GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bandić povukao amandmane na GUP

Bandić povukao amandmane na GUP
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.02.2020 / 10:40
Autor: SEEbiz / HRT
ZAGREB - Kako je u subotu i najavio, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, povukao je sve svoje amandmane na GUP. Bandić je prekjučer kazao da se amandmani nisu niti trebali upućivati. Dodao je da amandmani nisu bili njegova želja, već od HDZ-a.

Na sjednici zagrebačke Gradske skupštine u četvrtak HDZ je na GUP podnio 15, a Stranka rada i solidarnosti i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je i predlagatelj točke dnevnog reda, 71 amandman.

- Trebalo je usvojiti GUP koji je ispoštivana procedura, a onda ići na Ministarstvo koje je trebalo donijeti pravilnik. Prijašnja ministrica isto nije donijela pravilnik, a trebala ga je donijeti 2014, kazao je Bandić.

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić izjavio je istog dana da je na sjednici šireg Predsjedništva bilo riječi o zagrebačkom GUP-u te je odlučeno da neće podržati nijedan amandman koji se odnosi na prenamjenu zelenih u građevinske površine koji nije bio predmetom javne rasprave.

Prema postojećem GUP-u pola milijuna četvornih metara zagrebačkih javnih, uglavnom zelenih površina moglo bi biti prenamijenjeno u građevinsko zemljište. Oporba ga je ocijenila 'uvodom u najgoru političku nekretninsku trgovinu u povijesti Hrvatske'.

Društvo arhitekata Zagreb (DAZ) priopćilo je u petak da podnošenje 85 amandmana na zagrebački GUP predstavlja presedan u povijesti prostornog planiranja u Hrvatskoj te navodi da bi njihovo prihvaćanje omogućilo prenamjenu 530 tisuća metara kvadratnih javnih površina u površinu za gradnju. Iz Grada Zagreba su pak u subotu priopćili da su predložene izmjene i dopune GUP-a Zagreba 'strateške i razvojne, unatoč kritikama strukovnih udruga'.

Tagovi: Milan Bandić, Generalni urbanistički plan, zagrebački GUP, Andrija Mikulić
PROČITAJ I OVO
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE