GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

The Banker: OTP banka je banka 2021. godine u Hrvatskoj

The Banker: OTP banka je banka 2021. godine u Hrvatskoj
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.12.2021 / 10:17
Autor: SEEbiz
SPLIT – Prema izboru najprestižnijeg financijskog magazina The Banker OTP banka d.d. je najbolja banka 2021. u Hrvatskoj.

Titulu u istoj kategoriji za Mađarsku zaslužila je i OTP Bank. Istu titulu su osvojile i banke CKB u Crnoj Gori, kao i SKB u Sloveniji, također u vlasništvu OTP Grupe. Posebno je značajan odabir OTP Grupe u regionalnoj kategoriji Srednje i Istočne Europe za koju je The Banker odabrao upravo OTP Grupu za Banku godine uzimajući u obzir aktivnosti i širenje grupe u cijeloj regiji.

Magazin The Banker, čija 95 godina duga tradicija jamči kritički i sveobuhvatni pregled poslovnih rezultata, napretka, ali i ukupne aktivnosti financijskih institucija na području na kojem posluju odala je najveće priznanje OTP banci d.d. za poslovanje, odnos prema klijentima, ali i doprinos društvenim zbivanjima u cjelini imenujući je za Banku godine u Hrvatskoj u 2021.godini.

„Na vrlo dinamičnom hrvatskom bankarskom tržištu, OTP banka izdvaja se od konkurencije temeljem svoje predanosti inovacijama i uslugama klijentima, kao i hvalevrijednih napora u pružanju podrške gospodarstvu zemlje kroz poteškoće koje je donijela 2020. godina. Ne samo da se Hrvatska uspješno nosila s društvenim i gospodarskim posljedicama pandemije Covid-19, uza sve to su je pogodila i dva snažna potresa. U takvom izazovnom okruženju, OTP banka je pružila visok stupanj podrške, ne samo svojim klijentima, već i cijeloj zajednici u kojoj djeluje. Angažiranost OTP banke u pomoći društvu je uključivala donacije za deset bolnica diljem Hrvatske ukupne vrijednosti 6 milijuna kuna, a u partnerstvu s Mastercardom banka je pokrenula i poseban program pod nazivom Zaokruži, kako bi doprinijela poboljšanju zdravstvene skrbi djeci diljem Hrvatske.“ napisano je u osvrtu The Banker magazina.

Predsjednik Uprave OTP banke d.d. Balázs Békeffy naglasio je:

„Ovo je priznanje za trud, rad i posvećenost svakog od naših gotovo 2.500 kolegica i kolega koji su i uvjetima pandemijskog poslovanja ostvarili zamjetne poslovne rezultate, povećali tržišni udio, istovremeno uspijevajući odgovoriti na potrebe klijenata i tržišta u izrazito zahtjevnim uvjetima poslovanja. Zahvaljujem svakom od njih, a OTP banka i dalje namjerava zadržati fokus na iskorištavanju tržišnog potencijala te unaprijediti digitalizaciju svih usluga. S obzirom na to da smo tvrtka predana održivom razvoju, integracija okolišnih, društvenih i upravljačkih čimbenika će Upravi banke ostati visoko na listi prioriteta. To će stvoriti priliku za razvoj novih projekata i usluga, što već uključuje prijelaz na 100 % obnovljivu električnu energiju kao i inicijativu da postanemo banka koja je u potpunosti odbacila korištenje jednokratne plastike.“

Uz priznanje matičnoj banci OTP Bank Mađarska kojoj je također dodijeljena titula Banke godine za Mađarsku posebno je značajan odabir OTP grupe za Banku godine u cijeloj regiji Srednje i istočne Europe, gdje su uzete u obzir sve aktivnosti, ali i širenje grupe u regiji. László Wolf, zamjenik Glavnog izvršnog direktora za komercijalno poslovanje OTP grupe je izjavio: „Čvrsto vjerujemo da će se priča o transformaciji regije Srednje i Istočne Europe nastaviti i u potpunosti smo predani tome da nastavimo doprinositi ovom razvoju. Sa sjedištem i cjelokupnim poslovanjem u Srednjoj i Istočnoj Europi, stekli smo izvanredno iskustvo i duboko poznavanje naših tržišta. Optimalna mješavina lokalnih i središnjih rješenja, kao i prilagođena mješavina digitalnih i standardnih bankarskih usluga zasigurno su jedinstvene i teško ponovljive konkurentske prednosti OTP Grupe.“

„Podrška OTP Grupe s jedinstvenim poslovnim iskustvom na području cijele regije u kombinaciji s našim lokalnim iskustvom i znanjem u Hrvatskoj omogućuje nam uspješne poslovne rezultate te iznimnu posvećenost društvu u kojem poslujemo stavljajući upravo potrebe naših klijenata u centar naših interesa i aktivnosti ostajući pri tome banka potpuno posvećena održivosti poslovanja, kako nas tako i naših klijenata.“ zaključio je Balázs Békeffy.

Tagovi: The Banker, OTP banka, László Wolf
PROČITAJ I OVO
Švaljek o aferi HNB: Zaključuje se naglo i diskreditira se ljude
AFERE
Švaljek o aferi HNB: Zaključuje se naglo i diskreditira se ljude
ZAGREB - Zamjenica guvernera HNB-a Sandra Švaljek u N1 Studiju uživo komentirala je veliku aferu HNB-a. Osvrnula se i na ulaganje u obveznicu Erste banke te komentirala je li imala neke povlaštene informacije.
Vujčić: Ne razmišljam o ostavci
GUVERNER
Vujčić: Ne razmišljam o ostavci
ZAGREB - "Pa, sasvim sigurno nismo pogriješili ništa što bih ja vidio da bismo pogriješili. Šteta dolazi ove halabuke što dolazi iz svega toga."
JPMorgan razočarao investitore, dionice tonu
REZULTATI
JPMorgan razočarao investitore, dionice tonu
NEW YORK - Počela je sezona objava poslovnih rezultata američkih korporacija za zadnji kvartal 2021. godine, a prve su krenule neke velike banke koje, barem se čini, još nisu u stanju iskoristiti strmiju krivulju prinosa američkih obveznice.
Banke najavljuju rast naknada
NAKNADE
Banke najavljuju rast naknada
ZAGREB - Banke su najavile da će iznosi naknada i u ovoj godini rasti.
Slučaj Raiffeisen: Savezni vrhovni sud Njemačke potvrdio odluku kojom je prihvaćen tužbeni zahtjev RH
EPILOG
Slučaj Raiffeisen: Savezni vrhovni sud Njemačke potvrdio odluku kojom je prihvaćen tužbeni zahtjev RH
ZAGREB - Savezni vrhovni sud Njemačke odbacio je žalbu Raiffeisen banke i potvrdio odluku Visokog regionalnog suda u Frankfurtu kojom je prihvaćen tužbeni zahtjev RH da je arbitražni postupak, koji se temelji na arbitražnoj klauzuli sadržanoj u austrijsko-hrvatskom BIT-u, nedopustiv, priopćio je u petak DORH.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE