GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Anketa: Tomašević u velikoj prednosti pred Bandićem

Anketa: Tomašević u velikoj prednosti pred Bandićem
PREDNOST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.12.2020 / 10:29
Autor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB - Hoće li ujedinjena zagrebačka opozicija ostati ujedinjena ili će na skorašnje lokalne izbore ipak u više blokova, pitanje je koje bi odgovor moglo dobiti već ovog tjedna.

Naime, velika anketa koju je oporba naručila i koju je agencija Promocija u drugom tjednu prosinca i provela na tisuću ispitanika dovršena je, a rezultati, dobiveni kad se odbace neodlučni, i više su nego zanimljivi, neslužbeno doznaje dnevnik.

Možemo! tako, kažu izvori, ima rejting od 22,5 posto, dok je SDP druga opcija s potporom od 18,8 posto. HDZ je pak na visokih 18,5 posto, Stranka Milana Bandića nikad lošija sa samo 10,6 posto, Domovinski pokret ima 7,5 posto, Most je na 6,3 posto, a lista nezavisnog Renata Peteka s 1,9 posto popela se na sedmo mjesto i iza sebe ostavila i GLAS i Centar i HSLS.

Kada se pak gledaju kandidati za gradonačelnika, Tomašević prema anketi ima 30 posto potpore, Bandić je na 15 posto, dok je SDP-ov Gordan Maras na 8,5 posto potpore. Slijedi Vesna Škare Ožbolt s 8,3 posto potpore te HDZ-ov Mislav Herman, koji ima 7,6 posto. Testiran je i Nino Raspudić s obzirom na to da se u trenutku kada je anketa rađena nagađalo da će on biti kandidat Mosta te je na 6,3 posto, a slijedi ga Renato Petek s 4,6 posto. Zlatko Hasanbegović prema anketi ima 4,2 posto, Boro Nogalo četiri posto, dok je Otto Barić na dva posto potpore.

Testirane su i tri kombinacije u kojima bi ujedinjena oporba mogla izići na izbore. Kada bi išli svi zajedno s jednom listom, da su izbori danas mogli bi računati, kaže anketa, na 46 posto potpore. U kombinaciji da Možemo! i SDP idu s jednom listom, a na drugoj da idu stranke "građanskog centra", SDP i Možemo! imali bi 41 posto, a "građanski centar" plesao bi rizično po rubu sa svojih šest posto. Treća testirana kombinacija ona je u kojoj Možemo! ide sa svojim partnerima kao što je Nova ljevica, Zagreb je naš, ORaH plus Renato Petek i GLAS. Prema anketi dobivaju 29,6 posto.

U toj kombinaciji SDP sa svojom listom i svojim partnerima poput HSS-a ima skromnih 16 posto. Drugim riječima, nijedna od tri kombinacije ne odskače previše da bi se moglo u nju uperiti prstom i kazati ta je najbolja, piše u utorak Večernji list.

Tagovi: Tomislav Tomašević, Milan Bandić, Zlatko Hasanbegović, Nino Raspudić, Mislav Herman, Možemo!, Vesna Škare Ožbolt
PROČITAJ I OVO
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
Plenković osvanuo na TikToku
DRUŠTVENE MREŽE
Plenković osvanuo na TikToku
ZAGREB - Andrej Plenković je u jeku kampanje otvorio profil na još jednoj društvenoj mreži, a riječ je o TikToku.
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
LISTE
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
ZAGREB - Izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu tijekom dana predao je i SDP odnosno njihova koalicija Rijeke pravde.
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
UHIĆENJA
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu pokrenuo je istragu protiv četiri osobe i jedne tvrtke zbog tri subvencijske prijevare i krivotvorenja isprava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE