GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Societe Generale odlazi iz Rusije

Societe Generale odlazi iz Rusije
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.04.2022 / 10:14
Autor: SEEbiz
PARIZ - Najveća francuska banka Societe Generale najavila je potpisivanje kupoprodajnog ugovora o prodaji cjelokupnog bakarskog i osigurateljskog poslovanja u Rusiji.

Societe Generale je dogovorio prodaju udjela u Rosbanki i grupi osiguravajućih društava ruskoj investicijskoj kompaniji Interros Capital.

Ovim sporazumom, sklopljenim nakon nekoliko tjedana intenzivnog rada, Societe Generale izlazi na učinkovit i uredan način iz Rusije, osiguravajući kontinuitet svojim zaposlenicima i klijentima, izvijestili su iz francuske banke.

Planirana transakcija, koja ostaje podložna odobrenju relevantnih regulatornih i antimonopolskih tijela, bit će provedena u skladu sa važećim zakonskim i regulatornim obvezama. Zatvaranje ove operacije trebalo bi se dogoditi u narednim tjednima.

Prodaja imovine u Rusiji dovest će do otpisa neto knjigovodstvene vrijednosti u visini od 2 milijarde eura.

Tagovi: Societe Generale, Rusija, Rosbank, Interros Capital
PROČITAJ I OVO
Savjet HNB-a: Postupni rast domaćih kamatnih stopa
KAMATNE STOPE
Savjet HNB-a: Postupni rast domaćih kamatnih stopa
ZAGREB - Zaokret u monetarnim politikama vodećih gospodarstava počeo se postupno odražavati na rast domaćih kamatnih stopa, pa se tako nastavio rast prinosa na dužničke vrijednosne papire države, počeli su rasti i troškovi financiranja poduzeća, dok se kod kreditiranja stanovništva još uvijek ne primjećuje znatnija promjena financijskih uvjeta, konstatirao je u srijedu Savjet Hrvatske narodne banke.
Banca Intesa smanjuje potrošnju energije
SMANJENJE
Banca Intesa smanjuje potrošnju energije
BEOGRAD - U nameri da odgovornim upravljanjem resursima pruži doprinos merama štednje u aktuelnim uslovima globalne energetske neizvesnosti, Banca Intesa, deo međunarodne bankarske grupe Intesa Sanpaolo, usvojila je akcioni plan za optimizaciju potrošnje električne energije i gasa u svojim poslovnim prostorijama.
Banke već počele gasiti bankomate
BANKOMATI
Banke već počele gasiti bankomate
ZAGREB - S obzirom na veliku potražnju građana za početnim paketićima eurokovanica – više ih nema za kupiti u dijelu poštanskih ureda, potvrdili su iz Hrvatske pošte.
Goldman Sachs planira akvizicije kripto kompanija
KRIPTO SCENA
Goldman Sachs planira akvizicije kripto kompanija
NEW YORK - Izvršni direktor Goldman Sachsa Mathew McDermott rekao je da njihova tvrtka već provodi dubinsku analizu nekih kripto tvrtki.
Morgan Stanley otpušta dva posto radne snage
REZOVI
Morgan Stanley otpušta dva posto radne snage
NEW YORK - Morgan Stanley otpustio je danas oko 2% svoje radne snage, neslužbeno doznaje CNBC.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE