GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Američke zdravstvene vlasti zabranile e-cigarete triju proizvođača

Američke zdravstvene vlasti zabranile e-cigarete triju proizvođača
ZABRANE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.08.2021 / 07:17
Autor: SEEbiz / H
WASHINGTON - Elektroničke cigarete triju proizvođača nisu dobile odobrenje zdravstvenih vlasti za prodaju u Sjedinjenim Državama, priopćila je u četvrtak Američka agencija za lijekove, što je prva u nizu odluka koje će znatno utjecati na tu industriju.

Ovi proizvodi nisu uspjeli dokazati da je korist koju donosi odraslima (napose kako bi prestali pušiti klasične cigarete) veća od rizika koje donosi mlađima. Za potonje e-cigarete mogu zapravo biti početak stvaranja ovisnosti.

Zabranjeni su proizvodi grupacija JD Nova Group LLC, Great American Vapes i Vapor Salon. Uključuju e-cigarete s okusom "cole", "jabučne posipanke" i "žitarica s cimetom".

Ako su već u prodaji, ovi se proizvodi moraju povući s tržišta, upozorava Američka agencija za lijekove (FDA) u priopćenju.

Ova agencija je zadužena za ocjenu njihove korisnosti za javno zdravlje.

"Znamo da su proizvodi s aromatiziranim nikotinom veoma privlačni za mlade, pa je stoga procjena njihovih potencijalnih i stvarnih posljedica uporabe među mladima važan čimbenik u odlučivanju o tome koji se proizvod može pustiti na tržište", navodi se u priopćenju.

Tagovi: elektronske cigarete, JD Nova Group LLC, Great American Vapes, Vapor Salon
PROČITAJ I OVO
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
PREMIJER
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
ZAGREB - Glavna vladajuća stranka HDZ predala je u rano popodne izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu, a medijima se nakon predaje obratio predsjednik te stranke Andrej Plenković.
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE