GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Anketa pokazala: Dvije trećine građana smatra da je DP prevario birače

Anketa pokazala: Dvije trećine građana smatra da je DP prevario birače
VOX POPULI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.05.2024 / 23:51
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Domovinski pokret je prevario svoje birače, u kampanji je HDZ nazivao izdajnicima, a sada idu u koaliciju, kažu dvije trećine ispitanih (67,3 posto). S tim se ne slaže 25,9 posto građana, a ne zna 6,9 posto...

Da je Hrvatska izabrala većinski desne opcije pa je prirodno da nova koalicija bude takva - slaže se polovina ispitanih (50,7 posto). Nešto manje je onih koji tako ne misle (46,7 posto). Ne zna 2,6 posto građana.

Domovinski pokret je prevario svoje birače, u kampanji je HDZ nazivao izdajnicima, a sada idu u koaliciju, kažu dvije trećine ispitanih (67,3 posto). S tim se ne slaže 25,9 posto građana, a ne zna 6,9 posto, pokazalo je istraživanje na 1300 ispitanika Promocije plus za RTL.

Da je Penavina stranka ipak postigla ciljeve, jer su izbacili SDSS i natjerali Andreja Plenkovića da prihvati njihove uvjete - vjeruje 63,9 posto, a nešto manje od trećine (25,9 posto) ne slaže se s tom tvrdnjom. Ne zna 6,2 posto. 58,2 posto je onih koji smatraju da je HDZ-DP koalicija poraz proeuropskih politika i uključivosti što je Plenković promovirao posljednjih 8 godina. S tim se ne slaže 33,3 posto, a ne zna 8,5 posto.

Mislite li da će pregovori HDZ-a i DP-a uspješno završiti bilo je pitanje na koje su ispitanici odgovorili ovako - da će putem biti manjih problema, vjeruje ih najviše čak 38,3 posto.

Nešto manje od trećine (31,1 posto) misli da će se DP i HDZ dogovoriti oko resora i imena bez problema, a gotovo petina (18,4 posto) vidi velike probleme, s tim da je tek 7,5 posto onih koji misle da će sve propasti pa ćemo na nove izbore. Ne zna 4,8 posto građana.

No kako vidimo stvari su uoči prve sjednice Sabora jasne – resori su raspoređeni - DP će imati demografiju, poljoprivredu i gospodarstvo u kojem je energetika- i za sada, čini se, trzavica nema.

Tagovi: domovinski pokret, hdz
PROČITAJ I OVO
Donatori demokrata podržali Harris, evo što slijedi
SCENARIJI
Donatori demokrata podržali Harris, evo što slijedi
WASHINGTON - Jedan izvor uključen u odjel za prikupljanje sredstava za kampanju odahnuo je nakon što je u nedjelju objavljeno da se predsjednik Joe Biden više neće ponovno kandidirati.
Trump se brzinski oglasio o Bidenovom povlačenju
REAKCIJE
Trump se brzinski oglasio o Bidenovom povlačenju
WASHINGTON - U telefonskom razgovoru sa CNN-om nekoliko minuta nakon što je predsjednik Joe Biden objavio svoj izlazak iz utrke za 2024. godinu, bivši predsjednik i kandidat za predsjednika Donald Trump opisao je Bidena kao "daleko najgoreg predsjednika u povijesti naše zemlje."
Biden se povlači iz utrke za novi mandat
POVLAČENJE
Biden se povlači iz utrke za novi mandat
WASHINGTON - Američki predsjednik Joe Biden povlači se iz utrke za reizbor.
Ulazi li Kamala Harris u majku svih bitaka?
GLASNA ŠAPUTANJA
Ulazi li Kamala Harris u majku svih bitaka?
WASHINGTON - Potpredsjednica Kamala Harris dobila je veću javnu podršku demokratskih zastupnika kao potencijalna zamjena za predsjednika Joea Bidena, ako on odluči odustati od utrke protiv bivšeg predsjednika Donalda Trumpa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE