GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

UniCredit i ICBC najavljuju ugovor o poslovnoj suradnji

UniCredit i ICBC najavljuju ugovor o poslovnoj suradnji
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.10.2020 / 13:03
Autor: SEEbiz
MILANO - UniCredit i Industrijska i komercijalna banka Kine (Industrial and Commercial Bank of China – ICBC) najavili su potpisivanje Memoranduma o razumijevanju (MoR) za međusobno jačanje poslovne suradnje i rješenja za klijente u područjima globalnog transakcijskog bankarstva (GTB), tržišta dužničkih vrijednosnih papira, financiranja, globalnih tržišta, spajanja i preuzimanja te financijskog savjetovanja.

Cilj je Memoranduma pomoći u uspostavljanju i razvijanju dugoročne prijateljske suradnje između dviju banaka u svrhu promicanja poslovnih prilika između Kine, Italije, Njemačke, Austrije i regije Srednje i Istočne Europe te intenziviranja suradnje između poduzeća u tim zemljama na područjima trgovine, ulaganja, ugovaranja inozemnih projekata, financiranja prekograničnog spajanja i preuzimanja, financiranja usluga te drugim područjima.

Ugovorom se želi uspostaviti učinkovita suradnja vezano uz trgovinska ulaganja i ugovaranje inozemnih projekata, kao i potpora pojedinim korporativnim klijentima u njihovim međunarodnim poslovnim aktivnostima te u istraživanju novih poslovnih i investicijskih mogućnosti na njihovim domaćim tržištima i u Europi, a osobito u Srednjoj i Istočnoj Europi, Italiji, Njemačkoj i Austriji.

Gianfranco Bisagni, glavni izvršni direktor UniCredita za Srednju i Istočnu Europu, rekao je: „UniCredit je ponosan što je ključni partner realnog gospodarstva te pruža potporu svojim klijentima u međunarodnom širenju čitavim nizom proizvoda i usluga. Kina je drugi najveći trgovinski partner eurozone i tržište na kojem smo prisutni od 1982. Današnja najava dodatno će obogatiti naša rješenja za klijente i promovirati uzajamni razvoj poslovanja kroz međunarodni rast“.

ICBC je osnovan 1. siječnja 1984., a u potpunosti je restrukturiran u dioničko društvo s ograničenom odgovornošću 28. listopada 2005. godine. Uspješno je uvršten na šangajsku i hongkonšku burzu 27. listopada 2006. Stalnim naporima i stabilnim razvojem, ICBC se razvio u vodeću svjetsku banku koja posjeduje izvrsnu bazu klijenata, raznoliku poslovnu strukturu, snažne inovacijske sposobnosti i tržišnu konkurentnost – nudeći sveobuhvatan raspon financijskih proizvoda i usluga za 7.628 tisuća korporativnih klijenata i 627 milijuna fizičkih klijenata.

UniCredit je jednostavna uspješna paneuropska komercijalna banka, s potpuno integriranim korporativnim i investicijskim bankarstvom, koja pruža usluge velikom broju svojih klijenata kroz jedinstvenu mrežu u Zapadnoj, Srednjoj i Istočnoj Europi. UniCredit nudi i lokalnu i međunarodnu stručnost svojim klijentima, pružajući im jedinstven pristup vodećim bankama na svojih 13 ključnih tržišta diljem europske bankarske mreže: Italija, Njemačka, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Mađarska, Rumunjska, Rusija, Srbija, Slovačka i Slovenija. Koristeći međunarodnu mrežu predstavništava i poslovnica, UniCredit pruža usluge u još 18 zemalja diljem svijeta.

Tagovi: UniCredit, ICBC, Industrijska i komercijalna banka Kine, Industrial and Commercial Bank of China
PROČITAJ I OVO
Krediti poduzećima u godini porasli 6,1%
PLASMANI
Krediti poduzećima u godini porasli 6,1%
ANALIZA - Prema posljednjim podacima HNB-a, ukupni krediti poduzećima za investicije i obrtna sredstva na kraju rujna iznosili su 65,4 mlrd. kuna.
Zagrebačka banka uvela plaćanje na internetu metodom biometrijske autentifikacije
USLUGE
Zagrebačka banka uvela plaćanje na internetu metodom biometrijske autentifikacije
ZAGREB - Klijenti Zagrebačke banke od sada svoja plaćanja na internetu mogu obavljati još brže i sigurnije.
Davidson Kempner kupuje portfelj loših kredita grčkog Alpha Banka
LOŠI KREDITI
Davidson Kempner kupuje portfelj loših kredita grčkog Alpha Banka
ATENA - Grčki Alpha Bank objavio je danas kako je odabrao američki investiicijski fond za kupca njegova portfelja loših kredita.
EBF: Banke su spremne nastaviti pružati podršku poduzećima i građanima
SPREMNOST
EBF: Banke su spremne nastaviti pružati podršku poduzećima i građanima
ZAGREB - Banke u Europi su spremne nastaviti pružati podršku poduzećima i stanovništvu unatoč povećanoj nesigurnosti i neizvjesnosti u pogledu brzine i snage gospodarskog oporavka, poručeno je sa sastanka uprave Europske bankovne federacije, koja okuplja udruge banaka iz 32 države.
Italija izabrala Bank of America i Orrick za savjetnike u privatizaciji MPS-a
NESLUŽBENO
Italija izabrala Bank of America i Orrick za savjetnike u privatizaciji MPS-a
MILANO - Talijansko ministarstvo financija izabralo je Bank of America i Orrick za financijske i pravne savjetnike za privatizaciju spašene banke Monte dei Paschi (MPS), rekla su Reutersu četiri izvora bliska tom pitanju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE