u pet mjesta u općini – velike. “Prvenstveno su stabla koja su popadala napravila štete na stambenim objektima, na električnoj mreži, zbog čega i dalje oko 50 posto kućanstava nema električne energije”, rekao je i zahvalio Hrvatskoj vojsci na pomoći.

Tagovi: Mario Banožić, Slavonija
PROČITAJ I OVO
Guardian: Kritičari vlade Srbije na meti napada špijunskog softvera
SRAMOTNO
Guardian: Kritičari vlade Srbije na meti napada špijunskog softvera
BEOGRAD - Policija i Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal (VTK) nemaju informacije o navodnom pokušaju instaliranja špijunskog softvera na telefone predstavnika civilnog društva u Srbiji, saopštio je tužilac Branko Stamenković za Radio Slobodna Evropa (RSE).
Pokrovac: Razgovora će ipak biti, ali sutra dopodne
PROSVJEDNICI
Pokrovac: Razgovora će ipak biti, ali sutra dopodne
ĐAKOVO - Svinjogojci, koji sedmi dan prosvjeduju u istočnoj Slavoniji, nisu se tijekom dana, kako su očekivali, susreli s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković, ali se razgovorima s predstavnicima države još nadaju, i to u srijedu, tvrdeći kako to ne znači i da odustaju od svojih zahtjeva.
Nova akcija USKOK-a: Uhićena dva policajca
UHIĆENJA
Nova akcija USKOK-a: Uhićena dva policajca
ZAGREB - USKOK se oglasio priopćenjem o novoj akciji koju provodi u koordinaciji s PNUSKOK-om. Poručuju da se radi o uhićenjima i hitnim dokaznim radnjama
Pokrovac najavio sastanak s ministricom, Ministarstvo tvrdi da od toga nema ništa
PROSVJED SELJAKA
Pokrovac najavio sastanak s ministricom, Ministarstvo tvrdi da od toga nema ništa
ĐAKOVO - Poljoprivrednici prosvjeduju već sedmi dan tražeći od Ministarstva da udovolji njihovim zahtjevima, dozvoli klanje na objektima i trženje zdravog svinjskog mesa.
Problemi za Mamića: Još jedan okrivljenik sve priznao
PRIZNANJE
Problemi za Mamića: Još jedan okrivljenik sve priznao
ZAGREB - Igor Krota, petookrivljeni u predmetu Dinamo II u kojem se sudi Zdravku Mamiću i još petorici okrivljenih za nezakonito izvlačenje 19,1 milijuna eura iz Dinama priznao je na današnjoj raspravi na Županijskom sudu u Osijeku kazneno djelo koje mu se stavlja na teret.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE