GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

UBS: Dobit pala 24%, ali nadmašila očekivanja analitičara

UBS: Dobit pala 24%, ali nadmašila očekivanja analitičara
BOLJE OD OČEKIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.10.2022 / 08:33
Autor: SEEbiz
ŽENEVA - UBS je u utorak izvijestio o neto dobiti od 1,7 milijardi dolara za treće tromjesečje ove godine, malo iznad očekivanja analitičara.

Analitičari su očekivali neto dobit od 1,64 milijarde dolara, prema podacima Refinitiva. UBS je prije godinu dana prijavio neto prihod od 2,3 milijarde dolara.

Švicarski zajmodavac nije ispunio očekivanja u zadnjem kvartalu kada je objavio neto dobit od 2,108 milijardi dolara. Banka je tada rekla da je drugo tromjesečje bilo "jedno od najizazovnijih razdoblja za ulagače u posljednjih 10 godina" zbog visoke inflacije, rata u Ukrajini i stroge politike Covid-19 u Aziji.

UBS je u utorak priopćio da su ti čimbenici i dalje u mislima ulagača u trećem tromjesečju.

“Makroekonomsko i geopolitičko okruženje postalo je sve složenije. Klijenti su i dalje zabrinuti zbog stalno visoke inflacije, povišenih cijena energije, rata u Ukrajini i zaostalih učinaka pandemije”, rekao je Ralph Hamers, izvršni direktor UBS-a, u izjavi.

U razgovoru s Geoffom Cutmoreom iz CNBC-a, Hamers je međutim rekao da je došlo do vrlo snažnih ulaz kapitala u poslovanje tijekom tromjesečja, s neto novom imovinom koja generira naknade od 17 milijardi dolara.

Ostali istaknuti događaji za tromjesečje su:

Prihodi su dosegnuli 8,3 milijarde dolara, u odnosu na 9,1 milijardu dolara prije godinu dana.
Operativni troškovi pali su na 5,9 milijardi dolara, sa 6,2 milijarde dolara prije godinu dana.
Stopa kapitala CET 1, mjera solventnosti banke, dosegla je 14,4% u odnosu na 14,9% prije godinu dana.

UBS-ov odjel za investicijsko bankarstvo zabilježio je pad prihoda za 19%, pri čemu su slabiji rezultati u vlasničkim izvedenicama, novčanim dionicama i prihodima od financiranja neutralizirani prihodima u stranoj valuti. Odjel Global Wealth Management također je izvijestio o nižim prihodima, padu za 4% na godišnjoj razini.

Međutim, prihodi od osobnog i korporativnog bankarstva porasli su u istom razdoblju na temelju povoljnijih stopa Švicarske nacionalne banke.

Tagovi: UBS banka, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
SOLIDNO
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
LONDON - Barclays je u četvrtak izvijestio o neto dobiti u prvom tromjesečju koja se može pripisati dioničarima od 1,55 milijardi funti (1,93 milijarde dolara), nadmašivši očekivanja i vrativši britanskom zajmodavcu na dobit usred velike strateške promjene.
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
UZLET
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
LJUBLJANA - SID banka lani je ostvarila 15,6 milijuna eura čiste dobiti, što je nešto manje od 90 posto više nego godinu prije. Krediti nebankarskom sektoru porasli su za približno tri posto, na 1,43 milijarde eura, objavila je Državna banka za izvoz i razvoj.
Deutsche Bank u prvom kvartalu objavio rezultate iznad očekivanja
DOBRE BROJKE
Deutsche Bank u prvom kvartalu objavio rezultate iznad očekivanja
FRANKFURT - Deutsche Bank je u četvrtak izvijestila o 1,275 milijardi eura (1,365 milijardi dolara) neto dobiti koja se može pripisati dioničarima u prvom tromjesečju, što predstavlja porast od 10 posto na godišnjoj razini.
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
POTEZI
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
MOSKVA - Ruski sud naredio je zapljenu 439,5 milijuna dolara imovine JPMorgan Chase nakon što je ruska državna VTB banka podnijela tužbu za "naknadu gubitka" protiv najveće američke banke.
Lloyds: Visoki troškovi smanjili kvartalnu dobit
PRITISCI
Lloyds: Visoki troškovi smanjili kvartalnu dobit
LONDON - Britanski bankarski div Lloyds u prvom je ovogodišnjem tromjesečju zabilježio neto dobit od 1,1 milijardu funti (1,28 milijardi eura), što je 29 posto manje nego u istom razdoblju lani.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE