GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka banka proglašena najboljom bankom u Hrvatskoj

Zagrebačka banka proglašena najboljom bankom u Hrvatskoj
NA VRHU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.07.2022 / 16:58
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zagrebačka banka, članica Grupe UniCredit, proglašena je „Najboljom bankom u Hrvatskoj“ za 2022. godinu u sklopu nagrada za izvrsnost uglednog časopisa Euromoney. Ovo priznanje jedna je od pet osvojenih nagrada za UniCredit.

„Biti najbolja banka u Hrvatskoj velika je čast, a ujedno i odgovornost. Iza nas je uspješna godina u kojoj su svi zaposlenici Zabe zajednički radili kako bismo još više unaprijedili naše procese i osnažili razvoj zajednice u kojoj djelujemo. Euromoney je prepoznao naš trud što nam je dodatna motivacija u daljnjem radu. Zahvaljujem svojim kolegicama i kolegama na njihovoj predanosti i našim klijentima na povjerenju te dodatno motivirani nastavljamo otključavati potencijal za rast“, poručio je Ivan Vlaho, predsjednik Uprave Zagrebačke banke.

Grupa UniCredit osvojila je nagrade za Najbolju banku u Italiji, Najbolju banku u Hrvatskoj, Najbolju banku za transakcijsko bankarstvo u Zapadnoj Europi, Najbolju banku za transakcijske usluge u Srednjoj i Istočnoj Europi te Najbolju banku za savjetovanje u Srednjoj i Istočnoj Europi.

Komentirajući priznanja, Andrea Orcel, glavni izvršni direktor UniCredita, rekao je: "Uistinu smo ponosni na ovaj uspjeh, postignut unatoč kontinuiranom izazovnom ekonomskom okruženju. Ova priznanja dokaz su ne samo djelovanja ključnih aktivnosti koje smo poduzeli kako bismo racionalizirali i pojednostavili naše poslovanju od samog početka, kao i predanosti naših zaposlenika, te trajnog povjerenja koje su nam iskazali naši klijenti.”

Časopis Euromoney već 30 godina ocjenjuje vodeće svjetske financijske institucije na temelju podataka o uspješnosti, anketa i nagrada osvojenih u financijskoj industriji. Na godišnji program dodjele nagrada pokrenut 1992. godine, koji prepoznaje izvrsnost u globalnim, regionalnim i pojedinačnim kategorijama po zemljama, pristigne više od 2.000 prijava iz preko 500 vodećih svjetskih banaka u 113 zemalja.

Dodjelom priznanja Grupi UniCredit za najbolju banku za transakcijske usluge u Zapadnoj, Srednjoj i Istočnoj Europi, Euromoney navodi: „Talijanska banka ističe se svojom predanošću neometanom financiranju trgovine i rješenjima za obrtni kapital koja nastoje ublažiti rizike i neizvjesnost. Nadalje, franšiza za transakcijske usluge u UniCreditu kombinira međunarodnu mrežu s puno većom regionalnom pokrivenošću od drugih banaka, najčešće američkih rivala, koje takvu mrežu u Srednjoj i Istočnoj Europi nemaju."
Ta snaga u Srednjoj i Istočnoj Europi prepoznata je i u anketi o deviznom poslovanju (FX Survey 2022), u sklopu koje je UniCredit treću godinu zaredom proglašen „Najboljim u pružanju usluga za Srednju i Istočnu Europu, Bliski istok i Afriku (CEEMEA)", što odražava pozitivno mišljenje klijenata o UniCreditovim uslugama, njegovoj vodećoj poziciji u regiji, velikoj stručnosti u prodaji i trgovanju devizama te širokim znanjem kojim vlada UniCreditov istraživački tim.

Tagovi: Zagrebačka banka, Euromoney, UNiCredit
PROČITAJ I OVO
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
SOLIDNO
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
LONDON - Barclays je u četvrtak izvijestio o neto dobiti u prvom tromjesečju koja se može pripisati dioničarima od 1,55 milijardi funti (1,93 milijarde dolara), nadmašivši očekivanja i vrativši britanskom zajmodavcu na dobit usred velike strateške promjene.
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
UZLET
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
LJUBLJANA - SID banka lani je ostvarila 15,6 milijuna eura čiste dobiti, što je nešto manje od 90 posto više nego godinu prije. Krediti nebankarskom sektoru porasli su za približno tri posto, na 1,43 milijarde eura, objavila je Državna banka za izvoz i razvoj.
Deutsche Bank u prvom kvartalu objavio rezultate iznad očekivanja
DOBRE BROJKE
Deutsche Bank u prvom kvartalu objavio rezultate iznad očekivanja
FRANKFURT - Deutsche Bank je u četvrtak izvijestila o 1,275 milijardi eura (1,365 milijardi dolara) neto dobiti koja se može pripisati dioničarima u prvom tromjesečju, što predstavlja porast od 10 posto na godišnjoj razini.
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
POTEZI
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
MOSKVA - Ruski sud naredio je zapljenu 439,5 milijuna dolara imovine JPMorgan Chase nakon što je ruska državna VTB banka podnijela tužbu za "naknadu gubitka" protiv najveće američke banke.
Lloyds: Visoki troškovi smanjili kvartalnu dobit
PRITISCI
Lloyds: Visoki troškovi smanjili kvartalnu dobit
LONDON - Britanski bankarski div Lloyds u prvom je ovogodišnjem tromjesečju zabilježio neto dobit od 1,1 milijardu funti (1,28 milijardi eura), što je 29 posto manje nego u istom razdoblju lani.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE