GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zaba nudi povoljne kamatne stope na gotovinske kredite

Zaba nudi povoljne kamatne stope na gotovinske kredite
KAMATNE STOPE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.11.2021 / 13:21
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zagrebačka banka ponovno je pripremila izvrsne uvjete za ugovaranje gotovinskih kredita.

U razdoblju od 23. studenoga do 6. prosinca 2021. klijenti Zabe i oni koji će to tek postati u svim poslovnicama Zagrebačke banke mogu zatražiti ugovaranje gotovinskog kredita uz valutnu klauzulu u eurima po posebnim, akcijskim uvjetima:

• fiksna kamatna stopa već od 3,99% (EKS 6,13%)
• kamatna stopa je fiksna za cijelo vrijeme otplate
• iznos kredita od 1.500 do 40.000 EUR uz valutnu klauzulu
• rok otplate od 13 do maksimalno 120 mjeseci
• uz kredit se ugovara osiguranje otplate kredita kako bi se u slučaju neželjenih i nepredvidivih životnih situacija mogle podmirivati kreditne obveze.

Reprezentativni primjer gotovinskog kredita uz valutnu klauzulu u eurima s ugovorenim osiguranjem otplate kredita: Za iznos kredita 7.000 EUR ugovoren na rok 60 mjeseci, uz kamatnu stopu od 3,99 % godišnje (fiksna), efektivna kamatna stopa (EKS) je 6,13 %, mjesečni anuitet iznosi 128,89 EUR, ukupan iznos otplate 8.093,90 EUR. U izračun EKS-a uključeno je osiguranje otplate kredita i naknada za vođenje računa za jedan mjesec.

U promotivnom razdoblju, klijenti također po posebnim uvjetima mogu ugovoriti i kredite uz valutnu klauzulu u eurima bez osiguranja otplate kredita s fiksnom kamatnom stopom već od 4,69% (EKS 4,80%).

Reprezentativni primjer gotovinskog kredita uz valutnu klauzulu u eurima bez ugovorenog osiguranja otplate kredita: Za iznos kredita 7.000 EUR ugovoren na rok 60 mjeseci, uz kamatnu stopu od 4,69 % godišnje (fiksna), efektivna kamatna stopa (EKS) je 4,80 %, mjesečni anuitet iznosi 131,11 EUR, ukupan iznos otplate 7.895,10 EUR. U izračun EKS-a uključena je naknada za vođenje računa za jedan mjesec.

Rizik promjene tečaja postoji za kredite s valutnom klauzulom jer strana valuta u budućnosti može imati manju ili veću vrijednost u odnosu na kune. Navedeno može utjecati na visinu anuiteta/rate, a onda i na ukupan iznos koji se otplaćuje.

Tagovi: Zagrebačka banka, gotovinski krediti
PROČITAJ I OVO
ESLJP: Hrvatska povrijedila prava dioničarima Croatia banke
PRESUDA
ESLJP: Hrvatska povrijedila prava dioničarima Croatia banke
ZAGREB - Europski sud za ljudska prava (ESLJP) presudio je da je Hrvatska povrijedila prava na pošteno suđenje i na mirno uživanje vlasništva bivšim dioničarima Croatia banke zbog propusta domaćih sudova da preispitaju vladinu odluku o povlačenju i poništaju dionica.
The Banker: Intesa Sanpaolo dobila nagradu za banku godine u Italiji
NAGRADE
The Banker: Intesa Sanpaolo dobila nagradu za banku godine u Italiji
ZAGREB - Intesa Sanpaolo (matična banka PBZ-a) ponovno je "Banka godine u Italiji" (Bank of the Year in Italy) prema The Bankeru, uglednoj publikaciji Financial Times Grupe.
The Banker: OTP banka je banka 2021. godine u Hrvatskoj
PRIZNANJA
The Banker: OTP banka je banka 2021. godine u Hrvatskoj
SPLIT – Prema izboru najprestižnijeg financijskog magazina The Banker OTP banka d.d. je najbolja banka 2021. u Hrvatskoj.
HUB: Osjetan oporavak kreditiranja stanovništva
OPORAVAK
HUB: Osjetan oporavak kreditiranja stanovništva
ZAGREB - Rast ukupnih kredita stanovništvu u listopadu iznosio je 4,1 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, pri čemu su stambeni krediti porasli za 10,6 posto, istaknuto je u novim HUB Pregledima, naslovljenima "Osjetan oporavak kreditiranja stanovništva uz povijesno najniže kamatne stope".
HPB: Vrhovni sud dopušta reviziju na presudu u slučaju Puharić
REVIZIJA
HPB: Vrhovni sud dopušta reviziju na presudu u slučaju Puharić
ZAGREB - Hrvatska poštanska banka (HPB) izvijestila je u srijedu da je Vrhovni sud donio rješenje kojim dopušta banci podnošenje revizije na presudu u slučaju Jušte Puharića, kao i da je Općinski građanski sud donio rješenje kojim se odgađa prijenos novčanih sredstava tužitelju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE