GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

UniCredit će prepoloviti menadžerske bonuse

UniCredit će prepoloviti menadžerske bonuse
BONUSI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.03.2021 / 20:23
Autor: SEEbiz
MILANO - UniCredit će prepoloviti menadžerske bonuse kako bi se uskladio sa zahtjevima regulatora.

Iznos bonusa za 1.063 rukovoditelja koji su uključeni u takozvanu skupinu "preuzimatelji materijalnog rizika" smanjen je na 65 milijuna eura (77 milijuna dolara) sa 122 milijuna eura godinu dana ranije, navodi se u priopćenju na web stranici banke. Bonusi visokih rukovoditelja bit će oštrije smanjeni nego oni nižeg menadžmenta, rekao je UniCredit.

Najava UniCredita samo je potvrda trenda u bankarskom sektoru, nakon burne godine definirane pandemijom koronavirusa. Deutsche Bank AG bila je prisiljena smanjiti planove za svoj bonus fond nakon što se Europska središnja banka usprotivila razini nagrada.

Banka je također rekla da će novi izvršni direktor Andrea Orcel primiti maksimalni bonus predviđen u njegovom ugovoru za 2021. godinu, bez da isplata bude povezana s učinkom. Od 2022. godine Orcel će dobiti kombinaciju kompenzacije temeljene na izvedbi i fiksne naknade. Zajmodavac je potvrdio da Orcel neće dobiti isplate za nadoknadu izgubljenih odgođenih bonusa u vrijednosti od nekoliko desetaka milijuna dolara kao rezultat napuštanja svog bivšeg poslodavca, UBS AG.

UniCredit je u siječnju imenovao Orcela kao zamjenu za Jeana Pierrea Mustiera, koji je podnio ostavku usred sukoba s članovima uprave zbog strategije. 57-godišnji Rimljanin na čelo će službeno doći 15. travnja, više od dvije godine nakon što je napustio UBS Group zbog selidbe u Banco Santander.

Orcel će dobiti bonus temeljen na dionicama 2021. godine, priopćila je banka. UniCredit nije objavio detalje o Orcelovoj fiksnoj naknadi. Banka ima politiku da svojim izvršnim direktorima isplaćuje bonuse do 200% fiksne plaće.

UniCredit je objavio da je sedam najboljih viših menadžera koji su podnijeli izvješće izvršnom direktoru odlučilo dobrovoljno odustati od svog bonusa za 2020. godinu, nakon Mustiera koji se također odrekao 25% svoje plaće za 2020. godinu.

Societe Generale trebao bi smanjiti bonuse u svojoj investicijskoj banci za oko 20% nakon trgovanja pogođenih pretrpljenim tržišnim turbulencijama 2020. Credit Suisse, trpeći pravne troškove, smanjio je svoj ukupni bonus fond za 7%, istovremeno nagrađujući trgovce. Osoblje investicijskog bankarstva UBS zabilježilo je rast od 20% nakon što su uspjeli kapitalizirati promjene na tržištu.

Tagovi: UniCredit, menadžerski bonusi, Jean-Pierre Mustier, Europska središnja banka, Andrea Orcel, Deutsche Bank, Societe Generale, UBS banka, Banco Santander
PROČITAJ I OVO
Deutsche Bank na meti panične rasprodaje, Scholz smiruje investitore
RASPRODAJA
Deutsche Bank na meti panične rasprodaje, Scholz smiruje investitore
FRANKFURT - Dionice Deutsche Banka skliznule su u petak, dok su troškovi osiguranja od neplaćanja naglo porasli, jer se njemački zajmodavac našao na meti panične rasprodaje zbog briga oko stabilnosti europskog bankarskog sektora.
Erste banka u 2022. ostvarila rast ukupnih kredita i depozita
RAST
Erste banka u 2022. ostvarila rast ukupnih kredita i depozita
ZAGREB – Prema nekonsolidiranom financijskom izvještaju, koji obuhvaća rezultate Erste&Steiermärkische Bank d.d. bez ovisnih društava, neto dobit u 2022. godini iznosila je 977,0 milijuna kuna, 15,3% više u odnosu na 847,0 milijuna kuna u 2021.
Europska središnja banka vrši pritisak na Raiffeisen da napusti Rusiju
PRITISCI
Europska središnja banka vrši pritisak na Raiffeisen da napusti Rusiju
FRANKFURT - Europska središnja banka vrši pritisak na austrijsku Raiffeisen banku da zatvori svoje visokoprofitabilne operacije u Rusiji, potvrdilo je Reutersu pet obaviještenih izvora.
Aleksandar Bogdanović novi predsednik Izvršnog odbora Mobi Banke
KARIJERE
Aleksandar Bogdanović novi predsednik Izvršnog odbora Mobi Banke
BEOGRAD - Nakon svih neophodnih odobrenja Narodne banke Srbije, prvu digitalnu banku u regionu predvodiće Aleksandar Bogdanović na poziciji predsednika Izvršnog odbora Mobi Banke.
Yellen: Poduzet ćemo i dodatne korake za stabilizaciju banaka, bude li potrebno
PORUKE
Yellen: Poduzet ćemo i dodatne korake za stabilizaciju banaka, bude li potrebno
WASHINGTON . Ministrica financija Janet Yellen izjavila je u četvrtak da bi se savezne hitne radnje za pružanje potpore klijentima Silicon Valley Bank i Signature Bank mogle ponovno primijeniti u budućnosti ako bude potrebno.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE