GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Anušić o Mađarima: Već smo imali rat zbog karata

Anušić o Mađarima: Već smo imali rat zbog karata
PRETENZIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.06.2020 / 14:45
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Župan Osječko-baranjski Ivan Anušić komentirao je predizbornu kampanju i odnose s Mađarskom. Smatra da svi naši susjedi na neki način imaju teritorijalne pretenzije prema Hrvatskoj.

Vezano za rezultate CRO Demoskopa i tri postotni pad Anušić kaže za N1 televiziju da uhićenje Josipe Rimac sigurno nije pomoglo stranci, ali i da je pokazalo neovisnost pravosuđa.

Ostavlja mu dozu sumnje tempiranje trenutka i način uhićenja. Misli da Josipa Rimac neće biti crni labud HDZ-a na ovim izborima.

Oko Slavonije kaže da se HDZ konsolidirao u posljednje tri godine, preuzeli županiju od HDSSB-a i provode projekt Slavonija, Baranja i Srijem. Misli da Slavoniji drugi put od toga ne treba.

On bi osobno volio da Miroslav Škoro bude u četvrtoj izbornoj jedinici pa da može s njim prodiskutirati što je napravio za Slavoniju i što bi napravio.

Vezano za Ivana Penavu kaže da je svojim odlaskom povukao oko 100-njak članova iz gradske organizacije, a oko 1000 ih je ostalo. No to po njemu nije ništa tragično i katastrofalno.

U Slavoniji će HDZ pobijediti i u četvrtoj i petoj izbornoj jedinici", ustvrdio je Anušić. Koliko zna za Gabrijelu Žalac ona neće na listu, a oko Steve Culeja nema informaciju hoće li biti na listi u petoj izbornoj jedinici.

Kaže da provokacije iz Mađarske oko Baranje traju jako dugo, prvo je bilo stidljivo, a onda sve otvorenije. Dodaje da svi naši susjedi praktički posežu za našim teritorijem.

"Priča oko Mađarske ima profinjeniju liniju jer oni to ne rade sirovo kao Srbi 1991. godine. Ovo je ozbiljna stvar, Mađari sustavno investiraju u Baranji, pojavljuju se vrlo često najviši dužnosnici mađarske vlade.

Jednom sam reagirao prije par godina, a prije 10-ak dana je novi mađarski veleposlanik bio na razgovoru i pitao sam ga za karte. Odgovorio mi je da su toga svjesni, da imaju povijest koju ne mogu zaboraviti i oni kažu mi poštujemo, a nemamo pretenzije. Rekao sam da smo već jednom imali rat zbog karata i da to više ne rade jer neću to promatrati hladno", prisjetio se Anušić.

Misli da je reakcija premijera Plenkovića i Vlade bila primjerena. "Ovo što radi Orban i ekipa oko Orbana je provokacija koja ima za cilj izvlačiti to u javni prostor i o tome razgovarati."

Tagovi: Ivan Anušić, Mađarska, Viktor Orban, Baranja
PROČITAJ I OVO
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE