GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Societe Generale nadmašio očekivanja

Societe Generale nadmašio očekivanja
SJAJNE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.08.2021 / 10:38
Autor: SEEbiz
LONDON — Societe Generale nadmašio očekivanja rezultatima u drugom kvartalu zahvaljujući oporavku maloprodajnog poslovanja u Francuskoj i smanjenoj razini loših kredita.

Francuski bankarski div je u drugom tromjesečju prijavio neto prihod od 1,44 milijarde eura (1,71 milijardi dolara). Analitičari su očekivali 704 milijuna eura neto dobiti za tromjesečno razdoblje, navodi Refinitiv.

Najnoviji rezultati slijede "rekordno" tromjesečje početkom 2021. godine, kada je dobit dosegla 814 milijuna eura, i označavaju značajan zaokret u dobiti od gubitka od 1,26 milijardi eura objavljenog prije godinu dana, na vrhuncu ekonomske krize izazvane Covidom kriza.

Drugo tromjesečje "obilježilo je snažan zamah prihoda, nastavak troškovne discipline i vrlo niski troškovi rizika koji proizlaze iz vrlo malog broja nepodmirenih obveza po kreditima", rekao je Frederic Oudea, izvršni direktor grupe. Napomenuo je kako su rezultati za prvu polovicu 2021. najbolji u pet godina.

Najnovije rezultate podržala je maloprodajna jedinica francuske banke koja je izvijestila o neto prihodu od 438 milijuna eura - značajan rast u odnosu na 60 milijuna eura prijavljenih prije godinu dana.

To je posljedica većeg broja stambenih kredita i potrošačkih kredita.

Tagovi: Societe Generale, Fransucka, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Savjet HNB-a: Postupni rast domaćih kamatnih stopa
KAMATNE STOPE
Savjet HNB-a: Postupni rast domaćih kamatnih stopa
ZAGREB - Zaokret u monetarnim politikama vodećih gospodarstava počeo se postupno odražavati na rast domaćih kamatnih stopa, pa se tako nastavio rast prinosa na dužničke vrijednosne papire države, počeli su rasti i troškovi financiranja poduzeća, dok se kod kreditiranja stanovništva još uvijek ne primjećuje znatnija promjena financijskih uvjeta, konstatirao je u srijedu Savjet Hrvatske narodne banke.
Banca Intesa smanjuje potrošnju energije
SMANJENJE
Banca Intesa smanjuje potrošnju energije
BEOGRAD - U nameri da odgovornim upravljanjem resursima pruži doprinos merama štednje u aktuelnim uslovima globalne energetske neizvesnosti, Banca Intesa, deo međunarodne bankarske grupe Intesa Sanpaolo, usvojila je akcioni plan za optimizaciju potrošnje električne energije i gasa u svojim poslovnim prostorijama.
Banke već počele gasiti bankomate
BANKOMATI
Banke već počele gasiti bankomate
ZAGREB - S obzirom na veliku potražnju građana za početnim paketićima eurokovanica – više ih nema za kupiti u dijelu poštanskih ureda, potvrdili su iz Hrvatske pošte.
Goldman Sachs planira akvizicije kripto kompanija
KRIPTO SCENA
Goldman Sachs planira akvizicije kripto kompanija
NEW YORK - Izvršni direktor Goldman Sachsa Mathew McDermott rekao je da njihova tvrtka već provodi dubinsku analizu nekih kripto tvrtki.
Morgan Stanley otpušta dva posto radne snage
REZOVI
Morgan Stanley otpušta dva posto radne snage
NEW YORK - Morgan Stanley otpustio je danas oko 2% svoje radne snage, neslužbeno doznaje CNBC.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE