GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zaposlenici Goldman Sachsa: Radimo preko 100 sati tjedno, to je neizdrživo

Zaposlenici Goldman Sachsa: Radimo preko 100 sati tjedno, to je neizdrživo
UBITAČAN TEMPO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.03.2021 / 08:33
Autor: Siniša Malus
NEW YORK - Zaposlenici Goldman Sachsa požalili su se kako su uvjeti rada u "novom normalnom" daleko nehumaniji od onoga što smo poznavali kao normalan rad u uredima.

Goldmanova prezentacija pod nazivom "Istraživanje radnih uvjeta" objavljena je u četvrtak na Twitteru, detaljno opisujući nezadovoljstvo mlađeg osoblja produženim radnim vremenom i nerealnim zahtjevima.

Prezentacija, datirana u veljači 2021., sadrži detaljne prigovore analitičara na pogoršanje mentalnog i fizičkog zdravlja, 100-satno radno vrijeme, "zlostavljanje radnog mjesta" od strane uprave i lošije odnose s prijateljima i obitelji.

Jedan slajd odabrao je specifične povratne informacije mlađeg osoblja. Sadržavao je:

"Odspavanje sna, liječenje starijih bankara, mentalni i fizički stres ... Prošao sam udomiteljstvo i ovo je nedvojbeno gore."

"Tijelo me fizički boli cijelo vrijeme, a mentalno sam na jako mračnom mjestu."

"Nezaposlenost me manje zastrašuje od onoga čemu bi moje tijelo moglo podleći ako nastavim ovakvim stilom života."

"Postojala je točka u kojoj nisam jeo, tuširao se ili radio bilo što drugo osim što sam radio od jutra do iza ponoći."

“Ono što mi nije ok je 110-120 sati tijekom tjedna! Matematika je jednostavna, što ostavlja 4 sata dnevno za jelo, spavanje, tuširanje, kupaonicu i općenito prijelazno vrijeme. To je iznad razine "marljivog rada", ovo je nehumano / zlostavljanje. "

Prezentacija se temeljila na istraživanju među trinaest analitičara prve godine, jednoj od najmlađih službenih uloga u banci. Analitičari koji su sudjelovali u istraživanju u prosjeku su radili 95 sati tjedno i samo 5 sati spavanja noću. Ispitanici su u tjednu kad je provedeno istraživanje radili prosječno 108 sati - što je jednako radu od 9:00 do ponoći od ponedjeljka do nedjelje.

Tagovi: Goldman Sachs, novo normalno, rad od kuće, rad na daljinu, mentalne bolesti, iscrpljenost
PROČITAJ I OVO
UBS: Pet valova otpuštanja počinje u lipnju
OTPUŠTANJA
UBS: Pet valova otpuštanja počinje u lipnju
BEČ - Otkazi u sklopu programa rezanja troškova švicarskog bankarskog diva UBS-a, najavljenog nakon preuzimanja Credit Suisse, odvijat će se u pet valova ove godine počevši od lipnja, izvijestile su u nedjelju novine SonntagsZeitung.
Radović: Geopolitičke tenzije ne ugrožavaju crnogorski bankarski sektor
SMIRIVANJE
Radović: Geopolitičke tenzije ne ugrožavaju crnogorski bankarski sektor
PODGORICA - Pozitivni trendovi crnogorskog bankarskog sektora svjedoče o njegovoj stabilnosti, koja nije ugrožena geopolitičkim tenzijama i brojnim vanjskim šokovima, izjavila je guvernerka Centralne banke (CBCG) Irena Radović.
ECB će narediti UniCreditu da smanji poslovanje u Rusiji
NESLUŽBENO
ECB će narediti UniCreditu da smanji poslovanje u Rusiji
WASHINGTON/RIM - Europska središnja banka spremna je narediti talijanskom UniCreditu da prekine svoje poslovanje s Rusijom, rekle su dvije osobe upućene u rasprave, dok regulator vrši pritisak da prekine europske financijske veze s Moskvom.
Dionice Zabe dobro se drže i nakon isteka prava na dividendu
TRŽIŠTE
Dionice Zabe dobro se drže i nakon isteka prava na dividendu
ZAGREB - U utorak je isteklo pravo na dividendu Zagrebačke banke. U usporedbi s cijenom na zatvaranju, dionica je pala za 5,4%, što je manje od dividendnog prinosa od 7,5%.
Sjedište udruženih banaka Nove KBM i SKB u vlasništvu OTP-a bit će u Ljubljani
PROMJENE
Sjedište udruženih banaka Nove KBM i SKB u vlasništvu OTP-a bit će u Ljubljani
LJUBLJANA - Mađarska banka OTP, koja je od veljače prošle godine vlasnik SKB banke i Nove KBM, planira spajanje banaka u drugoj polovici ove godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE