GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

UniCredit i Intesa najavljuju kredite i fleksibilnije uvjete plaćanja u krizi

UniCredit i Intesa najavljuju kredite i fleksibilnije uvjete plaćanja u krizi
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.09.2022 / 17:59
Autor: SEEbiz / H
MILANO - Vodeće talijanske banke UniCredit i Intesa Saopaolo najavile su kredite i fleksibilnije uvjete plaćanja dugova za građane i kompanije u Italiji u razdoblju rekordnih troškova energije.

UniCredit je svjestan da se mnogi njihovi klijenti, posebno veliki potrošači energije u industriji, poput proizvođača čelika i keramike, teško nose s visokim cijenama, ali povrat zajmova prati "benigni" trend iz drugog tromjesečja, istaknuo je izvršni direktor Andrea Orcel.

Banka je tvrtkama odlučila ponuditi pet milijardi eura novih kredita s rokom dospijeća za tri godine kako bi im pomogao s plaćanjem računa za energiju. Još tri milijarde eura bit će stavljene na raspolaganje kroz obustavu naplate potraživanja po kreditnim karticama i hipotekarnim kreditima i druge mjere, najavili su.

Tvrtke koje nisu iskoristile državna jamstva za dugove prema bankama mogu do kraja godine zatražiti 12-mjesečni moratorij na povrat, priopćio je UniCredit.

Banka će 400.000 kućanstava ponuditi 12-mjesečnu obustavu povrata duga po hipotekarnim kreditima i izmjenu plana otplate.

Oko 1,4 milijuna građana s kreditnim karticama dobit će mogućnost odgode povrata duga za najviše šest mjeseci i bit će od 1. listopada do kraja godine oslobođeni obaveze plaćanja kamata i naknada.

- Naš je potez preventivan. Pitali smo se što banka može učiniti kako bi pomogla pri strukturnom smanjenju raspoloživog dohotka kućanstava i novčanih tokova poduzeća koje ćemo promatrati u sljedeća dva do tri mjeseca?, rekao je zamjenik čelnika banke Remo Taricani.

- Banka radi na sličnim mjerama i za klijente na drugim tržištima na kojima posluje, dodao je Orcel.

UniCredit je prisutan i u Njemačkoj, Austriji i istočnoj Europi. U Hrvatskoj vlasnik je Zagrebačke banke.

Intesa Sanpaolo najavila je pak da će malim poduzećima ponuditi još dvije milijarde eura za pokrivanje troškova energije i obustavu plaćanja obaveza po kreditima do dvije godine.

Tagovi: UniCredit, Intesa Sanpaolo
PROČITAJ I OVO
Oko 35 milijardi kuna u kućnim zalihama: Banke se pripremaju na kunske viškove
USUSRET EURU
Oko 35 milijardi kuna u kućnim zalihama: Banke se pripremaju na kunske viškove
RIJEKA – Oko 35 milijardi kuna procjenjuje se da građani drže u kućnim zalihama, pa se bankarski sektor priprema na pojačani priljev kunskih viškova uoči uvođenja eura, a radi automatske konverzije u euro s 1. siječnja 2023.
Dvije turske banke suspendirale plaćanja ruskom karticom nakon američkih sankcija
POTEZI
Dvije turske banke suspendirale plaćanja ruskom karticom nakon američkih sankcija
ISTANBUL - Turski zajmodavci Isbank i Denizbank objavili su da su obustavili plaćanja ruskom karticom Mir nakon američkih sankcija čelniku ruskog sustava kartičnog plaćanja Mir.
Banca Intesa sklopila dogovor o garanciji kreditnog portfolija sa DFC
GARANCIJA
Banca Intesa sklopila dogovor o garanciji kreditnog portfolija sa DFC
BEOGRAD – Postizanjem dogovora o dvanaestogodišnjoj garanciji kreditnog portfolija sa Američkom razvojnom finansijskom korporacijom (DFC) Banca Intesa obezbedila je garantnu podršku za plasiranje dodatnih 82 miliona dolara za razvoj mikro, malih i srednjih preduzeća, registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, kao i preduzeća koja vode žene i onih koja posluju u manje razvijenim regionima u Srbiji.
UniCredit želi veći udio na njemačkom tržištu
AMBICIJE
UniCredit želi veći udio na njemačkom tržištu
BERLIN - Talijanski bankarski div UniCredit razmatra akvizicije u Njemačkoj kako bi ostvario svoj plan i postao prava europska banka, izjavio je u utorak izvršni direktor Andrea Orcel za njemački list Handelsblatt.
Banke će za pranje novca sada prijavljivati svaku uplatu veću od 10.000 eura
REGULATIVA
Banke će za pranje novca sada prijavljivati svaku uplatu veću od 10.000 eura
ZAGREB - Zakon je u javnoj raspravi samo dva tjedna, odnosno do 24. rujna, a predlaže se njegovo donošenje po hitnom postupku kako bi na snagu stupio početkom sljedeće godine, i zbog toga što su navedene promjene dio akcijskog plana za borbu protiv pranja novca, ali i zato što se dio promjena mora ugraditi u zakon zbog uvođenja eura kao službene valute u Hrvatskoj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE