" /> "> Akcija USKOK-a: Uhićeni Bačić i bivši Bandićevi suradnici | SEEbiz.eu

Akcija USKOK-a: Uhićeni Bačić i bivši Bandićevi suradnici

Akcija USKOK-a: Uhićeni Bačić i bivši Bandićevi suradnici
UHIĆENJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.06.2021 / 10:20
Autor: SEEbiz/Jutarnji list

ZAGREB - U tijeku je nova velika akcija policije i USKOK-a. Kako doznajemo, policija je rano jutros pod rukovođenjem USKOK-a "pokucala" na vrata više osoba na području Zagreba. Navodno se radi o sumnji u počinjenje koruptivnih kaznenih djela i to mahom vezanih za poslove zagrebačke gradske uprave.

Prema neslužbenim informacijama, riječ je o sumnjama u kaznena djela počinjena u vrijeme bivše gradske uprave, koncem prošle i u prvoj polovici ove godine. Među uhićenima je navodno nekoliko poznatih osoba, a jedna od njih je i ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.
Policija je jutros došla u pretres njegova doma na zagrebačkom Tuškancu, a za sada nema službenih informacija za što ga se konkretno tereti.
Međutim, neslužbeno se spominje njegov odnos s vlasnikom bivše tvornice TEŽ Milanom Lončarićem i njegovim građevinskim projektom Vrtovi svjetla na lokaciji bivše tvornice. Navodno je priveden i Lončarić.
Među uhićenima su i Bandićevi vozač Zdravko Krajina i Vladimir Džaja, nekadašnja šefica stručne službe gradonačelnika Andreja Šulentić, Jelena Čeklić bivša članica Povjerenstva za davanje javnih površina u zakup, te Denis Mohenski, poznat pod nadimkom 'Kralj Adventa'.
Sredinom mjeseca policija i Uskok upali su i u Gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo, tvrtku za upravljanje stambenim objektima u vlasništvu Zagrebačkog holdinga.
U aferi s namještanjem poslova uhićeni su šef GSKG Neven Blažević, vlasnik tvrtke Kum, Grading Mario Jurinić te poduzetnici Slaviša Veljković i Davor Režek, vlasnikci manjih zagrebačkih tvrtki za izvođenje građevinskih radova Exact d.o.o. te Daglop i Skela gradnja.
Prema optužbama, Blažević, kojega prijatelji zovu Ćiro, u proteklih godinu i pol dana u zamjenu za mito, dodjeljivao je poslove trojici privatnih poduzetnika, odnosno njihovim građevinskim tvrtkama. Istražitelji sumnjaju da je jednome od trojice osumnjičenih poduzetnika zaposlio suprugu u GSKG.

Tagovi: uhićenja, korupcija, Grad Zagreb, gradska uprava, USKOK, policija
PROČITAJ I OVO
SAD odobrio 95 milijardi dolara vojne pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu
POMOĆ
SAD odobrio 95 milijardi dolara vojne pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu
WASHINGTON - Opsežni paket inozemne pomoći lako je prošao Kongres SAD-a kasno u utorak nakon višemjesečne odgode, otvarajući put za milijarde dolara novog financiranja Ukrajine u trenutku napretka ruskih invazijskih snaga i nedostatka vojnih zaliha Kijeva.
DIP zaprimio 25 lista za europske izbore
LISTE
DIP zaprimio 25 lista za europske izbore
ZAGREB - Državno izborno povjerenstvo (DIP) zaprimilo je 25 kandidacijskih lista za europske izbore koji će se održati u nedjelju, 9. lipnja, a na kojima će birači izabrati 12 europskih zastupnika na pet godina.
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
STRATEGIJA
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
ZAGREB - O micanju Turudića kaže da ga se ne može razriješiti jer on još nije stupio na dužnost, ali se može odluka o njegovom imenovanju staviti van snage.
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
JASNA PORUKA
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
ZAGREB - "Nije to realno, to smo im već rekli. Kad se govori o zaštiti žena i djece od nasilja u obitelji, to je važan instrument Vijeća Europe."
Potres u Mostu: Raspudići napuštaju stranku?
SVAĐA
Potres u Mostu: Raspudići napuštaju stranku?

ZAGREB - Svađa oko sastavljanja lista za EU izbore u Mostu završila je raskolom i napuštanjem dva istaknuta člana Mosta, Marije Selak Raspudić i Nina Raspudića - doduše, Marija Selak Raspudić svoj saborski mandat provela je u saborskom Klubu Mosta kao nezavisna iako ju šira javnost doživljava kao mostovku.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE