GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Standard Chartered prva banka koja je zabranila korištenje Zooma

Standard Chartered prva banka koja je zabranila korištenje Zooma
ZABRANE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.04.2020 / 07:49
Autor: SEEbiz
LONDON - Standard Chartered postao je prva svjetska banka koja je zabranila upotrebu videokonferencijske aplikacije Zoom, jer nova kultura rada od kuće podiže brige u vezi s kibernetičkom sigurnosti.

Bilješka o radnoj snazi banke koju je izradio izvršni direktor Bill Winters također je upozorila da se ne koristi Google Hangouts za virtualna okupljanja.

Osnovan od bivšeg zaposlenika tvrtke Cisco Erica Yuana, Zoom bilježi masovni rast korisnika od izbijanja koronavirusa, povećavši svoju korisničku bazu na 200 milijuna, sa samo deset milijuna prošle godine.

Međutim, propusti u sigurnosti u aplikaciji doveli su do naglog "zoombombinga" dok su uljezi srušili sastanke golotinjom, umetanjem lažnih slika u prezentacije ili rasnim uvredama sudionika.

Pristup tvrtke Standard Chartered tek treba da kopiraju ostale velike tvrtke u tom sektoru. Ranije ovog mjeseca, ruska banka Sberbank aktivno se udružila s Googleom kako bi pokrenula niz mrežnih poslovnih seminara u Hangoutu, dajući savjete kompanijama koje svoje poslovanje obavljaju na daljinu tokom stezanja koronavirusa.

U rujnu prošle godine HSBC je potpisao globalni ugovor o licenci za korištenje Zooma za video konferencije, audio konferencije i dijeljenje ekrana u mobilnim, radnim i konferencijskim dvoranama, kako za unutarnje tako i za vanjske sastanke.

Tagovi: Standard Chartered, Zoom, Google Hangoouts, HSBC, Eric Yuan, Sberbank, Google
PROČITAJ I OVO
Njemačkim bankama prijete zombi kompanije
VAL STEČAJEVA
Njemačkim bankama prijete zombi kompanije
BERLIN - Nakon Bundsebanke i Institut za ekonomske znanosti Halle upozorava da Njemačka iz koronakrize upada u financijsku krizu.
Brodnjak: NLB će zadržati brend Кomercijalne banke
NAJAVE
Brodnjak: NLB će zadržati brend Кomercijalne banke
BEOGRAD - Blaž Brodnjak, predsjednik Upravnog odbora Nove Ljubljanske banke (NLB), koja je kupila 83,23 odsto vlasništva u Кomercijalnoj banci, izjavio je da će NLB zadržati brend Кomercijalne banke.
Mađarski OTP pokrenuo postupak protiv Hrvatske zbog konverzije kredita
ARBITRAŽA
Mađarski OTP pokrenuo postupak protiv Hrvatske zbog konverzije kredita
BUDIMPEŠTA - Mađarska OTP banka objavila je da je pokrenula međunarodni arbitražni postupak protiv Hrvatske, pridruživši se time skupini banaka koje traže nadoknadu troškova proizišlih iz propisane konverzije kredita u švicarskim francima.
Intesa Sanpaolo povećava udjel u SIA-i
POTEZI
Intesa Sanpaolo povećava udjel u SIA-i
MILANO - Intesa Sanpaolo spremna je preuzeti dodatni 2,85% udjela u kompaniji SIA od Banca Mediolanuma, zaokružujući svoj udio u grupaciji za plaćanja koju će SIA stvoriti spajanjem s suparničkim Nexijem, rekao je u ponedjeljak Reutersu izvor blizak ovom poslu.
Srpske banke ne očekuju porast nenaplativih kredita
LOŠI KREDITI
Srpske banke ne očekuju porast nenaplativih kredita
BEOGRAD - Bankarsko tržište u Srbiji je stabilno, likvidno i kapitalizovano i ne očekujem porast nenaplativih kredita, kaže generalni sekretar Udruženja banaka Vladimir Vasić povodom upozorenja Bundesbanke da su sada banke na udaru krize izazvane koronavirusom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE