GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

UniCredit s najvećim gubitkom u posljednje tri godine

UniCredit s najvećim gubitkom u posljednje tri godine
GUBITAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.05.2020 / 16:42
Autor: SEEbiz
MILANO - UniCredit SpA izvijestio je o svom najvećem gubitku u više od tri godine jer su se rezervacije vezane uz koronavirus nadovezale na jednokratne troškove zbog smanjenja radnih mjesta i otpisa turske jedinice.

Neto gubitak iznosio je 2,71 milijardi eura, budući da su se rezerve za gubitak kredita povećale na 1,26 milijardi eura, objavila je u srijedu milanska banka.

Oko 900 milijuna eura izdvojeno je posebno za rješavanje utjecaja virusa. Glavno poslovanje zajmodavca bilo je otporno u prvom kvartalu, a prihodi od provizija i procjena kredita su bili otporni.

Talijanska ekonomija ušla je u najduži zastoj u Europi nekoliko mjeseci nakon što je glavni izvršni direktor Jean Pierre Mustier iznio novu strategiju za poboljšanje profitabilnosti i povećanje isplate dioničarima. UniCredit očekuje da će svoj plan preispitati početkom sljedeće godine, a izvršni direktor rekao je u srijedu da banka ne postavlja nove ciljeve za 2020. godinu jer je neizvjesnost i dalje prevelika.

UniCredit može postići 75% do 80% svojih ciljeva neto prihoda za sljedeću godinu ako ekonomija Europske unije ojača za 10% koliko mnogi ekonomisti očekuju, rekao je Mustier u konferencijskom pozivu. Banka će u četvrtom tromjesečju odlučiti hoće li raspodjeliti dividende na zaradu u 2019. godini.

Tagovi: UniCredit, Jean-Pierre Mustier, poslovni rezultati, troškovi rezerviranja
PROČITAJ I OVO
NBS omogućila reprogram poljoprivrednih kredita
REPROGRAM
NBS omogućila reprogram poljoprivrednih kredita
BEOGRAD – Narodna banka Srbije je na današnjoj sednici Izvršnog odobra usvojila propise kojima je omogućen reprogram poljoprivrednih kredita.
KEKS Pay aplikacija dosegnula 300.000 korisnika
APLIKACIJE
KEKS Pay aplikacija dosegnula 300.000 korisnika
ZAGREB – Aplikacijom KEKS Pay, koju je Erste banka lansirala prije nešto manje od četiri godine, služi se više od 300.000 korisnika. U odnosu na oko 230 tisuća korisnika, koliko ih je bilo na kraju 2021. godine, radi se o povećanju od 30%.
IFC u održive obveznice Raiffeisen banke uložio 130 milijuna eura
OBVEZNICE
IFC u održive obveznice Raiffeisen banke uložio 130 milijuna eura
ZAGREB - Međunarodna financijska korporacija (IFC), članica grupacije Svjetske banke, uložila je 130 milijuna eura u održive obveznice koje je izdala Raiffeisenbank Austria (RBA), članica Raiffeisen grupe, izvijestili su u četvrtak iz IFC-a.
Credit Suisse navodno u problemima, Uprava banke umiruje javnost
PROBLEMI?
Credit Suisse navodno u problemima, Uprava banke umiruje javnost
ŽENEVA - Švicarska banka Credit Suisse posljednjih je dana izazvala veliku pozornost. U nekim medijima, a posebice na društvenim mrežama, spekulira se o problemima banke.
Uvođenjem eura dolazi i do promjena u kreditima
KREDITI
Uvođenjem eura dolazi i do promjena u kreditima
ZAGREB - Nastavljajući prilagodbu zakonodavstva zbog uvođenje eura kao službene valute u Hrvatskoj s početkom iduće godine, Vlada je s ovotjedne sjednice Saboru poslala prijedloge izmjena Zakona o potrošačkim kreditima i Zakona o stambenom potrošačkom kreditiranju, koje promjene donose i kod parametara za promjenjive kamatne stope.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE