GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Abazović: Crna Gora nikad neće postati srpska Sparta

Abazović: Crna Gora nikad neće postati srpska Sparta
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.09.2020 / 16:22
Autor: SEEbiz / RTCG
PODGORICA - Nema kompromisa sa nacionalnim interesima, Crna Gora nikad neće postati srpska Sparta, ni pokrajina Velike Albanije niti bilo koje države, poručio je lider koalicije Crno na bijelo Dritan Abazović, poručujući da za Demokratsku partiju socijalista DPS neće biti mjesta u ekspertskoj vladi, ali hoće u administraciji.

On je rekao da je onima koji, uprkos svim pozivima i apelima, ne odustanu od proslava jedini interes da se ništa ne promijeni.

On je na današnjoj konferenciji kazao da najoštrije osuđuje nerede na ulicama nakon proglašenja izbornih rezultata, prenosi portal Pobjede.

"Pozivam građane ne mir, biće vremena za slavlje. Ostanite kućama, treba nam mudrost. Dajte da pomirimo Crnu Goru, nikome ne trebaju tenzije osim onima koji su izgubili vlast", istakao je on.

Abazović je rekao da tokom slavlja opozicionih pristalica prokovacije izazivaju ljudi po nalozima Agencije za nacionalnu bezbjednost.

"Ono što iz njih izbija je ono što je DPS taložio - prekonite to da radite. Znam da je jedna grupa mislila da je stigmatizovana, ali sada je momenat da promijenimo stvari na bolje i da uradimo nešto bolje za našu državu, da pružimo ruku svima, manjinskim partijama i da naglasim da je uslov da se formira ekspertska vlada", poručio je on.

Prema njegovim riječima, režim će učiniti sve da do toga ne dođe i na sve načine će, kako ističe, pokušati da izazove incidente.

"Ali ne smijemo da nasijedamo na to. Crna Gora se može razvijati samo kao građanska država i sto je brže moguće da postane članica Evropske unije. Od ovih postulata ne odustajemo - kome nije do takve države ne može biti naš partner", poručio je Abazović.

On je rekao da je onima koji, uprkos svim pozivima i apelima, ne odustanu od proslava jedini interes da se ništa ne promijeni.

"Mi pozivamo na suprotnu stvar, dajte da kapitalizujemo pobjedu i formiramo ekspertsku vladu. Budimo dostojni povjerenja koji su nam građani dali. Crna Gora se može razvijati isključivo kao građanska država i država koja je orjentisana da postane što je brže članica EU. Od ovih postulata nema odstupanja ni milimetar. Kome do takve države nije, ne može biti partner koalicije Crno na bijelo. Otkažite slavlja, slavićemo kad budemo imali rezultate i kad Crna Gora bude išla naprijed. U ovom trenutku je poražena samo mafija i organizovani kriminal. Građani nijedne vjerske ili etničke orjentacije ne smiju da imaju osjećaj proaženosti. Građani su pobijedili", istakao je Abazović.

On je poručio da je koalicija Crno na bijelo garant da se neće desiti ništa loše u Crnoj Gori.

"Dajem vam riječ da ova grupacija neće milimetar ugroziti nijedan nacionalni interes", poručio je lider koalicije Crno na bijelo.

Komentarišući najavu okupljanja procrnogorski orjentisanih građana u nedjelju u Podgorici, Abazović je rekao da da je u zabludi onaj ko misli da će se vlast mijenjati uz ruže i aplauze.

Osvrnuo se i na izjavu lidera DPS-a u izbornoj noći.

"Zahvalan sam na izjavi DPS-a. Mislim da je to odgovorno što su uputili takvu poruku. Ne treba da se okuplja ni jedna, ni druga strana. Ne želimo događaje iz Makedonije 2016. godine. Znam šta će da uslijedi, a to ne želim da širimo dalje. Poručujem onima koji su podržali DPS - oni možda jesu politički gubitnici, ali oni su kao gradjani dobitnici", rekao je Abazović.

Tagovi: Dritan Abazović, Milo Đukanović, Demokratska partija socijalista
PROČITAJ I OVO
Sergej Trifunović pušten na slobodu dva dana nakon hapšenja
NA SLOBODI
Sergej Trifunović pušten na slobodu dva dana nakon hapšenja
BEOGRAD - Glumcu Sergeju Trifunoviću poslije saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu ukinuto je zadržavanje.
Jankovics: Nisu me zvali ni Orban ni Milanović
REAKCIJE
Jankovics: Nisu me zvali ni Orban ni Milanović
ZAGREB - Zastupnika mađarske nacionalne manjine Roberta Jankovicsa zateklo je novinarsko pitanje predsjedniku Zoranu Milanoviću je li zbog njega on kontaktirao premijera Mađarske Viktora Orbana.
Posavec: I Grbin i Milanović mogu doći do parlamentarne većine jednako kao i Plenković
JASNA PORUKA
Posavec: I Grbin i Milanović mogu doći do parlamentarne većine jednako kao i Plenković
ČAKOVEC - Međimurski župan Matija Posavec osvojio je dva mandata sa svojom Nezavisnom platformom Sjever te je za N1 televiziju komentirao rezultate izbor, s kim bi mogao koalirati, ali i upozorenje Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar Vlade.
Tomašević priznao: Žao nam je što nismo išli u točkastu koaliciju sa SDP-om
PRIZNANJE
Tomašević priznao: Žao nam je što nismo išli u točkastu koaliciju sa SDP-om
ZAGREB - Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević danas je izjavio da je protuustavna odluka Ustavnog suda o Zoranu Milanoviću da ne može biti mandatar ni premijer, te da će Možemo! podržati koga god SDP predloži za mandatara.
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
ODJECI
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
BERLIN - Mediji s njemačkoga govornog područja u analizama izbora u Hrvatskoj ukazuju na predstojeće mukotrpno sastavljanje vlade i ne isključuju mogućnost novih izbora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE