GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

UBS s blagim rastom neto dobiti u drugom kvartalu

UBS s blagim rastom neto dobiti u drugom kvartalu
BLAGI RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.07.2022 / 12:33
Autor: SEEbiz / H
ZUERICH - Švicarski bankarski div UBS u utorak je izvijestio da je u drugom kvartalu blago povećao neto dobit, za 108 milijuna dolara u odnosu na godinu ranije, najvećim dijelom zbog slabijih rezultata u segmentima upravljanja imovinom i investicijskog bankarstva.

Neto dobit mu je u drugom kvartalu tako porasla za 5,4 posto u odnosu na isto razdoblje lani, na 2,108 milijardi dolara. U prvom tromjesečju iznosila je 2,136 milijardi dolara.

Prihodi su mu uvećani za svega 20 milijuna dolara u odnosu na drugi kvartal prošle godine i iznosili su 8,917 milijardi dolara, pokazalo je poslovno izvješće.

"Drugo tromjesečje bilo je jedno od najizazovnijih razdoblja za investitore u posljednjih 10 godina. Inflacija je i dalje visoka, a rat u Ukrajini se nastavlja, kao i stroga politika vezana uz covid u dijelovima Azije", rekao je izvršni direktor UBS-a Ralph Hamers u priopćenju.

Na rezultate u drugom kvartalu veliki su utjecaj imali slabiji rezultati u segmentu investicijskog bankarstva, u kojem su prihodi smanjeni za 14 posto u odnosu na isto razdoblje lani, kliznuvši na 2,094 milijarde dolara.

U poslovnom izvješću UBS-a posebno pritom izdvajaju pad neto prihoda od naknada i provizija za 1,121 milijardu dolara, što uglavnom odražava "smanjenje naknada za ugovaranje, posebno na Equity Capital Marketsu, i smanjenje neto naknada za posredovanje zbog slabije aktivnosti klijenata u Global Wealth Managementu i Investment Banku".

"Smanjile su se naknade za investicijske fondove, odražavajući negativne tržišne rezultate i smanjene naknade za izvedbu, a pali su i prihodi od transakcija spajanja i akvizicija", dodaje se u izvješću.

Kako se pad tržišta u drugom kvartalu ubrzao u segmentima dionica i vrijednosnica s fiksnim prinosom, odjel banke za upravljanje bogatstvom ostvario je prigušenu neto novu imovinu koja generira naknade u visini oko 400 milijuna dolara na globalnoj razini. Taj dio poslovanja također je zabilježio odljev od 12 milijardi dolara, prvenstveno iz dionica.

"Institucionalni klijenti ostali su aktivni u okruženju visoke volatilnosti. U isto vrijeme, privatni klijenti držali su se po strani", rekao je izvršni direktor Hamers u priopćenju.

Stopa adekvatnosti kapitala CET 1 krajem drugog tromjesečja iznosila je 14,2 posto, u usporedbi sa 14,5 posto u istom razdoblju godine ranije, pokazuju poslovni rezultati.

Tagovi: UBS banka, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
UBS: Pet valova otpuštanja počinje u lipnju
OTPUŠTANJA
UBS: Pet valova otpuštanja počinje u lipnju
BEČ - Otkazi u sklopu programa rezanja troškova švicarskog bankarskog diva UBS-a, najavljenog nakon preuzimanja Credit Suisse, odvijat će se u pet valova ove godine počevši od lipnja, izvijestile su u nedjelju novine SonntagsZeitung.
Radović: Geopolitičke tenzije ne ugrožavaju crnogorski bankarski sektor
SMIRIVANJE
Radović: Geopolitičke tenzije ne ugrožavaju crnogorski bankarski sektor
PODGORICA - Pozitivni trendovi crnogorskog bankarskog sektora svjedoče o njegovoj stabilnosti, koja nije ugrožena geopolitičkim tenzijama i brojnim vanjskim šokovima, izjavila je guvernerka Centralne banke (CBCG) Irena Radović.
ECB će narediti UniCreditu da smanji poslovanje u Rusiji
NESLUŽBENO
ECB će narediti UniCreditu da smanji poslovanje u Rusiji
WASHINGTON/RIM - Europska središnja banka spremna je narediti talijanskom UniCreditu da prekine svoje poslovanje s Rusijom, rekle su dvije osobe upućene u rasprave, dok regulator vrši pritisak da prekine europske financijske veze s Moskvom.
Dionice Zabe dobro se drže i nakon isteka prava na dividendu
TRŽIŠTE
Dionice Zabe dobro se drže i nakon isteka prava na dividendu
ZAGREB - U utorak je isteklo pravo na dividendu Zagrebačke banke. U usporedbi s cijenom na zatvaranju, dionica je pala za 5,4%, što je manje od dividendnog prinosa od 7,5%.
Sjedište udruženih banaka Nove KBM i SKB u vlasništvu OTP-a bit će u Ljubljani
PROMJENE
Sjedište udruženih banaka Nove KBM i SKB u vlasništvu OTP-a bit će u Ljubljani
LJUBLJANA - Mađarska banka OTP, koja je od veljače prošle godine vlasnik SKB banke i Nove KBM, planira spajanje banaka u drugoj polovici ove godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE