GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uspješna emisija obveznica NLB-a

Uspješna emisija obveznica NLB-a
ZADUŽIVANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.11.2019 / 08:37
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Nova ljubljanska banka (NLB) je uspješno dovršila emisiju podređenih obveznica na međunarodnim tržištima kapitala u iznosu od 120 milijuna eura.

Riječ je o obveznicama s rokom dospijeća preko 10 godina i mogućnošću prijevremene otplate nakon pet godina. Potražnja dobro informiranih ulagača bila je znatno veća od ponude - knjiga naloga prešla je 290 milijuna eura.

Izdavanje podređenih obveznica za uvrštenje u dodatni kapital kojim upravljaju UBS Europe i NLB, prva je međunarodna kapitalna transakcija nakon uspješne privatizacije banke. Istovremeno, NLB je u saopćenju za javnost rekla da je to jedna od rijetkih transakcija na tržištima kapitala koju su izdali bankarski izdavatelji iz regije.

"Uspjeh transakcije potvrđuje snažno povjerenje ulagača u čvrstinu poslovnog modela NLB-a i našu zacrtanu strategiju", rekao je Archibald Kremser, izvršni direktor NLB-a. Izdavanje obveznica omogućit će NLB-u da ojača i optimizira svoju kapitalnu strukturu, kako je predviđeno nakon dovršetka javne ponude dionica, dodao je.

Baza investitora je raznolika i uključuje međunarodne i regionalne investitore, uglavnom iz Njemačke, Velike Britanije, Austrije, Hrvatske i Slovenije. Međunarodne financijske institucije, mirovinski fondovi i upravitelji međunarodnih fondova također su bili zainteresirani, dodala je banka.

Obveznice s prinosom od 3,65 posto godišnje i bonitetnom ocjenom BB (S&P) ocjenom danom izdavanja uvrštene su u trgovanje na Luksemburškoj burzi.

Tagovi: Nova ljubljanska banka
PROČITAJ I OVO
Istarska kreditna banka isplaćuje dividendu od 75 kuna
DIVIDENDA
Istarska kreditna banka isplaćuje dividendu od 75 kuna
ZAGREB - Uprava Istarske kreditne banke Umag d.d. utvrdila prijedlog Odluke o isplati dividende koji će se uputiti Nadzornom odboru Banke radi podnošenja prijedloga Glavnoj skupštini Banke planiranoj za 17. travnja 2020. godine.
NBS: Od 1.976 pritužbi u 2019. godini – 280 osnovanih
PRITUŽBE
NBS: Od 1.976 pritužbi u 2019. godini – 280 osnovanih
BEOGRAD – U prošloj godini Narodna banka Srbije dobila je 1.976 pritužbi korisnika na rad davalaca finansijskih usluga i banaka, od čega je 280 osnovanih, a o 399 se odlučuje.
Jean-Pierre Mustier kandidat za čelno mjesto u britanskom HSBC-u
KANDIDAT
Jean-Pierre Mustier kandidat za čelno mjesto u britanskom HSBC-u

LONDON - Izvršni direktor talijanske banke UniCredit Jean-Pierre Mustier jedan je od glavnih vanjskih kandidata za čelno mjesto u britanskoj banci HSBC, izvijestio je Bloomberg, pozivajući se na neimenovane izvore.

Dioničari UBI-a: Ponuda Intese Sanpaolo neprihvatljiva
REAKCIJE
Dioničari UBI-a: Ponuda Intese Sanpaolo neprihvatljiva
MILANO - Skupina ulagača UBI Bance koja drži 18% temeljnog kapitala ove talijanske banke u ponedjeljak je odbacila ponudu za preuzimanje Intesa Sanpaolo kao neprihvatljivu, što izaziva sumnju u ponudu za stvaranje talijanskog bankarskog lidera.
NLB Grupa: Neto dobit u 2019. smanjena 5%
REZULTATI
NLB Grupa: Neto dobit u 2019. smanjena 5%
LJUBLJANA - Prošle je godine NLB Grupa ostvarila 193,6 milijuna eura neto dobiti, što je pet posto manje nego u 2018. godini, navodi se u priopćenju najveće slovenske banke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE