GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Azov objavio jezive fotografije iz čeličane Azovstal

Azov objavio jezive fotografije iz čeličane Azovstal
SRAMOTA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.05.2022 / 08:15
Autor: SEEbiz
MARIUPOLJ - Dok su ruske trupe u ponedjeljak na ulicama razrušenog Mariupolja slavile 'Dan pobjede', samo nekoliko stotina metara dalje u bunkerima Azovstala šačica ljudi ostavljena je na milost i nemilost okupatora.

Borci iz čeličane Azovstal više od dva mjeseca trpe strahovite napade ruske vojske, a sada su došli u situaciju da svaki dan smatraju da im je posljednji. Hrane, vode i municije imaju sve manje, ali kako sami kažu, predaja ne dolazi u obzir.

- Nećemo se predati. Predaja znači smrt - rekao je prvi čovjek Azova Svjatoslav Palamar, prenosi Jutarnji list.

U utorak kasno navečer Azov je na svojim društvenim mrežama objavio niz šokantnih fotografija koje jasno dokazuju u kakvim uvjetima žive borci iz bataljuna. Na njima se vide ranjeni vojnici koji u katakombama golemog kompleksa koji preživljavaju bez adekvatne liječničke pomoći.

- Zar Ukrajina i svjetska zajednica sada nisu u stanju zaštititi i brinuti se o ovim ljudima. Zahtijevamo hitnu evakuaciju ranjenih vojnika na teritorij pod kontrolom Ukrajine, gdje će im biti pružena pomoć i odgovarajuća skrb. Pozivamo UN i Crveni križ da pokažu svoju humanost i potvrde temeljna načela na kojima su stvoreni, Dakle, njihova je zadaća spasiti ranjenike koji više nisu borci. Vojnici koje vidite na fotografiji branili su Ukrajinu po cijenu vlastitog zdravlja. Cijeli civilizirani svijet mora vidjeti uvjete u kojima se nalaze ovi ljudi. Na fotografijama vidite osakaćene branitelji Mariupolja. Oni žive u potpunim nehigijenskim uvjetima, s otvorenim ranama zavijenim nesterilnim ostacima zavoja, bez potrebnih lijekova, pa čak i hrane. Morate djelovati - stoji u nizu poruka bataljuna Azov.

Za Sky News sinoć se iz čeličane javio i pukovnik bataljuna Azov Ilija Samoilenko koji je na tečnom engleskom priznao da ukrajinski borci imaju teške gubitke, te da bi im svaki dan mogao biti posljednji.

- Nitko nije očekivao da tako dugo možemo izdržati, ali kao što i sami možete vidjeti, mi smo još tu. Broj poginulih i ranjenih vojnika je jako velik, imamo teških gubitaka.

Ukrajinska vlada je rekla da je još uvijek stotinjak civila još uvijek zarobljeno u Azovstalu, ali Samoilenko kaže da su, po njegovim saznanjima, svi evakuirani.

- Zalihe su nam na izmaku, svaki dan bi nam mogao biti posljednji. Bojim se da bi nas neprijatelj mogao zarobiti, ali to za nas znači sigurna smrt.

Na kraju je zaključio

- Nama život ništa ne znači, ali borba za ovu zemlju znači nam sve.

Tagovi: pukovnija Azov, Azov, Ilija Samoilenko, Svjatoslav Palamar, rat u Ukrajini, Andrij Bilecki, Mariupolj
PROČITAJ I OVO
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
Plenković osvanuo na TikToku
DRUŠTVENE MREŽE
Plenković osvanuo na TikToku
ZAGREB - Andrej Plenković je u jeku kampanje otvorio profil na još jednoj društvenoj mreži, a riječ je o TikToku.
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
LISTE
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
ZAGREB - Izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu tijekom dana predao je i SDP odnosno njihova koalicija Rijeke pravde.
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
UHIĆENJA
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu pokrenuo je istragu protiv četiri osobe i jedne tvrtke zbog tri subvencijske prijevare i krivotvorenja isprava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE