GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zaba od 1. siječnja snižava kamatne stope na postojeće kredite građanima

Zaba od 1. siječnja snižava kamatne stope na postojeće kredite građanima
KAMATE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.12.2017 / 12:16
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zagrebačka banka (Zaba) od početka iduće godine snizit će promjenjive kamatne stope na postojeće kredite građanima slijedom kretanja Nacionalne referentne stope (NRS), a umanjenje će iznositi između 0,15 i 0,29 postotna poena, ovisno o valuti i vrsti kredita, te će biti vidljivo na ratama kredita koje dospijevaju u veljači, izvijestili su u srijedu iz te banke. 

Kako navode, na postojeće stambene i druge kredite kod kojih se kao parametar koristi šestomjesečna NRS1, za kredite u kunama kamatna stopa smanjit će se za 0,19 postotnih poena, dok će se za kredite vezane uz euro kamatna stopa smanjiti za 0,29 postotnih poena. 

Kod ostalih postojećih kredita, kod kojih Banka koristi šestomjesečnu NRS2, doći će do smanjenja kamatne stope kredita u kunama za 0,15 postotnih poena, a za kredite vezane uz valutu euro smanjenje će iznositi 0,26 postotna poena, navode iz Zabe. 

Banka će do 15. prosinca sve klijente obavijestiti o navedenom smanjenju, o umanjenoj visini anuiteta, kao i o novom otplatnom planu. 
U priopćenju se navodi da je od prve objave Nacionalne referentne stope, 7. prosinca 2012., ona smanjena već 10. put zaredom. 

Kamatne stope umanjene su između 1,56 i 1,72 postotna poena za kune te između 2,42 i 2,44 postotnih poena za eure, ovisno o vrsti kredita. Za iste vrijednosti smanjene su i kamatne stope na postojeće kredite građanima u Zabi. 

Nacionalna referentna kamatna stopa prosječni je trošak financiranja bankarskog sektora, a izračunava ju Hrvatska udruga banaka (HUB) na osnovi objavljenih podataka Hrvatske narodne banke. NRS1 predstavlja troškove financiranja iz sredstava prikupljenih depozita fizičkih osoba, a NRS2 troškove financiranja iz sredstava prikupljenih depozita fizičkih i pravnih osoba nefinancijskog sektora.

Sljedeće usklađenje promjenjivih kamatnih stopa na kredite građanima bit će 1. srpnja 2018, poručuju iz banke.

Tagovi: Zagrebačka banka, kamatne stope
PROČITAJ I OVO
Rezultati JPMorgana bolji od očekivanja
DOBRE BROJKE
Rezultati JPMorgana bolji od očekivanja
NEW YORK - JPMorgan otvorio je sezonu objavljivanja tromjesečnih rezultata u SAD-u.
Slatinska banka: Novi mandat za članove Uprave
KADROVI
Slatinska banka: Novi mandat za članove Uprave
SLATINA - Nadzorni odbor Slatinske banke donio odluku kojom se dosadašnji članovi Uprave ponovno imenuju za članove Uprave na novi mandat, u trajanju od četiri godine i to od 20. srpnja 2020. do 19. srpnja 2024.
Tri hrvatske udruge među 44 neprofitna projekta usmjerena na djecu koje su podržao UniCredit
POTPORE
Tri hrvatske udruge među 44 neprofitna projekta usmjerena na djecu koje su podržao UniCredit
ZAGREB - Zaklada UniCredit pokrenula je u prosincu 2019. inicijativu „Call for Europe 2019. – potpora djetinjstvu” s ciljem podupiranja socijalnih projekata koji pomažu djeci u različitim europskim zemljama u kojima je UniCredit prisutan, uključujući Hrvatsku.
Banke u eurozoni najavljuju strože uvjete kreditiranja u trećem tromjesečju
KREDITIRANJE
Banke u eurozoni najavljuju strože uvjete kreditiranja u trećem tromjesečju
FRANKFURT - Kompanije u eurozoni relativno su lako dobivale kredite u drugom tromjesečju zahvaljujući državnim jamstvima ali banke očekuju da će u trećem tromjesečju postrožiti uvjete kreditiranja, pokazuje istraživanje Europske središnje banke.
OTP banka snižava kamatne stope za kredite vezane uz NRS
KAMATNE STOPE
OTP banka snižava kamatne stope za kredite vezane uz NRS
ZAGREB - OTP banka je u utorak najavila da od početka kolovoza snižava kamatne stope na kredite građana u eurima i kunama vezane za nacionalnu referentnu kamatnu stopu (NRS1).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE