GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U UniCredit banci čak 71% veći broj transakcija putem mobilnog bankarstva

U UniCredit banci čak 71% veći broj transakcija putem mobilnog bankarstva
SNAŽAN RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.05.2020 / 18:15
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - U UniCredit banci u Srbiji broj transakcija putem mobilnog bankarstva u martu ove godine je povećan za 71 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, dok je broj registrovanih korisnika te usluge uvećan za 30 odsto, izjavila je predsednica Izvršnog odbora te banke Feza Ten.

Od početka pandemije virusa korona Unikredit banka svojim klijentima preporučuje korišćenje digitalnih kanala, kako bi smanjila potrebu za fizičkim kontaktom i na taj način doprinela spečavanju širenja virusa, navodi se u saopštenju banke.

Klijentima koji nisu prethodno koristili te usluge, banka je obezbedila instaliranje mobilne aplikacije bez dolaska u ekspozituru, omogućivši kratku obuku onlajn. Dodatno, otvorene su i posebne telefonske linije kako bi novi korisnici što brže prešli na digitalno obavljanje bankarskih transakcija.

"Zahvaljujući našoj mreži multifunkcionalnih bankomata na kojima je moguća i uplata pazara, zabeležen je rast uplata za oko 25 odsto, čime smo podržali male privrednike i zanatlije u svakodnevnom obavljanju bankarskih poslova", kazala je Ten.

Ocenila je da su mere koje je preduzela Narodna banka Srbije posle izbijanja epidemije bile pravoremene i proaktivne, sa ciljem da se sačuva stabilnost finansijskog sistema i da se pruži podrška gradjanima, penzionerima i privredi.

"Važno je da istaknem da su zajedničkim snagama banke nastavile da uslužuju klijente i zahvaljujući kontinuitetu poslovanja mi smo spremni da se lako prebacimo na novo poglavlje", istakla je Ten.

U saopštenju se ističe da se Unikredit banka vrlo brzo prilagodila novonastaloj situaciji, jer je u prethodnom periodu uložila značajna sredstva i vreme za unapredjenje digitalnih kanala.

Ta banka najstarijim gradjanima penzije dostavlja na kućnu adresu, kao i obnovljene kartice i čekove.

"Na ovaj način banka je pokazala da je sposobna da se uhvati u koštac sa svim izazovima, da se prilagodi svakoj nepredvidjenoj situaciji i da nauči nešto novo", navodi se u saopštenju UniCredit banke.

Tagovi: UniCredit, UniCredit banka, mobilno bankarstvo, Narodna banka Srbije, Feza Ten
PROČITAJ I OVO
HNB kreće s inicijativom za zakonske izmjene oko prekoračenja po tekućem računu
INICIJATIVE
HNB kreće s inicijativom za zakonske izmjene oko prekoračenja po tekućem računu
ZAGREB - Hrvatska narodna banka (HNB) uputila je okružnicu bankama, kojom ih obavještava da pokreće inicijativu za izmjenu i dopunu Zakona o potrošačkom kreditiranju (ZPK) u vezi s odobravanjem prekoračenja po tekućem računu, izvijestili su u petak iz HNB-a.
Erste banka u prvoj polovini godine s 511 milijuna kuna neto dobiti
RAST
Erste banka u prvoj polovini godine s 511 milijuna kuna neto dobiti

ZAGREB - Erste banka je u prvoj polovini godine poslovala s 511,2 milijuna kuna neto dobiti, što je gotovo tri puta više nego u istom lanjskom razdoblju, kada je neto dobit iznosila 171,3 milijuna kuna, objavila je u petak ta banka.

HBOR kreditira projekte javnog sektora uz kamatne stope od 1,1 posto
KREDITIRANJE
HBOR kreditira projekte javnog sektora uz kamatne stope od 1,1 posto
ZAGREB - HBOR je snizio kamatne stope po programima Investicije javnog sektora i EU projekti te je kamatna stopa za ulaganja jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, ustanova i agencija u njihovom većinskom vlasništvu s potpomognutih područja snižena na 1,1 posto, a za one s ostalih područja na 1,2 posto.
Lorenzo Ramajola na čelu UniCredit banke Slovenija
KARIJERE
Lorenzo Ramajola na čelu UniCredit banke Slovenija
LJUBLJANA - UniCredit banka Slovenija dobila je ovih dana novu upravu.
Krediti poduzećima pali treći uzastopni mjesec
KREDITIRANJE
Krediti poduzećima pali treći uzastopni mjesec
ANALIZA - Uz mjesečnu stopu pada za 0,5% ukupni krediti nefinancijskim društvima krajem svibnja spustili su se na 85,9 mlrd kuna pri čemu je i treći mjesec za redom zabilježena negativna stopa rasta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE