GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Anušić: Realno je da izbori budu na ljeto

Anušić: Realno je da izbori budu na ljeto
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.04.2020 / 13:03
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Potpredsjednik HDZ-a Ivan Anušić izjavio je u ponedjeljak da ne vjeruje da će se na večerašnjoj sjednici predsjedništva stranke razgovarati o konkretno datumu izbora jer se prvo trebaju stvoriti svi preduvjeti, ustvrdivši da je realno i da se održe na ljeto.

"Ne vjerujem da će se razgovarati o tome, prerano je. Prioritet je i dalje borba za opstanak i oporavak gospodarstva i borba protiv koronavirusa. Idemo s fazama opuštanja restriktivnih mjera i, ako sve prođe kako treba, onda ćemo na dnevni red staviti parlamentarne izbore", kazao je Anušić za N1.

Ustvrdio je i da bi izbori svakako trebali biti do kraja godine te dodao da je realno i da izbori budu na ljeto.

Izbori trebaju biti redovni, o tome kakva će biti predizborna kampanja nismo razgovarali

Smatra da svakako izbori moraju biti redovni, u ovoj godini, te da treba izbjeći moguću ustavnu krizu koja bi nastupila ukoliko u drugoj polovici godine dođe novi val koronavirusa i ne bude moguće održati izbore.

Na prozivke oporbe da će se u kupaćim gaćicama ići na izbore, kaže da oni postoje da bi kritizirali, ali da ne treba svaku priliku koristiti da bi se kritiziralo.

Ocijenio je da je situacija pod kontrolom i naglasio da bi se problemi u ovim, specifičnim, okolnostima trebali rješavati zajednički.

"Situacija je specifična, rezultati su odlični, nema smisla nametati teorije da mi sada lovimo u mutnom, izbori bi svakako bili dva ili tri mjeseca prije ili kasnije", istaknuo je Anušić.

"Ako ne budu, produžavat ćemo rok i ovoj Vladi i saborskom sazivu, no mislim da ćemo ipak uspjeti napraviti kako nam Ustav i zakon nalaže i da se održe izbori", dodao je.

Rekao je i da se nije razgovaralo o tome kako bi predizborna kampanja izgledala, ali uvjeren je da neće biti nikakvih skupova.

Nema spora da je Stožer politički imenovan; sada je prilika za neradnu nedjelju

Na upit donosi li sada HDZ preko Nacionalnog stožera Civilne zaštite političke odluke, poput one o zabrani rada nedjeljom, Anušić je odgovorio da nema spora da je Stožer politički imenovan.

"Izabrani su određenim političkim procesima, ali tu je struka", istaknuo je potpredsjednik HDZ-a.

Vezano za zabranu rada nedjeljom, podsjetio je da je HDZ davno rekao da je spreman razgovarati i pregovarati.

"Danas smo u situaciji da je radilo vrlo malo trgovina i manje vremena, sad je prilika da se to produži, proširi, a nedjelja stavi nešto što je neradno", rekao je, dodavši da se time ne približavaju crkvi, nego ljudima koji to hoće, a njih je, tvrdi Anušić, jako puno.

Komentirao je i to što je članica Nacionalnog stožera Civilne zaštite Alemka Markotić u kampanji snimila poruku potpore Kolindi Grabar Kitarović, na Kolinda TV-u.

"Rekao sam, krizni stožer je struka, ali nije samo struka. Izabran je politički. Markotić je dala podršku, da apsolutno. Ali što je bitno? Je li kontrola pandemije otišla u krivom smjeru? Nije. Znači HDZ ima bolje stručnjake od SDP-a", zaključio je Anušić.

Tagovi: Ivan Anušić, HDZ, izbori u Hrvatskoj, Alemka Markotić, Andrej Plenković, koronavirus u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE