GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Američki milijarder Robert Durst proglašen krivim za ubojstvo iz 2000.

Američki milijarder Robert Durst proglašen krivim za ubojstvo iz 2000.
PRESUDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.09.2021 / 07:59
Autor: SEEbiz / H
LOS ANGELES - Američki milijarder Robert Durst u petak je na sudu u Los Angelesu proglašen krivim za ubojstvo najbolje prijateljice Susan Berman 2000. godine zbog čega mu prijeti doživotni zatvor, a povezuje ga se s još dva stara ubojstva.

Durst je slučajno priznao tri stara slučaja nerazriješenih ubojstva tijekom snimanja dokumentarnog filma HBO-a iz 2015. Dok je još nosio mikrofon nakon jednog intervjua snimljen je kako u zahodu sam sebi mrmlja u bradu "Što sam učinio? Ubio sam ih sve".

Tužitelji su Dursta, kojem prijeti doživotni zatvor opisali kao bogatog i "narcisoidnog psihopatu", a izricanje kazne sudac je zakazao za 18. listopada.

Durst je optužen da je ubio Berman metkom u glavu kako bi prikrio nestanak svoje žene Kathleen McCormack Durst koja je nestala u New Yorku 1982. godine.

Tom 78-godišnjaku sudilo se samo za ubojstvo Berman u njezinom domu u Kaliforniji, a sumnjiči ga se za ubojstva supruge i bivšeg susjeda koja su se dogodila u posljednjih 39 godina.

Iako je godinama bio osumnjičen za nestanak supruge, 29-godišnje studentice medicine nikad nije podignuta optužnica. Tužitelji su rekli da ju je on ubio i da je 18 godina kasnije odlučio ubiti Berman jer je otkrila drugima da mu je pomagala prikriti taj zločin.

Ubrzo nakon objave presude obitelj McCormack zatražila je od tužitelja u okrugu Westchester u New Yorku da pokrene kazneni progon protiv Dursta, a slučaj je obnovljen još u svibnju.

Tužitelji su tijekom suđenja povezali Dursta i s ubojstvom susjeda Morrisa Blacka u Galvestonu u Teksasu 2001. Durst je u tom slučaju oslobođen optužbe za ubojstvo iako je priznao da je raskomadao Blacka i bacio njegove ostatke nakon što je slučajno pogođen.

Durst je unuk osnivača jedne od vodećih tvrtki za nekretnine u New Yorkum, a objavu presude pratio je iz zatvora zbog izloženosti koronavirusu.

Uhićen je dok je ulazio u hotel u New Orleansu gdje je bio prijavljen pod lažnim imenom, samo nekoliko sati prije emitiranja posljednje epizode HBO-ovog dokumentarca bez kojega po riječima tužitelja ne bi bilo ni osuđujuće presude.

Tagovi: Robert Durst, Kathleen McCormack Durst, Morris Black
PROČITAJ I OVO
Preminula Bojana Janković
IN MEMORIAM
Preminula Bojana Janković
BEOGRAD - Beživotno telo B.J. (1977) pronađeno je sinoć oko 19 u stanu u Ulici Đure Daničića, u Starom gradu.
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE