GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Spajanje Podgoričke i CKB-a biće dovršeno 11. decembra

Spajanje Podgoričke i CKB-a biće dovršeno 11. decembra
ROKOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.11.2020 / 08:32
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Spajanje Podgoričke banke, nekadašnje Societe Generale Montenegro, sa Crnogorskom komercijalnom (CKB) biće konačno 11. decembra, saopšteno je Dnevnim novinama iz obje finansijske institucije.

Od tog momenta, kako su naveli, integrisana banka će poslovati pod nazivom Crnogorska komercijalna banka AD Podgorica, Member of OTP Group.

Projekat spajanja CKB i Podgoričke banke napreduje planiranom dinamikom i očekujemo da će se 11. decembra, nakon skoro godinu i po organizacionih, razvojnih i poslovnih aktivnosti, Podgorička banka pripojiti CKB”, rekli su iz obje banke.

Projekat spajanja traje od jula prošle godine kada je CKB, članica mađarskog OTP-a, kupila 90,56 odsto akcija Societea. Nakon toga, Societe je promijenila ime u Podgorička banka.

Na pitanje našeg lista šta će se desiti sa žiro računima, stanjem depozita i kreditnim zaduženjima klijenata Podgoričke banke nakon njenog gašenja, u CKB-u ističu da će u svemu postupati u skladu sa ugovorima o korišćenju kreditnih proizvoda i depozita koje su klijenti zaključili sa Podgoričkom bankom.

“Svim klijentima koji u Podgoričkoj banci imaju transakcioni račun, banka je poslala pismo ponudu za otvaranje transakcionog računa, odnosno obavještenje o promjenama brojeva transakcionih računa. Novi brojevi računa u CKB, koji će zamijeniti postojeće račune u Podgoričkoj banci, biće važeći od momenta spajanja banaka“, ukazali su predstavnici banaka.

Tagovi: Podgorička banka, Societe Generale Montenegro, CKB banka, OTP banka, Crnogorska komercijalna banka
PROČITAJ I OVO
The Banker: Erste banka po peti put najbolja banka u Crnoj Gori
PRIZNANJA
The Banker: Erste banka po peti put najbolja banka u Crnoj Gori
LONDON/PODGORICA – Magazin „The Banker“ je po peti put proglasio Erste Bank AD Podgorica „Bankom godine u Crnoj Gori“. Nagrade ovog renomiranog magazina, koji djeluje u okviru Financial Times grupacije, ove godine su proglašene na onlajn ceremoniji održanoj 2. decembra.
HPB, HBOR i Zagrebačka banka kreditiraju HAC
REFINANCIRANJE
HPB, HBOR i Zagrebačka banka kreditiraju HAC
ZAGREB - Vlada je u četvrtak dala suglasnost Hrvatskim autocestama (HAC) za kredit kod Hrvatske poštanske banke, Zagrebačke banke i Hrvatske banke za obnovu i razvitak za refinanciranje dva kredita ukupno vrijedna 120,9 milijuna eura, radi pripajanja Autoceste Rijeka-Zagreb (ARZ) HAC-u.
EBA: Banke mogu odobravati moratorije na kredite do kraja ožujka 2021.
MORATORIJ
EBA: Banke mogu odobravati moratorije na kredite do kraja ožujka 2021.
BRUXELLES - Europska agencija za banke (EBA) ponovo je aktivirala kriznu regulativu za moratorije na kredite, omogućivši podnošenje zahtjeva za zamrzavanjem otplata do kraja ožujka 2021. kako bi se osigurala likvidnost u drugom valu pandemije covida 19.
The Banker: PBZ banka godine u Hrvatskoj
NAGRADE
The Banker: PBZ banka godine u Hrvatskoj
ZAGREB - Za ovu nagradu The Bankera koja se u financijskoj industrija smatra “standardom za bankarsku izvrsnost“, razmatrao se široki spektar kvantitativnih i kvalitativnih i kriterija.
NBS: Više od četiri petine plaćanja u RTGS sistemu
PLAĆANJA
NBS: Više od četiri petine plaćanja u RTGS sistemu
BEOGRAD - Za 20 radnih dana u novembru, u RTGS i kliring sistemu Narodne banke Srbije realizovano je 19,6 miliona plaćanja, od čega su 16 miliona ili 81,7 odsto nalozi u RTGS.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE