GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

UniCredit prodao leasing tvrtku u Sloveniji

UniCredit prodao leasing tvrtku u Sloveniji
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.07.2022 / 07:48
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - UniCredit Banka Slovenija prodala je leasing tvrtku UniCredit Leasing. Novi vlasnik je APS grupa, čija slovenska tvrtka APS Finance Adria ima sjedište u Mariboru.

Banka u priopćenju na svojim stranicama nije otkrila više o novom vlasniku, ali je uvjerila da će leasing kuća nastaviti postojati i poslovati kao i do sada.

Za klijente leasinga neće biti promjena, uvjeravaju u banci.

Ujedno poručuju da nastavljaju pružati rješenja za tvrtke i građane u okviru postojeće bankarske ponude.

U javnoj objavi nema podataka o novom vlasniku, kao ni na internetskim stranicama tvrtke ili stranicama Ajpesa o slovenskoj tvrtki APS grupe, APS Finance Adria.

No, iz logotipa se može zaključiti da je novi vlasnik financsijska grupacija sa sjedištem u Luksemburgu, koja je prisutna uglavnom u srednjoj, istočnoj i jugoistočnoj Europi, te u Aziji. Postoji od 2004. godine i do sada je poslovala u 15 zemalja, baveći se upravljanjem nekretninama, alternativnim ulaganjima i nenaplativim kreditima.

Unicredit Leasing nije bio aktivan na tržištu oko dvije godine i nije stjecao nove klijente, samo je čekao otplatu datih leasinga, jer je središnjica UniCredit grupe odlučila da leasing više neće biti strateška djelatnost u Sloveniji.

Od 2018. do 2021. imovina tvrtke smanjila se za više od polovice na oko 100 milijuna eura.

Tagovi: UniCredit, UniCredit Leasing, APS Finance Adria
PROČITAJ I OVO
Zajmom EIB-a HBOR-u do 500 milijuna eura za hrvatska poduzeća i javni sektor
FINANCIRANJE
Zajmom EIB-a HBOR-u do 500 milijuna eura za hrvatska poduzeća i javni sektor
ZAGREB - HBOR i EIB su potpisali ugovor o zajmu kojim se na raspolaganje stavlja do 500 milijuna eura za novo financiranje hrvatskih MSP-ova, poduzeća srednje tržišne kapitalizacije i subjekata javnog sektora, od čega je 20 posto namijenjeno za zelene projekte, priopćile su u petak te financijske institucije.
NLB preuzima Summit Leasing
AKVIZICIJE
NLB preuzima Summit Leasing
LJUBLJANA - Nova Ljubljanska banka sklopila je kupoprodajni ugovor za stjecanje 100% udjela u SLS HOLDCO, holdinginška družba, d.o.o., matičnom društvu Summit Leasing Slovenija d.o.o., i njegovih podružnica iz fondova kojima upravljaju povezana društva Apollo Global Management Inc. i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD).
Bankama u Hrvatskoj dobit u devet mjeseci skočila 64,2$
SKOK
Bankama u Hrvatskoj dobit u devet mjeseci skočila 64,2$
ZAGREB - Banke u Hrvatskoj su u prvih devet mjeseci ove godine poslovale s dobiti od 1,1 milijardu eura, što je za 426,3 milijuna eura ili 64,2 posto više nego u isto vrijeme lani, pokazuju podatci koje je objavila Hrvatska narodna banka (HNB).
Kreditni biro prelazi u ruke Narodne banke Srbije
POTEZI
Kreditni biro prelazi u ruke Narodne banke Srbije
BEOGRAD - Kreditni biro, koji vodi podatke o zaduženosti privrede i građana, preći će u ruke Narodne banke Srbije (NBS), skoro dve decenije nakon što ga je Udruženje banaka Srbije (UBS) osnovalo, objavio je danas Forbes Srbija.
ECB: Kreditiranje kompanija u eurozoni smanjeno prvi put od 2015.
KREDITI
ECB: Kreditiranje kompanija u eurozoni smanjeno prvi put od 2015.
FRANKFURT - Banke u eurozoni smanjile su u listopadu kredite kompanijama prvi puta od ljeta 2015. godine, pokazali su podaci Europske središnje banke (ECB).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE