GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Amerikanci organiziraju sastanak u Njemačkoj o vojnoj pomoći Ukrajini

Amerikanci organiziraju sastanak u Njemačkoj o vojnoj pomoći Ukrajini
POMOĆ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.04.2022 / 07:29
Autor: SEEbiz / H
RAMSTEIN - Sjedinjene Države će u utorak biti domaćin sastanka u njemačkoj zračnoj bazi Ramstein, na kojoj bi se trebali okupiti predstavnici više od 40 država te razgovarati o načinu na koji će biti pružena pomoć ukrajinskoj vojsci u obrani od očekivane ruske ofenzive na istoku Ukrajine, izjavili su američki vojni dužnosnici.

Sastanak u bazi koja se nalazi jugoistočno od Frankfurta vodit će američki ministar obrane Lloyd Austin, koji dolazi iz Kijeva, gdje je ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskiju obećao dodatnu vojnu pomoć.

General američke vojske Mark Mille je rekao da je ključni cilj razgovora sinhronizacija i koordinacija pri osiguravanju dopremanja vojne pomoći koja bi uključivala teško topničko naoružanje, streljivo i oružjem bogato opremljene bespilotne letjelice.

"Nekoliko sljedećih tjedana će biti jako, jako kritični", izjavio je Milley te dodao:

"Potrebna im je kontinuirana pomoć, da bi bili uspješni na bojištu. I to je cilj ove konferencije."

Nakon neuspjelog brzog zauzimanja Kijeva i područja na sjeveru Ukrajine, Rusi su odlučili premjestiti svoje trupe na istok države, gdje pripremaju kopnenu ofenzivu u Donbasu.

Američki dužnosnik koji je želio ostati anoniman, procijenio je da se Rusi uzdaJU u teško topništvo i raketne napade na ukrajinske položaje, dok istovremeno raspoređuju trupe iz više smjerova kako bi opkolili i uništili značajan dio ukrajinskih obrambenih snaga.

No, procjena je američkih dužnosnika da je i ruska vojska doživjela značajne gubitke te da su neke jedinice izgubile gotovo trećinu pripadnika. Prema procjeni američke vojske, s takvim gubicama nije moguće uspješno ratovati.

Britanski vojni izvori govore o 15.000 poginulih ruskih vojnika, oko 2000 uništenih oklopnih vozila od čega je oko 530 tenkova te 60 srušenih helikoptera i borbenih zrakoplova.

Rusija je do sada službeno priznala smrt 1351 vojnika te 3825 ranjenih.

Tagovi: rat u ukrajini, NATO savez, Mark milley, ukrajinska protuzračna obrana, ruska vojska, Jens Stoltenberg
PROČITAJ I OVO
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
PREMIJER
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
ZAGREB - Glavna vladajuća stranka HDZ predala je u rano popodne izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu, a medijima se nakon predaje obratio predsjednik te stranke Andrej Plenković.
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE