GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Srpska asocijacija menadžera: OTP banka je društveno odgovorna kompanija 2022. godine

Srpska asocijacija menadžera: OTP banka je društveno odgovorna kompanija 2022. godine
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.12.2022 / 17:07
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - OTP banka Srbija proglašena je za Društveno odgovornu kompaniju godine na tradicionalnoj svečanoj dodeli nagrada Srpske asocijacije menadžera, kao kompanija koja je u 2022. godini pokazala izuzetan doprinos i odgovorno ponašanje prema društvenoj zajednici.

Nagradu je u ime OTP banke primila Milena Mićanović, direktorka za komunikacije i odnose s javnošću, istakavši kako su odgovoran pristup poslovanju i odlični rezultati pozicionirali OTP banku kao predvodnika zelene tranzicije i primene ESG principa delovanja u našoj zemlji.

“Društveno odgovorno poslovanje je strateški inkorporirano u poslovnu strategiju OTP banke i mi tome pristupamo sistematično i dugoročno sa velikim ambicijama. Izuzetno smo ponosni što je SAM to prepoznao i nagradio OTP banku kao Društveno odgovornu kompaniju godine. Ovo priznanje dolazi kao kruna u godini u kojoj su svetski renomirani magazini “Euromoney” i “The Banker” proglasili OTP banku za Najbolju banku u Srbiji. Razlozi zbog kojih smo bili ohrabreni i podstaknuti da apliciramo za nagradu su duboka promišljenost koja je prethodila svakoj inicijativi, entuzijazam, posvećenost našem ekološkom i socijalnim angažmanu, naši partneri i pre svega rezultati projekata koje smo postigli. Napori da delujemo u skladu sa standardima održivog poslovanja i cirkularne ekonomije su prepoznati i nagrađeni i želim da zahvalim na tome u ime svih kolega“, navela je Milena Mićanović.

Prioriteti OTP banke u segmentu korporativne odgovornosti su ekologija, podrška socijalnom i održivom preduzetništvu, sport, očuvanje nacionalnog kulturnog nasleđa, finansijska edukacija i pomoć društveno osetljivim grupama. U svakoj od navedenih oblasti, Banka neguje dugoročna i plodonosna partnerstva, dok sa partnerima, kao što su Olimpijski komitet Srbije, Galerija Matice Srpske, Izdavačka kuća Booka i brojni drugi, ima odnos zasnovan na poverenju, uvažavanju i zalaganju za istovetne vrednosti.

Najviše priznanja Banka je ove godine dobila za projekat Generator Zero – “Grand Prix 2022” od strane Francusko-srpske privredne komore, kao i “Green Carpet za ESG & održivost” od matične OTP Grupe. Ujedno, sa pratećom inicijativom Generator dobrih dela, ovaj projekat proglašen je jednim od najuspešnijih CSR projekata u 2022. godini na Festivalu društveno odgovorne komunikacije „Kampanje sa svrhom“, prvom ove vrste u zemlji i regionu. Za društveno odgovorno poslovanje, Banka je dobila i nagrade Dobročinitelj, Udruženja “Moja Srbija”, kao i Šampioni održivosti, na godišnjem CSR & ESG Forumu za odgovorno poslovanje.

O SAM NAGRADAMA
Godišnje nagrade Srpske asocijacije menadžera tradicionalno se dodeljuju najboljima u Srbiji - menadžerima, poslodavcima, kompanijama i pojedincima koje se zalažu za unapređenje poslovnog okruženja, promociju menadžerske struke, najboljih poslovnih praksi i odgovornog poslovanja, kao i za bolji život svih građana u celini. SAM okuplja više od 480 profesionalnih menadžera, koji upravljaju timovima od preko 90.000 zaposlenih i koji ostvaruju godišnji promet od blizu 10 milijardi evra. Svečanoj večeri prisustvovalo je preko 250 zvanica iz poslovnog i javnog života Srbije i regiona.

Tagovi: Srpska asocijacija menadžera, OTP banka Srbija, Milena Mićanović, društveno odgovorno poslovanje
PROČITAJ I OVO
ECB će narediti UniCreditu da smanji poslovanje u Rusiji
NESLUŽBENO
ECB će narediti UniCreditu da smanji poslovanje u Rusiji
WASHINGTON/RIM - Europska središnja banka spremna je narediti talijanskom UniCreditu da prekine svoje poslovanje s Rusijom, rekle su dvije osobe upućene u rasprave, dok regulator vrši pritisak da prekine europske financijske veze s Moskvom.
Dionice Zabe dobro se drže i nakon isteka prava na dividendu
TRŽIŠTE
Dionice Zabe dobro se drže i nakon isteka prava na dividendu
ZAGREB - U utorak je isteklo pravo na dividendu Zagrebačke banke. U usporedbi s cijenom na zatvaranju, dionica je pala za 5,4%, što je manje od dividendnog prinosa od 7,5%.
Sjedište udruženih banaka Nove KBM i SKB u vlasništvu OTP-a bit će u Ljubljani
PROMJENE
Sjedište udruženih banaka Nove KBM i SKB u vlasništvu OTP-a bit će u Ljubljani
LJUBLJANA - Mađarska banka OTP, koja je od veljače prošle godine vlasnik SKB banke i Nove KBM, planira spajanje banaka u drugoj polovici ove godine.
Raiffeisen očekuje zahtjev ECB-a za ubrzanjem odlaska iz Rusije
OČEKIVANJA
Raiffeisen očekuje zahtjev ECB-a za ubrzanjem odlaska iz Rusije
BEČ - Austrijska Raiffeisen Bank International (RBI) priopćila je kako očekuje zahtjev europskih regulatora za ubrzanje zatvaranja poslovanja u Rusiji.
Gotovinski krediti rasli najjače od ožujka 2019.
KREDITIRANJE
Gotovinski krediti rasli najjače od ožujka 2019.
ZAGREB - Snažan rast kredita kućanstvima započet prošle godine nastavljen je i u prvim mjesecima ove godine, "pri čemu je zamjetan pojačan rast gotovinskih nenamjenskih kredita", priopćio je HNB.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE