GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U UniCredit banci čak 71% veći broj transakcija putem mobilnog bankarstva

U UniCredit banci čak 71% veći broj transakcija putem mobilnog bankarstva
SNAŽAN RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.05.2020 / 18:15
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - U UniCredit banci u Srbiji broj transakcija putem mobilnog bankarstva u martu ove godine je povećan za 71 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, dok je broj registrovanih korisnika te usluge uvećan za 30 odsto, izjavila je predsednica Izvršnog odbora te banke Feza Ten.

Od početka pandemije virusa korona Unikredit banka svojim klijentima preporučuje korišćenje digitalnih kanala, kako bi smanjila potrebu za fizičkim kontaktom i na taj način doprinela spečavanju širenja virusa, navodi se u saopštenju banke.

Klijentima koji nisu prethodno koristili te usluge, banka je obezbedila instaliranje mobilne aplikacije bez dolaska u ekspozituru, omogućivši kratku obuku onlajn. Dodatno, otvorene su i posebne telefonske linije kako bi novi korisnici što brže prešli na digitalno obavljanje bankarskih transakcija.

"Zahvaljujući našoj mreži multifunkcionalnih bankomata na kojima je moguća i uplata pazara, zabeležen je rast uplata za oko 25 odsto, čime smo podržali male privrednike i zanatlije u svakodnevnom obavljanju bankarskih poslova", kazala je Ten.

Ocenila je da su mere koje je preduzela Narodna banka Srbije posle izbijanja epidemije bile pravoremene i proaktivne, sa ciljem da se sačuva stabilnost finansijskog sistema i da se pruži podrška gradjanima, penzionerima i privredi.

"Važno je da istaknem da su zajedničkim snagama banke nastavile da uslužuju klijente i zahvaljujući kontinuitetu poslovanja mi smo spremni da se lako prebacimo na novo poglavlje", istakla je Ten.

U saopštenju se ističe da se Unikredit banka vrlo brzo prilagodila novonastaloj situaciji, jer je u prethodnom periodu uložila značajna sredstva i vreme za unapredjenje digitalnih kanala.

Ta banka najstarijim gradjanima penzije dostavlja na kućnu adresu, kao i obnovljene kartice i čekove.

"Na ovaj način banka je pokazala da je sposobna da se uhvati u koštac sa svim izazovima, da se prilagodi svakoj nepredvidjenoj situaciji i da nauči nešto novo", navodi se u saopštenju UniCredit banke.

Tagovi: UniCredit, UniCredit banka, mobilno bankarstvo, Narodna banka Srbije, Feza Ten
PROČITAJ I OVO
Sberbank isplaćuje rekordne dividende
DIVIDENDA
Sberbank isplaćuje rekordne dividende
MOSKVA - Nadzorni odbor ruske Sberbanke preporučio je isplatu rekordnih dividendi od 750 milijardi rubalja (8,03 milijarde dolara), odnosno 50 posto neto dobiti banke, rekao je direktor banke German Gref.
Vlaho preuzima poziciju predsjednika Uprave Bank Austria, Ćubela novi predsjednik Uprave Zabe
KARIJERE
Vlaho preuzima poziciju predsjednika Uprave Bank Austria, Ćubela novi predsjednik Uprave Zabe
ZAGREB – Dalibor Ćubela novi je predsjednik Uprave Zagrebačke banke te će zamijeniti Ivana Vlahu koji preuzima poziciju predsjednika Uprave UniCredit Bank Austria. Nova imenovanja podliježu odobrenju nadzornih tijela.
HUB: Vjerojatno počinje ciklus pada kamatnih stopa
KAMATNE STOPE
HUB: Vjerojatno počinje ciklus pada kamatnih stopa
ZAGREB - Hrvatska udruga banaka objavila je "HUB Analize 78: Inflacija i kamatne stope: nova stvarnost 2024." gdje se istražuju dva ekonomska scenarija u europodručju za ovu godinu i početak 2025., odnosno predviđa se daljnje kretanje inflatornih pritisaka i kamatnih stopa za koje se ističe da počinju padati.
UBS: Pet valova otpuštanja počinje u lipnju
OTPUŠTANJA
UBS: Pet valova otpuštanja počinje u lipnju
BEČ - Otkazi u sklopu programa rezanja troškova švicarskog bankarskog diva UBS-a, najavljenog nakon preuzimanja Credit Suisse, odvijat će se u pet valova ove godine počevši od lipnja, izvijestile su u nedjelju novine SonntagsZeitung.
Radović: Geopolitičke tenzije ne ugrožavaju crnogorski bankarski sektor
SMIRIVANJE
Radović: Geopolitičke tenzije ne ugrožavaju crnogorski bankarski sektor
PODGORICA - Pozitivni trendovi crnogorskog bankarskog sektora svjedoče o njegovoj stabilnosti, koja nije ugrožena geopolitičkim tenzijama i brojnim vanjskim šokovima, izjavila je guvernerka Centralne banke (CBCG) Irena Radović.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE