GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Akcija policije i USKOK-a: Uhićeni bivša tužiteljica i njezin suprug

Akcija policije i USKOK-a: Uhićeni bivša tužiteljica i njezin suprug
UHIĆENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.11.2021 / 10:07
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - U novoj akciji policija je jutros po nalogu USKOK-a na zagrebačkom području uhitila više osoba.

Među uhićenima su i bivša zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu Mirela Alerić Puklin i njezin suprug Goran Puklin.

Njihov odvjetnik Ljubo Pavasović Visković potvrdio je tu informaciju.

Neslužbeno, privedena je i Piruška Canjuga.

Jedna od stvari na koje se sumnja, prema zasad neslužbenim informacijama, je zlouporaba položaja i ovlasti – da je Mirela Alerić Puklin davala informacije Piruški Canjugi iz predmeta Agrokor.

Akcija je je proizašla iz ranijeg istraživanja u slučaju Janaf, a sve skupa je akcijom obuhvaćeno – prema neslužbenim informacijama 7 osoba – no neće sve biti uhićene.

Podsjetimo, bivša tužiteljica Mirela Alerić Puklin poznata je po tome što je radila na predmetu Agrokor.

Podnijela je ostavku nakon što se prošle godine njezin suprug našao na meti USKOK-a jer je kod njega pronađeno oko 4 milijuna kuna za koje se sumnja da pripadaju Draganu Kovačeviću, okrivljenom u aferi Janaf.

“Novac pronađen u mojem stanu, kojeg koristi i moj suprug, nije novac Dragana Kovačevića, kojeg osobno i ne poznajem, već je to novac mog supruga. Sve okolnosti inkriminiranog događaja bit će predmet dokaznog postupka tijekom kojeg će biti potrebno razmotriti sve relevantne okolnosti u svrhu utvrđivanja stvarnog i istinitog činjeničnog stanja”, istaknula je u listopadu 2020. Alerić Puklin.

Tužiteljica je naglasila da je njen rad na predmetu u slučaju Agrokor bio “iznimno predan i savjestan” te da je jedini razlog njenog razrješenja zaštita osobnih i obiteljskih prilika, kao i ugleda Državnog odvjetništva.

Tagovi: Mirela Alerić Puklin, Goran Puklin, Agrokor, Piruška Canjuga
PROČITAJ I OVO
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
JASNA PORUKA
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
ZAGREB - HDZ je osvojio previše mandata i sada sve ovisi o Domovinskom pokretu, a iz HDZ-a Most sigurno neće zvati i mi ne bismo podržali ni Zorana Milanovića za kandidata za premijera, kazao je, između ostalog, Mostov Nikola Grmoja gostujući večeras u Dnevniku Nove TV.
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
DP
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) na parlamentarnim izborima osvojio je 14 mandata. Iako je riječ o dva mandata manje nego 2020. godine kada su predvođeni Miroslavom Škorom osvojili 16, DP je i ovim rezultatom postao najpoželjnija politička udavača. No, pitanje je mogu li se dogovoriti s ostalim zainteresiranim stranama kako bi kreirali novu Vladu.
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
KOMBINACIJE
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
ZAGREB - Tijekom četvrtka telefoni su poprilično užarili, a posljednje informacije govore da će Andrej Plenković, prvo pokušati izbjeći Domovinski pokret.
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
ODLUKE
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
BEOGRAD - Vlasti u Srbiji prihvatile su u četvrtak zahtjeve oporbe da se uz beogradske izbore, zakazane za 2. lipnja, istodobno organiziraju i preostali lokalni izbori, a uz tu odluku predsjednica državnog parlamenta Ana Brnabić najavila je i izmjene Zakona o lokalnim izborima, dok su oporbene stranke odgovor najavile za petak.
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
NESLUŽBENO
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
ZAGREB - Koalicija Rijeke pravde već je okupila 57 zastupnika koji bi za mandatara podržali Zorana Milanovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE