GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

UniCredit i ICBC najavljuju ugovor o poslovnoj suradnji

UniCredit i ICBC najavljuju ugovor o poslovnoj suradnji
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.10.2020 / 13:03
Autor: SEEbiz
MILANO - UniCredit i Industrijska i komercijalna banka Kine (Industrial and Commercial Bank of China – ICBC) najavili su potpisivanje Memoranduma o razumijevanju (MoR) za međusobno jačanje poslovne suradnje i rješenja za klijente u područjima globalnog transakcijskog bankarstva (GTB), tržišta dužničkih vrijednosnih papira, financiranja, globalnih tržišta, spajanja i preuzimanja te financijskog savjetovanja.

Cilj je Memoranduma pomoći u uspostavljanju i razvijanju dugoročne prijateljske suradnje između dviju banaka u svrhu promicanja poslovnih prilika između Kine, Italije, Njemačke, Austrije i regije Srednje i Istočne Europe te intenziviranja suradnje između poduzeća u tim zemljama na područjima trgovine, ulaganja, ugovaranja inozemnih projekata, financiranja prekograničnog spajanja i preuzimanja, financiranja usluga te drugim područjima.

Ugovorom se želi uspostaviti učinkovita suradnja vezano uz trgovinska ulaganja i ugovaranje inozemnih projekata, kao i potpora pojedinim korporativnim klijentima u njihovim međunarodnim poslovnim aktivnostima te u istraživanju novih poslovnih i investicijskih mogućnosti na njihovim domaćim tržištima i u Europi, a osobito u Srednjoj i Istočnoj Europi, Italiji, Njemačkoj i Austriji.

Gianfranco Bisagni, glavni izvršni direktor UniCredita za Srednju i Istočnu Europu, rekao je: „UniCredit je ponosan što je ključni partner realnog gospodarstva te pruža potporu svojim klijentima u međunarodnom širenju čitavim nizom proizvoda i usluga. Kina je drugi najveći trgovinski partner eurozone i tržište na kojem smo prisutni od 1982. Današnja najava dodatno će obogatiti naša rješenja za klijente i promovirati uzajamni razvoj poslovanja kroz međunarodni rast“.

ICBC je osnovan 1. siječnja 1984., a u potpunosti je restrukturiran u dioničko društvo s ograničenom odgovornošću 28. listopada 2005. godine. Uspješno je uvršten na šangajsku i hongkonšku burzu 27. listopada 2006. Stalnim naporima i stabilnim razvojem, ICBC se razvio u vodeću svjetsku banku koja posjeduje izvrsnu bazu klijenata, raznoliku poslovnu strukturu, snažne inovacijske sposobnosti i tržišnu konkurentnost – nudeći sveobuhvatan raspon financijskih proizvoda i usluga za 7.628 tisuća korporativnih klijenata i 627 milijuna fizičkih klijenata.

UniCredit je jednostavna uspješna paneuropska komercijalna banka, s potpuno integriranim korporativnim i investicijskim bankarstvom, koja pruža usluge velikom broju svojih klijenata kroz jedinstvenu mrežu u Zapadnoj, Srednjoj i Istočnoj Europi. UniCredit nudi i lokalnu i međunarodnu stručnost svojim klijentima, pružajući im jedinstven pristup vodećim bankama na svojih 13 ključnih tržišta diljem europske bankarske mreže: Italija, Njemačka, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Mađarska, Rumunjska, Rusija, Srbija, Slovačka i Slovenija. Koristeći međunarodnu mrežu predstavništava i poslovnica, UniCredit pruža usluge u još 18 zemalja diljem svijeta.

Tagovi: UniCredit, ICBC, Industrijska i komercijalna banka Kine, Industrial and Commercial Bank of China
PROČITAJ I OVO
Srbija kineskim bankama duguje tri milijarde dolara
DUG
Srbija kineskim bankama duguje tri milijarde dolara
BEOGRAD - Direktorka Centra za azijske studije Dragana Mitrović izjavila je da je prema prošlogodišnjem rebalansu budžeta dug Srbije prema Kini trenutno veći od tri milijarde dolara.
HUB: Valjanost konverzija CHF kredita ne bi više trebali biti predmet pred sudovima
REAKCIJE
HUB: Valjanost konverzija CHF kredita ne bi više trebali biti predmet pred sudovima
ZAGREB - Hrvatska udruga banaka (HUB) u petak je ustvrdila kako, s obzirom da je odlukama Vrhovnog suda, sada i presudom Suda EU već odlučeno o zakonitosti provedene konverzije kredita u švicarskim francima, "pitanje valjanosti konverzije i njezinih učinaka na restituciju potrošača više ne bi trebalo biti predmetom raspravljanja pred sudovima".
Milanović podržao Udrugu Franak, traže rješavanje pitanja ništetnosti ugovora
PODRŠKA
Milanović podržao Udrugu Franak, traže rješavanje pitanja ništetnosti ugovora
ZAGREB - Predsjednik Republike Zoran Milanović podržao je napore Udruge Franak da se žurno riješi pitanje ništetnosti ugovora u švicarskim francima i osigura pravo na obeštećenje potrošačima koji su prihvatili zakonsku konverziju švicarskih franaka u eure, priopćeno je.
HNB: Trend pada vrijednosti nacionalne referentne stope nastavljen i u prvom tromjesečju
TREND
HNB: Trend pada vrijednosti nacionalne referentne stope nastavljen i u prvom tromjesečju
ZAGREB - Dugogodišnji trend pada vrijednosti nacionalne referentne stope (NRS) još uvijek traje, iako se dodatno usporio u odnosu na prethodno tromjesečje, pokazali su podatci za prvo tromjesečje ove godine koje je u petak objavila Hrvatska narodna banka (HNB).
Sabor odlučio: Tomislav Ćorić je viceguverner HNB-a
NOVA FOTELJA
Sabor odlučio: Tomislav Ćorić je viceguverner HNB-a
ZAGREB - Hrvatski sabor imenovao je u petak Tomislava Ćorića, bivšeg ministra gospodarstva, viceguvernerom Hrvatske narodne banke (HNB), za njegovo imenovanje glasovalo je 76 zastupnika, 41 je bio protiv.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE