GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka banka proglašena najboljom bankom u Hrvatskoj

Zagrebačka banka proglašena najboljom bankom u Hrvatskoj
NA VRHU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.07.2022 / 16:58
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zagrebačka banka, članica Grupe UniCredit, proglašena je „Najboljom bankom u Hrvatskoj“ za 2022. godinu u sklopu nagrada za izvrsnost uglednog časopisa Euromoney. Ovo priznanje jedna je od pet osvojenih nagrada za UniCredit.

„Biti najbolja banka u Hrvatskoj velika je čast, a ujedno i odgovornost. Iza nas je uspješna godina u kojoj su svi zaposlenici Zabe zajednički radili kako bismo još više unaprijedili naše procese i osnažili razvoj zajednice u kojoj djelujemo. Euromoney je prepoznao naš trud što nam je dodatna motivacija u daljnjem radu. Zahvaljujem svojim kolegicama i kolegama na njihovoj predanosti i našim klijentima na povjerenju te dodatno motivirani nastavljamo otključavati potencijal za rast“, poručio je Ivan Vlaho, predsjednik Uprave Zagrebačke banke.

Grupa UniCredit osvojila je nagrade za Najbolju banku u Italiji, Najbolju banku u Hrvatskoj, Najbolju banku za transakcijsko bankarstvo u Zapadnoj Europi, Najbolju banku za transakcijske usluge u Srednjoj i Istočnoj Europi te Najbolju banku za savjetovanje u Srednjoj i Istočnoj Europi.

Komentirajući priznanja, Andrea Orcel, glavni izvršni direktor UniCredita, rekao je: "Uistinu smo ponosni na ovaj uspjeh, postignut unatoč kontinuiranom izazovnom ekonomskom okruženju. Ova priznanja dokaz su ne samo djelovanja ključnih aktivnosti koje smo poduzeli kako bismo racionalizirali i pojednostavili naše poslovanju od samog početka, kao i predanosti naših zaposlenika, te trajnog povjerenja koje su nam iskazali naši klijenti.”

Časopis Euromoney već 30 godina ocjenjuje vodeće svjetske financijske institucije na temelju podataka o uspješnosti, anketa i nagrada osvojenih u financijskoj industriji. Na godišnji program dodjele nagrada pokrenut 1992. godine, koji prepoznaje izvrsnost u globalnim, regionalnim i pojedinačnim kategorijama po zemljama, pristigne više od 2.000 prijava iz preko 500 vodećih svjetskih banaka u 113 zemalja.

Dodjelom priznanja Grupi UniCredit za najbolju banku za transakcijske usluge u Zapadnoj, Srednjoj i Istočnoj Europi, Euromoney navodi: „Talijanska banka ističe se svojom predanošću neometanom financiranju trgovine i rješenjima za obrtni kapital koja nastoje ublažiti rizike i neizvjesnost. Nadalje, franšiza za transakcijske usluge u UniCreditu kombinira međunarodnu mrežu s puno većom regionalnom pokrivenošću od drugih banaka, najčešće američkih rivala, koje takvu mrežu u Srednjoj i Istočnoj Europi nemaju."
Ta snaga u Srednjoj i Istočnoj Europi prepoznata je i u anketi o deviznom poslovanju (FX Survey 2022), u sklopu koje je UniCredit treću godinu zaredom proglašen „Najboljim u pružanju usluga za Srednju i Istočnu Europu, Bliski istok i Afriku (CEEMEA)", što odražava pozitivno mišljenje klijenata o UniCreditovim uslugama, njegovoj vodećoj poziciji u regiji, velikoj stručnosti u prodaji i trgovanju devizama te širokim znanjem kojim vlada UniCreditov istraživački tim.

Tagovi: Zagrebačka banka, Euromoney, UNiCredit
PROČITAJ I OVO
Građani se kreditno zadužili za 7,2 milijarde kuna više nego lani
KREDITIRANJE
Građani se kreditno zadužili za 7,2 milijarde kuna više nego lani
ZAGREB - Krajem rujna stambeni krediti iznosili su 73,3 milijarde kuna. U odnosu na kraj 2021., stambeni krediti ostvarili su rast od 8,1% ili 5,5 milijardi kuna, a u promatranom mjesecu činili su 49,4% ukupnih plasmana stanovništvu.
OTP dovršio međunarodno izdanje obveznica vrijedno 650 milijuna eura
OBVEZNICE
OTP dovršio međunarodno izdanje obveznica vrijedno 650 milijuna eura
BUDIMPEŠTA - OTP banka, najveći mađarski komercijalni zajmodavac, u petak je najavila izdavanje 650 milijuna eura na međunarodnom tržištu obveznica, navodi se u izvješću državnog medija MTI.
Kunski krediti stanovništvu pali treći mjesec zaredom na godišnjoj razini
PAD
Kunski krediti stanovništvu pali treći mjesec zaredom na godišnjoj razini
ANALIZA - Prema podacima Hrvatske narodne banke, ukupni krediti stanovništvu krajem rujna porasli su na osnovi stanja za 7,2 mlrd. kuna ili 5,1% u odnosu na isto razdoblje prošle godine i 0,3 mlrd. kuna ili 0,2% u odnosu na prethodni mjesec, dosegnuvši 148,3 mlrd. kuna.
EBRD pozvao vlasti BiH da zbog inflacije pomognu poduzetnicima i građanima
POZIV
EBRD pozvao vlasti BiH da zbog inflacije pomognu poduzetnicima i građanima
SARAJEVO - Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) pozvala je vlasti Bosne i Hercegovine da u 2023. godini snažnije pomognu privatnim poduzetnicima i ugroženim kategorijama stanovništva kako bi umanjili utjecaj daljnjeg rasta cijena i negativnih ekonomskih kretanja, kao posljedica rata u Ukrajini.
Rizici rastu: Bundesbank poziva banke da stvore veće rezerve
APEL
Rizici rastu: Bundesbank poziva banke da stvore veće rezerve
FRANKFURT - Rizici s kojima se suočava realna ekonomija porasli su, priopćila je u četvrtak njemačka središnja banka pozivajući bankarski sektor da ima odgovarajuće rezerve kako bi se nosio s gubicima po svojim kreditima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE