GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bačić: Evo kad će se izglasati novi Zakon o obnovi

Bačić: Evo kad će se izglasati novi Zakon o obnovi
OBNOVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.01.2023 / 13:58
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ministar graditeljstva Branko Bačić nakon sjednice Vlade odgovarao je na pitanja novinara.

Radimo na ubrzanju kako bismo utrošili maksimalna sredstva. Već smo i održali sastanke, rekao je Bačić.

Dodao je i da se mora osobno uvjeriti u stanje svakoga projekta te da je neozbiljno prije toga govoriti ikakve procjene.

“Da bismo to doista mogli ubrzati, da bismo mogli reći da smo olakšali, to je donošenje zakona koji je u proceduri. Naš je plan da rok za donošenje u Saboru bude najkasnije 17. veljače i tog dana ćemo prezentirati plan i program za zbrinjavanje svih naših sugrađana koji su u kontejnerima”, rekao je Bačić.

I samoobnova se treba ubrzati, poručio je. “Dosta ljudi je zainteresirano, ali ne mogu dizati kredite. Uvjereni smo da je jedini mogući način da u startu kad ministarstvo izda rješenje o obnovi, istog trenutka će država na poseban račun, u komercijalnoj banci na ime sugrađanina koji mora obaviti obnovu, u stopostotnom iznosu, u cijelosti isplatiti sredstva. Da bismo se osigurali da se ta sredstva ne bi trošila nenamjenski, mi ćemo svaki račun koji dođe isplaćivati, ako je on u okviru projekta samoobnove. Ima tu još puno detalja koje smo poduzeli da bismo smanjili broj sudionika”, rekao je Bačić.

U sedam dana, koliko je zakon u esavjetovanju, nastojat će iznaći i još rješenja koja bi ga mogla unaprijediti, rekao je Bačić.

Na obnovi javnih zgrada se radi jako puno, mi smo nezadovoljni dijelom koji se odnosi na obnovu privatnih kuća. To je važno i stvara sliku, ali milijardu eura samo iz jednog fonda će se unijeti i uložiti u obnovu javnih zgrada, bolnica, škola, domova zdravlja, muzeja, zgrada uprave i u prometnice… Tim sredstvima ćemo omogućiti da ono što godinama nismo ulagali u prometnu infrastrukturu, da to obnovimo. Nezadovoljni smo dinamikom obnove privatnih kuća i to se slažem da se treba ubrzati”, rekao je Bačić.

Dobro je da propitujete i idete u svaki detalj obnove i na taj način nas držite budnima i pomognete da se proces obnove ubrza, rekao je Bačić novinarima.

Tagovi: Branko Bačić, Zakon o obnovi, obnova Banovine
PROČITAJ I OVO
Butković o Barbariću: Ovo je dokaz da pravna država funkcionira
REAKCIJE
Butković o Barbariću: Ovo je dokaz da pravna država funkcionira
ZAGREB - Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekao je u petak da se na primjeru naloženog rušenja bespravne gradnje predsjednika Uprave HEP-a Frane Barbarića na otoku Hvaru pokazuje da pravna država funkcionira.
Podignuta optužnica protiv Barbarića
OPTUŽNICA
Podignuta optužnica protiv Barbarića
SPLIT - Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv Frane Barbarića, predsjednika Uprave HEP-a, zbog kaznenog djela protupravne gradnje.
Pokrovac prozvao jednu od predstavnica prosvjednika
RASKOL
Pokrovac prozvao jednu od predstavnica prosvjednika
ŽUPANJA - Tomislav Pokrovac na GP Županja najavio je da sutra na prosvjed izlate svinjgojci širom zemlje, a komentirajuči jučerašnji sastanak s ministricom dao je do znanja da postoje određena neslaganja među samim prosvjednicima.
Barbariću odbijena žalba, rušenje vile na Hvaru kreće prije Božića
PROBLEMI
Barbariću odbijena žalba, rušenje vile na Hvaru kreće prije Božića
SPLIT - Općinski sud u Splitu, kako doznajemo, odbio je danas žalbu Frane Barbarića, predsjednika Uprave HEP-a, koju je podnio na rješenje Državnog inspektorata za rušenje njegove bespravno građene vile na otoku Hvaru.
Lavrov odaslao prijeteću poruku: Oni su sljedeći
PRIJETNJE
Lavrov odaslao prijeteću poruku: Oni su sljedeći
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova poslao je prijeteću poruku Moldaviji. Sergej Lavrov u četvrtak je poručio kako se ova bivša sovjetska republika dovodi u opasnost želeći pridruživanje Europskoj uniji. Poruka je došla s ministarske konferencije najveće regionalne sigurnosne organizacije - OESS-a.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE