GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka banka uvela posebne mjere za vrijeme isplate mirovina

Zagrebačka banka uvela posebne mjere za vrijeme isplate mirovina
MIROVINE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.04.2020 / 12:29
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U skladu s razvojem situacije i mjerama koje su donijela nadležna tijela, Zagrebačka banka i dalje poduzima dodatne radnje kako bi zaštitila svoje klijente, istovremeno im neometano pružajući bankarske usluge.

Kako bi umirovljenicima omogućila što sigurnije i jednostavnije podizanje mirovina, Zagrebačka banka će, u suradnji s državnim tijelima, mirovine za ovaj mjesec isplaćivati već od 8. travnja. Na taj način želimo smanjiti istovremeni dolazak većeg broj umirovljenika u poslovnice te time zaštititi njihovo zdravlje. 

S obzirom na situaciju i povećan oprez, savjetujemo naše umirovljenike da na dan isplate mirovina koriste mogućnost podizanja gotovine s bankomata. Podsjećamo da je Zagrebačka banka ukinula naknadu za podizanje gotovine s debitnim karticama građana na bankomatima svih banaka u Hrvatskoj te na taj način klijentima dodatno olakšala pristup novčanim sredstvima na najbližem bankomatu.

Kako bi novac mogli podići na bankomatu, korisnici trebaju debitnu karticu tekućeg računa i osobni identifikacijski broj (PIN). Umirovljenike koji trebaju dodatne informacije o kartici ili ne posjeduju PIN molimo da kontaktiraju banku na broj 01 3789 620 te zatraže ponovnu dostavu PIN-a. Novi PIN će im biti dostavljen na prijavljenu adresu.

Usluge Zabinih bankomata su dostupne 24 sata dnevno na više od 800 lokacija u Hrvatskoj. Lokacije bankomata mogu se pronaći na službenim stranicama Zagrebačke banke.

Svjesni da pojedini umirovljenici nisu u mogućnosti koristiti usluge digitalnog bankarstva, mreže bankomata i kartičnog plaćanja, apeliramo da u tom slučaju zatraže pomoć osoba koje imaju punomoć izvršiti transakcije umjesto njih.

U slučaju da ipak moraju posjetiti poslovnicu, klijente molimo da provjere dostupnost najbliže poslovnice na stranicama banke  ili na besplatnom telefonu 0800 00 24.

Prva tri dana isplate, od 8. do 10. travnja, većina poslovnica banke bit će otvorena. Prilikom ulaska u poslovnicu, umirovljenici će imati prednost.

Također, kako bi se u danima isplate mirovina broj ljudi u poslovnicama što više smanjio, umirovljenike savjetujemo da u poslovnice dolaze abecednim redom prezimena po danima i to:

Srijeda, 8. travnja – prezimena od A do H
Četvrtak, 9. travnja – prezimena od I do O
Petak, 10. travnja – prezimena od P do Ž

Iznimno za vrijeme isplata mirovina od 8.04. do 10.04. otvaraju se sljedeće, trenutno zatvorene poslovnice:
HUM NA SUTLI, Hum na Sutli 159
KONJŠČINA, Drage Božića 1
OKUČANI, Ante Starčevića 3
VIDOVEC, Trg Sv. Vida 19
LEPOGLAVA, Trg kralja Tomislava 1
PREGRADA, Ul. Stjepana Radića 14
Radno vrijeme tih poslovnica je od 8 – 12h

Zagrebačka banka moli sve ostale klijente da u dane isplate mirovina pokušaju odgoditi dolazak u poslovnice te na taj način daju prednost i pruže dodatnu sigurnost starijim građanima kojima je dolazak u poslovnice neophodan.
U skladu s mjerama opreza, klijente također molimo da poštuju preporučenu udaljenost između bankara i klijenta te između klijenata međusobno.

Tagovi: Zagrebačka banka, isplata mirovina, mirovine
PROČITAJ I OVO
HPB ušla u top pet banaka u Hrvatskoj prema imovini
USPJESI
HPB ušla u top pet banaka u Hrvatskoj prema imovini
ZAGREB – Rekordna profitabilnost, povećanje imovine i uspješno pravno pripajanje NHB-a obilježili su 2023.; započinje nova faza razvoja
Donacijom PBZ grupe preuređena i opremljena igraonica osječkog Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje
DONACIJE
Donacijom PBZ grupe preuređena i opremljena igraonica osječkog Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje
OSIJEK – Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje iz Osijeka dobio je donaciju u iznosu od 25.745,99 eura kojom je preuredio i opremio igraonicu.
UBS smanjuje bonuse
POTEZI
UBS smanjuje bonuse
BERN - UBS Group AG smanjio je svoj bonus fond za prošlu godinu za 14% nakon teže godine za sklapače poslova i trgovce, budući da švicarska banka povećava svoje ciljeve uštede troškova usred integracije Credit Suisse.
Italija prodaje 12,5% udjela u banci Monte dei Paschi di Siena
PRODAJA
Italija prodaje 12,5% udjela u banci Monte dei Paschi di Siena
RIM - Italija prodaje oko 12,5% Banca Monte dei Paschi di Siena SpA za najmanje 653 milijuna eura (708 milijuna dolara) u sklopu plana vlade Giorgie Meloni da izađe iz vlasništva ovog zajmodavca.
BRICS-ova banka najavila zajmove od pet milijardi dolara u 2024.
ZAJMOVI
BRICS-ova banka najavila zajmove od pet milijardi dolara u 2024.
PEKING - Razvojna banka skupine gospodarstava u nastajanju BRICS namjerava u ovoj godini dodijeliti zajmove u ukupnom iznosu od približno pet milijardi dolara, rekao je u utorak njezin potpredsjednik Zhou Qiangwu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE