GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Austrijanci tvrde: Eksplozija broja zaraženih povratnika iz Hrvatske

Austrijanci tvrde: Eksplozija broja zaraženih povratnika iz Hrvatske
ZARAZA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.08.2021 / 08:14
Autor: SEEbiz / H
BEČ - Austrijski dnevni list „Heute“ u petak piše kako je među povratnicima u Austriju s odmora u Hrvatskoj zabilježena „eksplozija“ broja novozaraženih koronavirusom.

Unutar samo dva tjedna broj se je više nego učetverostručio, dodaje list i aktualnu situaciju uspoređuje s onom prije dva tjedna, piše Večernji list.

„Još prije dva tjedna najveća briga, vezano za Covid pozitivne povratnike u zemlju s odmora u inozemstvu, bili su povratnici iz Španjolske, kojih je tada bilo 322, a na drugom mjestu bili su povratnici s odmora u Hrvatskoj, njih 187. Već tada je broj –uvezenih- zaraza iz Hrvatske bio u uzlaznoj putanji. A sada, samo dva tjedna nakon toga broj novozaraženih povratnika iz Hrvatske u Austriju je eksplodirao i za 4,5 puta je viši nego prije 14 dana“, ističe Heute.

Isti izvor napominje kako je samo u tjedan dana zabilježen porast za 501 novi slučaj Covid-19 zaraze. U nastavku to potkrjepljuje brojkama i ukazuje kako je samo u kalendarskom tjednu 29 / 30 zabilježeno 834 korona pozitivnih povratnika s odmora u Hrvatskoj, što je porast za 501 slučaj u tjedan dana. Heute piše kako austrijske epidemiologe, uz Hrvatsku koja se je probila na prvu neslavnu poziciju, još uvijek brine i Španjolska, iako je broj novozaraženih Austrijanaca koji se je iz te zemlje vratio kući pao za 37 slučajeva i sada su među korona pozitivnima evidentirana još 262 povratnika iz Španjolske.

Na trećem mjestu su korona pozitivni Austrijanci koji su se vratili s odmora iz Italije, a kojih je prošli tjedan bilo 68. Četvrta je Grčka iz koje se je u Austriju vratilo 110 korona pozitivnih osoba, što je 31 zaražena osoba više nego prije tjedan dana. Porast broja novozaraženih koronavirusom zabilježen je i kod povratnika u Austriju iz ostalih zemalja.

Iz Bosne i Hercegovine primjerice porast s 4 na 33 Covid-pozitivne osobe, iz Njemačke s 43 na 63, iz Francuske s 33 na 54 i z Turske s 48 na 82. List navodi kako su u skupini zemalja sa stalno niskim brojem korona pozitivnih povratnika u Austriju Izrael (17 osoba), Kosovo (2), Sjeverna Makedonija (2), Poljska (10), Švicarska (10), Srbija (17), Mađarska (20) i Slovenija (15). U nastavku dodaje da je mali broj zemalja u kojima je zabilježen pad broja novozaraženih, kada se radi o povratnicima u Austriju, a među njima su uz već spomenutu Španjolsku i Češka ( s 19 na 10), Nizozemska ( s 49 na 36) i Malta ( s 41 na 17).

Austrijski epidemiolog Gerald Gartlehner je još prije dva tjedna rekao kako su Austrijanci najviše zaraza „uvezli“ iz klasičnih turističkih zemalja za odmor, među kojima je i Hrvatska. Uz opasku kako „misli da ovogodišnje ljeto nažalost više neće biti kao ono prijašnje“.

Tagovi: austrijski turisti, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE