GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Anthony Fauci odlazi u modificiranu karantenu

Anthony Fauci odlazi u modificiranu karantenu
KARANTENA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.05.2020 / 08:28
Autor: SEEbiz / H
WASHINGTON - Glavni američki epidemiolog Anthony Fauci odlazi u "modificiranu karantenu" zbog kontakta s članom osoblja Bijele kuće koji je pozitivan na koronavirus, rekao je Fauci u subotu za CNN.

Fauci je negativan na covid-19 i bio je u kontaktu "niskog rizika" sa zaposlenikom Bijele kuće. Nije bio u njegovoj neposrednoj blizini u vrijeme zaraze koronavirusom, navodi CNN.

Fauci je direktor Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti i jedno od najistaknutijih lica stožera za koronavirus američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Radit će od kuće dva tjedna i za to vrijeme stalno će nositi masku. Smije odlaziti u svoj ured, ali samo kad ondje nema nikoga.

Zaposlenik Bijele kuće s kojim je Fauci bio u kontaktu nije identificiran.

Bijela kuća u četvrtak je objavila da je njezin zaposlenik pozitivan na koronavirus, a Trump negativan i dobrog zdravlja.

Trump je rekao da je imao malo kontakta sa zaraženim.

U petak je potvrđen koronavirus sobaru američkog potpredsjednika Mike Pencea te Katie Miller, Penceovoj glasnogovornici, ujedno i supruzi Trumpova savjetnika Stephena Millera.

Direktor američke agencije za lijekove (FDA), 60-godišnji Stephen Hahn bio je u kontaktu s Miller, piše Politico. Zato će provesti nekoliko tjedana u samoizolaciji, rekao je u petak glasnogovornik FDA za Reuters.

Direktor američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), 68-godišnji Robert Redfield "radit će na daljinu sljedeća dva tjedna" nakon "kontakta niskog rizika" u srijedu sa zaraženim u Bijeloj kući, objavio je u subotu Washington Post.

Sva trojica dužnosnika trebaju u utorak svjedočiti u odboru Senata koji prati mjere saveznih država o ponovnom otvaranju tvrtki i škola zatvorenih u borbi protiv širenja vrlo zaraznog virusa.

Koronavirus je osobito opasan za starije. Prema CDC-u, osmero od desetero umrlih od covida-19 u SAD-u imali su 65 ili više godina.

Tagovi: Anthony Fauci, karantena, koronavirus u SAD-u, Bijela kuća, Donald Trump
PROČITAJ I OVO
Stručnjaci: Rizik od potresa u Sloveniji jako je podcijenjen
POTRESI
Stručnjaci: Rizik od potresa u Sloveniji jako je podcijenjen
LJUBLJANA - Slovenija je pod velikim rizikom od potresa, ali većina javnosti toga nije svjesna, smatraju sudionici današnjeg savjetovanja Zavarovalnice Triglav.
Ludo vrijeme: Snijeg na granici, u Zagrebu srušena stabla, stradali i štandovi
NEVRIJEME
Ludo vrijeme: Snijeg na granici, u Zagrebu srušena stabla, stradali i štandovi
ZAGREB - U Hrvatsku je stigla najavljena promjena vremena. Posebno upozorenje objavio je i DHMZ.
Škaro mora u zatvor zbog silovanja
POTVRĐENA KAZNA
Škaro mora u zatvor zbog silovanja
ZAGREB - Visoki kazneni sud potvrdio je Damiru Škari (65) presudu od dvije i pol godine zatvora.
Zelenski: Bez pomoći Zapada nemamo nikakve šanse protiv Rusije
JASNA PORUKA
Zelenski: Bez pomoći Zapada nemamo nikakve šanse protiv Rusije
KIJEV - Potencijal oružanih snaga Rusije višestruko premašuje kapacitete Ukrajine, te stoga Kijev nema šanse da nastavi borbu bez pomoći Zapada, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.
Najprestižnije europske srednje škole dolaze u Zagreb
ŠKOLE
Najprestižnije europske srednje škole dolaze u Zagreb
ZAGREB - Najcjenjenije srednje škole i međunarodni jezični kampovi iz Švicarske, Portugala, Španjolske, Italije, Belgije i Ujedinjenog Kraljevstva 20. travnja od 10 do 14 sati predstavit će svoje programe hrvatskim učenicima u Hotelu Sheraton.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE