GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

UBS: Dobit pala 24%, ali nadmašila očekivanja analitičara

UBS: Dobit pala 24%, ali nadmašila očekivanja analitičara
BOLJE OD OČEKIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.10.2022 / 08:33
Autor: SEEbiz
ŽENEVA - UBS je u utorak izvijestio o neto dobiti od 1,7 milijardi dolara za treće tromjesečje ove godine, malo iznad očekivanja analitičara.

Analitičari su očekivali neto dobit od 1,64 milijarde dolara, prema podacima Refinitiva. UBS je prije godinu dana prijavio neto prihod od 2,3 milijarde dolara.

Švicarski zajmodavac nije ispunio očekivanja u zadnjem kvartalu kada je objavio neto dobit od 2,108 milijardi dolara. Banka je tada rekla da je drugo tromjesečje bilo "jedno od najizazovnijih razdoblja za ulagače u posljednjih 10 godina" zbog visoke inflacije, rata u Ukrajini i stroge politike Covid-19 u Aziji.

UBS je u utorak priopćio da su ti čimbenici i dalje u mislima ulagača u trećem tromjesečju.

“Makroekonomsko i geopolitičko okruženje postalo je sve složenije. Klijenti su i dalje zabrinuti zbog stalno visoke inflacije, povišenih cijena energije, rata u Ukrajini i zaostalih učinaka pandemije”, rekao je Ralph Hamers, izvršni direktor UBS-a, u izjavi.

U razgovoru s Geoffom Cutmoreom iz CNBC-a, Hamers je međutim rekao da je došlo do vrlo snažnih ulaz kapitala u poslovanje tijekom tromjesečja, s neto novom imovinom koja generira naknade od 17 milijardi dolara.

Ostali istaknuti događaji za tromjesečje su:

Prihodi su dosegnuli 8,3 milijarde dolara, u odnosu na 9,1 milijardu dolara prije godinu dana.
Operativni troškovi pali su na 5,9 milijardi dolara, sa 6,2 milijarde dolara prije godinu dana.
Stopa kapitala CET 1, mjera solventnosti banke, dosegla je 14,4% u odnosu na 14,9% prije godinu dana.

UBS-ov odjel za investicijsko bankarstvo zabilježio je pad prihoda za 19%, pri čemu su slabiji rezultati u vlasničkim izvedenicama, novčanim dionicama i prihodima od financiranja neutralizirani prihodima u stranoj valuti. Odjel Global Wealth Management također je izvijestio o nižim prihodima, padu za 4% na godišnjoj razini.

Međutim, prihodi od osobnog i korporativnog bankarstva porasli su u istom razdoblju na temelju povoljnijih stopa Švicarske nacionalne banke.

Tagovi: UBS banka, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Deutsche Bank na meti panične rasprodaje, Scholz smiruje investitore
RASPRODAJA
Deutsche Bank na meti panične rasprodaje, Scholz smiruje investitore
FRANKFURT - Dionice Deutsche Banka skliznule su u petak, dok su troškovi osiguranja od neplaćanja naglo porasli, jer se njemački zajmodavac našao na meti panične rasprodaje zbog briga oko stabilnosti europskog bankarskog sektora.
Erste banka u 2022. ostvarila rast ukupnih kredita i depozita
RAST
Erste banka u 2022. ostvarila rast ukupnih kredita i depozita
ZAGREB – Prema nekonsolidiranom financijskom izvještaju, koji obuhvaća rezultate Erste&Steiermärkische Bank d.d. bez ovisnih društava, neto dobit u 2022. godini iznosila je 977,0 milijuna kuna, 15,3% više u odnosu na 847,0 milijuna kuna u 2021.
Europska središnja banka vrši pritisak na Raiffeisen da napusti Rusiju
PRITISCI
Europska središnja banka vrši pritisak na Raiffeisen da napusti Rusiju
FRANKFURT - Europska središnja banka vrši pritisak na austrijsku Raiffeisen banku da zatvori svoje visokoprofitabilne operacije u Rusiji, potvrdilo je Reutersu pet obaviještenih izvora.
Aleksandar Bogdanović novi predsednik Izvršnog odbora Mobi Banke
KARIJERE
Aleksandar Bogdanović novi predsednik Izvršnog odbora Mobi Banke
BEOGRAD - Nakon svih neophodnih odobrenja Narodne banke Srbije, prvu digitalnu banku u regionu predvodiće Aleksandar Bogdanović na poziciji predsednika Izvršnog odbora Mobi Banke.
Yellen: Poduzet ćemo i dodatne korake za stabilizaciju banaka, bude li potrebno
PORUKE
Yellen: Poduzet ćemo i dodatne korake za stabilizaciju banaka, bude li potrebno
WASHINGTON . Ministrica financija Janet Yellen izjavila je u četvrtak da bi se savezne hitne radnje za pružanje potpore klijentima Silicon Valley Bank i Signature Bank mogle ponovno primijeniti u budućnosti ako bude potrebno.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE