GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bandić: Zagrebački proračun bit će usvojen 13. prosinca

Bandić: Zagrebački proračun bit će usvojen 13. prosinca
OČEKIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.12.2018 / 14:53
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Gradonačelnik Milan Bandić komentirao je krizu vlasti u Zagrebu nakon što su iz koalicije izašli Neovisni za Hrvatsku Brune Esih i Zlatka Hasanbegović te dvojbe oko toga hoće li moći donijeti proračun za sljedeću godinu.

Bandić je poručio da bi proračun Grada Zagreba za 2019. trebao biti usvojen već na sjednici Gradske skupštine 13. prosinca.

"Ja sam siguran da neću drugi put upućivati proračun Gradskoj skupštini u 12. mjesecu, a to znači da bi proračun trebao biti 13. prosinca usvojen", rekao je Bandić odgovarajući na pitanje kako namjerava osigurati većinu u Gradskoj skupštini do 13. prosinca kada je na dnevnom redu skupštinske sjednice njegov prijedlog proračuna Grada Zagreba za 2019. godinu. Također se pozvao na Krležine stihove da nigdar ni bilo da ni nekak bilo, i nigdar ne bu, da nekak ne bu.

Upitan što poručuje oporbi koja poziva glavnog državnog odvjetnika da pazi s kime će njegova stranka ili njegov koalicijski partner u Gradskoj skupštini - HDZ komunicirati ovih dana, Bandić je rekao: "Mislim da to nije zadaća državnog odvjetništva".

"Državno odvjetništvo ima puno važnijih stvari nego da radi politiku. Koliko ja znam da u Državnom odvjetništvu se ne bave politikom. Stranke se bave politikom, a Državno odvjetništvo ima Ustavom propisana prava i obaveze", ustvrdio je Bandić.

Na pitanje da objasni zašto je točno pukla suradnja njegove stranke sa strankom Neovisni za Hrvatsku, koja je bila njegov koalicijski partner u zagrebačkoj Gradskoj skupštini. Bandić je odgovorio da su nema što dodati ni oduzeti onome što su jučer rekle njegove zamjenice u stranci Ana Stavljenić-Rukavina i Jelena Pavičić Vukičević.

"Mislim da su sve rekle što su trebale reći", kazao je Bandić novinarima na konferenciji Eko susret 2018., koju je Grad Zagreb organizirao za ravnatelje gradskih dječjih vrtića i osnovnih škola.

Tagovi: Milan Bandić, zagrebački proračun, Grad Zagreb
PROČITAJ I OVO
Problemi s migrantima: Od sutra Žandarmerija i posebne jedinice policije u Šidu
TENZIJE
Problemi s migrantima: Od sutra Žandarmerija i posebne jedinice policije u Šidu
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će prisustvo policije u Šidu od sutra biti značajno povećano kako bi u tom gradu obezbedili red i mir nakon više slučajeva upada migranata u kuće i na imanja.
WHO podigao opasnost od koronavirusa na vrlo visoku
KORONAVIRUS
WHO podigao opasnost od koronavirusa na vrlo visoku
ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija podigla je u petak rizik vezan uz koronavirus na "vrlo visok", što je najviša moguća razina, nakon što je zaraza potvrđena kod oko 79.000 ljudi u Kini i više od 5000 u ostatku svijeta.
WHO upozorava da koronavirus može stići u sve države
UPOZORENJE
WHO upozorava da koronavirus može stići u sve države
ŽENEVA - Epidemija koronavirusa "se širi" i može stići u većinu, ako ne i u sve države, objavila je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) nakon što je u petak Nigerija potvrdila prvi slučaj zaraze u subsaharskoj Africi.
Porasla upotreba kanabisa među starijim Amerikancima u posljednje tri godine
KANABIS
Porasla upotreba kanabisa među starijim Amerikancima u posljednje tri godine
NEW YORK - Upotreba kanabisa u porastu je među starijom američkom populacijom, a sve više saveznih američkih država okreće se njegovoj legalizaciji za medicinsku ili rekreacijsku upotrebu, rezultati su nove analize čiji su rezultati objavljeni na internetskoj stranici časopisa Američke liječničke udruge.
Eksplodirao meteor, iznad Učke i Istre se vidio dim
FENOMENI
Eksplodirao meteor, iznad Učke i Istre se vidio dim
RIJEKA - Iznad Slovenije je na trideset kilometara visine eksplodirao meteor.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE