GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uspješna emisija obveznica NLB-a

Uspješna emisija obveznica NLB-a
ZADUŽIVANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.11.2019 / 08:37
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Nova ljubljanska banka (NLB) je uspješno dovršila emisiju podređenih obveznica na međunarodnim tržištima kapitala u iznosu od 120 milijuna eura.

Riječ je o obveznicama s rokom dospijeća preko 10 godina i mogućnošću prijevremene otplate nakon pet godina. Potražnja dobro informiranih ulagača bila je znatno veća od ponude - knjiga naloga prešla je 290 milijuna eura.

Izdavanje podređenih obveznica za uvrštenje u dodatni kapital kojim upravljaju UBS Europe i NLB, prva je međunarodna kapitalna transakcija nakon uspješne privatizacije banke. Istovremeno, NLB je u saopćenju za javnost rekla da je to jedna od rijetkih transakcija na tržištima kapitala koju su izdali bankarski izdavatelji iz regije.

"Uspjeh transakcije potvrđuje snažno povjerenje ulagača u čvrstinu poslovnog modela NLB-a i našu zacrtanu strategiju", rekao je Archibald Kremser, izvršni direktor NLB-a. Izdavanje obveznica omogućit će NLB-u da ojača i optimizira svoju kapitalnu strukturu, kako je predviđeno nakon dovršetka javne ponude dionica, dodao je.

Baza investitora je raznolika i uključuje međunarodne i regionalne investitore, uglavnom iz Njemačke, Velike Britanije, Austrije, Hrvatske i Slovenije. Međunarodne financijske institucije, mirovinski fondovi i upravitelji međunarodnih fondova također su bili zainteresirani, dodala je banka.

Obveznice s prinosom od 3,65 posto godišnje i bonitetnom ocjenom BB (S&P) ocjenom danom izdavanja uvrštene su u trgovanje na Luksemburškoj burzi.

Tagovi: Nova ljubljanska banka
PROČITAJ I OVO
Savjet HNB-a: Suglasnost za uprave Zagrebačke banke i Sberbanka
SUGLASNOST
Savjet HNB-a: Suglasnost za uprave Zagrebačke banke i Sberbanka
ZAGREB - Savjet Hrvatske narodne bane (HNB) u petak je dao suglasnost za članove uprava Zagrebačke banke i Sberbanka, a usvojio je i informaciju o statusu i aktivnostima vezanima uz izradu optjecajnih eurokovanica s nacionalnom stranom, priopćeno je iz središnje banke.
Yellen razvojnim bankama: Mobilizirajte kapital za borbu protiv klimatskih promjena
PORUKE
Yellen razvojnim bankama: Mobilizirajte kapital za borbu protiv klimatskih promjena
WASHINGTON - Američka ministrica financija Janet Yellen poručila je u četvrtak čelnicima Svjetske banke i drugih razvojnih banaka da smisle konkretne planove za mobilizaciju znatno više kapitala za borbu protiv klimatskih promjena i smanjenje emisije štetnih plinova.
Kina želi više stranih banaka i osiguravatelja
REGULATIVA
Kina želi više stranih banaka i osiguravatelja
PEKING - Kina će nastaviti otvarati svoj financijski sektor i poboljšavati postupke za ulazak stranih banaka i osiguravajućih društava na domaće tržište, objavila je vlada u Pekingu, prenose državni mediji.
JPMorgan bogato nagradio Dimona kako bi ga zadržao na poziciji CEO-a
POTEZI
JPMorgan bogato nagradio Dimona kako bi ga zadržao na poziciji CEO-a
NEW YORK - JPMorgan bogato je nagradio glavnog izvršnog direktora Jamieja Dimona kako bi ga zadržao na poziciji CEO-a.
Brnabić: Goldman Sachs razmatra ulaganje u Srbiji
INVESTICIJE
Brnabić: Goldman Sachs razmatra ulaganje u Srbiji
BEOGRAD - Američka investiciona grupacija "Goldman Sachs" razmatra da prvi put ulaže u Srbiji, dogovoreno je u Njojorku na sastanku premijerke Srbije Ane Brnabić sa čelnim ljudima te grupacije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE