GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Andrew Tate priveden u Rumunjskoj, osumnjičen za trgovanje ljudima i silovanje

Andrew Tate priveden u Rumunjskoj, osumnjičen za trgovanje ljudima i silovanje
UHIĆENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.12.2022 / 09:11
Autor: SEEbiz / index.hr
BUKUREŠT - Rumunjske vlasti priopćile su da je jučer u Bukureštu uhićen kontroverzni influencer i bivši profesionalni kickboksač Andrew Tate, javlja Reuters.

Osumnjičen je za trgovinu ljudima, silovanje i formiranje organizirane kriminalne skupine. Tate će sa svojim bratom Tristanom i još dvojicom osumnjičenih Rumunja biti pritvoren 24 sata, rekli su tužitelji iz jedinice za borbu protiv organiziranog kriminala u izjavi nakon pretresa njihovog doma u Bukureštu, piše Index.

Čini se kako ga je razotkrila kutija pizze. Naime, Tate je prije nekoliko dana napao Gretu Thunberg preko Twittera, a nakon što mu se Greta narugala, objavio je video u kojem ju je dodatno vrijeđao i pritom napravio kardinalnu pogrešku. Tate, kojeg policija traži zbog optužbi da je sudjelovao u udruživanju u zločinačku skupinu radi trgovine ljudima i seksualnog iskorištavanja žena, u jednom trenutku na snimci govori da mu se donese pizza, a ispalo je da je riječ o pizzeriji Jerry's iz Bukurešta.

Braća Tate su pod istragom od travnja. "Čini se da su četiri osumnjičenika stvorila organiziranu kriminalnu skupinu sa svrhom vrbovanja i iskorištavanja žena, prisiljavajući ih da stvaraju pornografski sadržaj namijenjen za gledanje na specijaliziranim web stranicama uz naknadu. Oni bi pritom dobili značajne svote novca", navodi se.

Tužitelji su rekli da su pronašli šest žena koje su osumnjičenici seksualno iskorištavali. Podsjetimo, Tate je putem društvenih mreža ostvario slavu velikim dijelom zbog govora mržnje i brojnih mizoginih izjava. Između ostalog, govorio je kako su žene djelomično odgovorne za silovanje te da pripadaju muškarcima (zbog čega mu je zabranjen pristup Twitteru, na koji ga je Elon Musk u međuvremenu vratio).

"Seksualno uznemiravanje je odvratno i neoprostivo. Međutim, kada vas muškarac gleda ili vam zviždi ili pita za ime, to nije uznemiravanje. Žene već jako dugo daju seks u zamjenu za priliku. Rade to i nisu zlostavljane. Ako se dovedeš u situaciju da budeš silovana, moraš snositi određenu odgovornost", objavio je na Twitteru, no sada su ti tvitovi obrisani.

Prilično je uživao u uspješnoj kickboxing karijeri i osvajao je naslove prvaka. Prvi put je postao poznat izvan sporta kada se pojavio u Big Brotheru 2016. godine u Velikoj Britaniji. No tada se na internetu pojavio video u kojemu Tate tuče ženu remenom pa je Andrew izbačen iz realityja. Tate je tvrdio da je to udaranje bilo dio uloge na koju je žena u videu pristala.

"Izrezali su zvuk iz videa jer se ona na njemu smije. Odrezali su i kraj videa, gdje ona uzima remen i uzvraća mi udarac dok se oboje smijemo. Kakvo sranje. To je bilo 2012. godine i zabavljali smo se", rekao je svojedobno Tate. Na sebe je navukao kritike i zbog komentara na račun seksualnog zlostavljanja.

Piers Morgan je u svoju emisiju pozvao Andrewa Tatea dva mjeseca nakon što mu je zabranjen pristup Instagramu i Facebooku zbog šovinističkih i mizoginih stavova. Tate se kod Morgana branio da su neke njegove izjave izvučene iz konteksta, ali i rekao da on govori ono što velik broj muškaraca misli i osjeća.

"Ne mrzim žene. Nikad nisam povrijedio ženu i ne postoji nikakav zapis o tome da sam naudio bilo kojoj ženi", rekao je. Ipak, neke svoje izjave o ženama je ponovio, poput one da žena u braku pripada muškarcu. Nakon što ga je Morgan pitao zašto izjavljuje da je žena muževo vlasništvo, Tate je počeo govoriti o tome da žena uzima muževo prezime i pripada novoj obitelji.

"Da, ali ona nije muževo vlasništvo. Nije stoka", rekao mu je Morgan. "Nije vlasništvo, ali da, mislim da žena u braku pripada muškarcu", rekao je Tate, koji je ranije izjavio da misli da je njegova sestra vlasništvo njenog muža.

Tagovi: Andrew Tate , trgovina ljudima, silovanja
PROČITAJ I OVO
Snažan potres u Italiji, osjetio se i u Hrvatskoj
PODRHTAVANJE TLA
Snažan potres u Italiji, osjetio se i u Hrvatskoj
ZAGREB - Prema prvim podacima, potres se dogodio 13 kilometara od grada Tolmezza, a osjetio se i u susjednim zemljama, uključujući Sloveniju i dio Hrvatske.
Putin: Optužbe da će Rusija napasti Europu su potpuna besmislica
REAKCIJE
Putin: Optužbe da će Rusija napasti Europu su potpuna besmislica
MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin osudio je optužbe Zapada da se Rusija planira boriti protiv Europe. Nazvao ih je "potpunom besmislicom".
Mamić: Cijenim Milanovića, ali i Turudića
PORUKE
Mamić: Cijenim Milanovića, ali i Turudića
MEĐUGORJE - Nekadašnji “gazda” GNK Dinamo i bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić prekinuo je nakon godinu dana medijsku šutnju i dao veliki dvosatni intervju za Avaz TV.
Anušić: Hrvatska u potpunosti stoji uz Kosovo
SUSRETI
Anušić: Hrvatska u potpunosti stoji uz Kosovo
PRIŠTINA - Ministar obrane Ivan Anušić razgovarao je u srijedu u Prištini s kosovskim kolegom Ejupom Maqedoncijem o bilateralnoj obrambenoj suradnji i prenio mu poruku da Hrvatska "u potpunosti stoji uz Kosovo i pravo te zemlje na neovisnost", priopćilo je ministarstvo obrane (MORH).
Plenković: Nemam pojma tko je AP
PREMIJER
Plenković: Nemam pojma tko je AP
ZAGREB - S nama idu HSLS, HDS, HNS, Hrvatska stranka umirovljenika i Marijana Petir, rekao je Plenković.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE