GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Australska vlada nastavlja s popuštanjem mjera unatoč snažnom rastu novooboljelih

Australska vlada nastavlja s popuštanjem mjera unatoč snažnom rastu novooboljelih
MJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.12.2021 / 07:19
Autor: SEEbiz / H
SYDNEY - Australske vlasti ustvrdile su u ponedjeljak kako je potrebno odmaknuti se od straha od koronavirusa te, unatoč gotovo rekordnom rastu broja novih slučajeva covida-19, odbacile pozive da se uvede obaveza nošenja maski i ograniči broj posjetitelja u zatvorenim prostorima.

Unatoč prijetnji zaraznije omikron varijante koronavirusa, život se prošloga tjedna u Sydneyu vratio gotovo u normalu, s ukidanjem praktičkih svih najstrožih ograničenja uoči Božića budući da je stopa procijepljenosti u toj zemlji među najvišima u svijetu.

"Uvijek će postojati nove varijante ovoga virusa", kazao je premijer najnapučenije australske države New South Wales Dominic Perrottet. "Pandemija neće nestati, i mi se moramo naučiti živjeti s njom", rekao je novinarima u Sydneyu. "Isto tako, moramo se odmaknuti od straha, u smjeru nade i povjerenja", dodao je Perrottet.

Dok je tjedan dana prije Božića širenje omikron inačice virusa u Nizozemskoj dovelo do uvođenja lockdowna te prijeti pooštravanjem mjera drugdje, Australija istodobno popušta mjere unatoč prognoziranom snažnom rastu novozaraženih, u nadi da će procijepljenost rezultirati slabijim simptomima bolesti.

U Australiji je cijepljeno više od 90 posto stanovništva starijeg od 16 godina.

Perrottet je kazao kako se nada da će viša razina procijepljenosti u toj zemlji ograničiti broj hospitalizacija, upozorivši da je to ono na što se treba usredotočiti.

Stručnjaci pozivaju na ponovno uvođenje strogih mjera, no Perrottet je rekao da je njegov odgovor "izbalansiran i proporcionalan".

Unatoč snažnom rastu broja novozaraženih u ponedjeljak nije zabilježen niti jedan novi smrtni slučaj u Australiji, a broj hospitaliziranih daleko je niži nego na vrhuncu vala delta varijante.

Od izbijanja pandemije, Australija je zabilježila ukupno 255.000 oboljelih od covida-19 i 2.146 smrti od koronavirusa, što je daleko ispod prosjeka mnogih drugih zemalja.

Tagovi: koronavirus u Australiji, Australija
PROČITAJ I OVO
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE