GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

UniCredit ukida 6.000 radnih mjesta u Italiji

UniCredit ukida 6.000 radnih mjesta u Italiji
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.02.2020 / 16:26
Autor: SEEbiz / H
MILANO - Talijanska banka UniCredit potvrdila je u ponedjeljak da će u sljedeće četiri godine u matičnoj Italiji ukinuti ukupno 6.000 radnih mjesta.

Vlasnica Zagrebačke banke objavila je u prosincu novi strateški plan za razdoblje do 2023. godine, koji predviđa, između ostalog, ukidanje 8.000 radnih mjesta i zatvaranje 500 poslovnica.

Sindikati su tada procijenili da će od toga 5.500 radnih mjesta i 450 poslovnica biti ukinuto u Italiji.

U pismu sindikatima od 10. veljače, čiju je kopiju dobio Reuters, banka najavljuje da će prema novom planu u Italiji biti ukinuto 5.500 radnih mjesta, te još 500 na temelju plana iz 2019. godine.

Potvrđeno je i zatvaranje 450 poslovnica.

Banka je pod dirigentskom palicom izvršnog direktora Jeana-Pierrea Mustiera provela opsežno restrukturiranje kako bi otklonila strahovanja ulagača da ima slabu kapitalnu osnovicu.

Kako bi poboljšao stanje u bilanci, Mustier je smanjio troškove, prodao nenaplative kredite i smanjio imovinu. Pribavio je i 13 milijardi eura kapitala prodajom novih dionica.

Mustierov prvi poslovni plan "Transform 2019." predviđao je ukidanje ukupno 14 tisuća radnih mjesta, podsjeća Reuters.

Uprava u pismu napominje da se prihodovni trendovi nikada neće vratiti na razine iz razdoblja prije globalne financijske krize, ukazujući na negativne kamatne stope i konkurenciju nebankovnih tvrtki.

Ističu da su prisiljeni smanjivati troškove kako bi po konkurentnoj cijeni pružali usluge klijentima koji se sve više okreću digitalnim kanalima.

Navode i da su u proteklih 12 mjeseci zabilježili više od 300 milijuna transakcija na netradicionalnim kanalima. One preko tradicionalnih poslovnica pale su 55 posto u odnosu na razine iz 2016, dodali su.

Tagovi: UniCredit, Zagrebačka banka, Jean-Pierre Mustier
PROČITAJ I OVO
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
SOLIDNO
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
LONDON - Barclays je u četvrtak izvijestio o neto dobiti u prvom tromjesečju koja se može pripisati dioničarima od 1,55 milijardi funti (1,93 milijarde dolara), nadmašivši očekivanja i vrativši britanskom zajmodavcu na dobit usred velike strateške promjene.
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
UZLET
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
LJUBLJANA - SID banka lani je ostvarila 15,6 milijuna eura čiste dobiti, što je nešto manje od 90 posto više nego godinu prije. Krediti nebankarskom sektoru porasli su za približno tri posto, na 1,43 milijarde eura, objavila je Državna banka za izvoz i razvoj.
Deutsche Bank u prvom kvartalu objavio rezultate iznad očekivanja
DOBRE BROJKE
Deutsche Bank u prvom kvartalu objavio rezultate iznad očekivanja
FRANKFURT - Deutsche Bank je u četvrtak izvijestila o 1,275 milijardi eura (1,365 milijardi dolara) neto dobiti koja se može pripisati dioničarima u prvom tromjesečju, što predstavlja porast od 10 posto na godišnjoj razini.
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
POTEZI
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
MOSKVA - Ruski sud naredio je zapljenu 439,5 milijuna dolara imovine JPMorgan Chase nakon što je ruska državna VTB banka podnijela tužbu za "naknadu gubitka" protiv najveće američke banke.
Lloyds: Visoki troškovi smanjili kvartalnu dobit
PRITISCI
Lloyds: Visoki troškovi smanjili kvartalnu dobit
LONDON - Britanski bankarski div Lloyds u prvom je ovogodišnjem tromjesečju zabilježio neto dobit od 1,1 milijardu funti (1,28 milijardi eura), što je 29 posto manje nego u istom razdoblju lani.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE