GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Smenjen UO Komercijalne banke i postavljeni novi članovi

Smenjen UO Komercijalne banke i postavljeni novi članovi
SMENA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.12.2020 / 19:16
Autor: SEEbiz
BEOGRAD – Na vanrednoj sednici skupštine akcionara Komercijalne banke smenjen je Upravni odbor banke i postavljeni su novi članovi, objavljeno je na sajtu Beogradske berze.

Vanredna sednica skupštine Komercijalne banke održana je 11. decembra.

Razrešena je dosadašnja predsednica UO Marija Sokić, predsednik Upravnog odbora banke, kao i članovi Daniel Pantić, Dejan Hadžić, Katarina Šušić, Goran Kneževic i Zoran Jović.

Novi predsednik UO je Archibald Kremser, a članovi su Blaž Brodnjak, Ursula Kovačić, Igor Zalar, Marko Jerić, Vesna Vodopivec, Nenad Filipović, Guy Richard Steel Stevens i Dragan Đuričin, objavljeno je na sajtu Komercijalne banke.

Preuzimanje Komercijalne banke od strane slovenačkog NLB – a trebalo bi, kako je ranije najavljeno, da bude završeno do kraja 2020.

Ministar finansija Siniša Mali je, takođe, nedavno u izjavi za Tanjug potvrdio da bi do kraja godine trebalo da bude završen proces preuzimanja Komercijalne banke i da će u budžet biti uplaćen iznos od oko 400 miliona evra.

Početkom decembra je stigla i neophodna saglasnost Evropske centralne banke koja je dostavljena Narodnoj banci Srbije i ostalo još da NBS da potrebnu saglasnot.

Inače, državi je već isplaćeno oko 60 miliona evra kroz dividendu, a isplata zaostalih dividendi bio je jedan od uslova za zatvaranje transakcije

Srbija će pored 387 miliona evra za 83,2 odsto akcija u vlasništvu države do završetka preuzimanje Komercijalne banke prihodovati ukupno oko 460 miliona evra.

Od već dobijenih 60 miliona evra ili oko sedam milijardi dinara, 3,7 milijardi dinara odnosi se na ugovornu obavezu da se pola dobiti za prošlu godinu raspodeli kroz dividendu.

Privatizacija Komercijalne banke je deo sporazuma MMF-a sa Srbijom, koji ističe krajem godine.

Tagovi: Komercijalna banka, Marija Sokić, Dragan Đuričin, Blaž Brodnjak, Ursula Kovačić, Igor Zalar, Marko Jerić, Vesna Vodopivec, Nenad Filipović, Archibald Kremser,
PROČITAJ I OVO
Intesa Sanpaolo: Dobit veća za trećinu u prvom kvartalu
SKOK
Intesa Sanpaolo: Dobit veća za trećinu u prvom kvartalu
MILANO - Talijanska banka Intesa Sanpaolo izvijestila je u srijedu da joj je neto dobit u prvom tromjesečju poskočila gotovo za trećinu, uz više prihode od naknada i provizija i znatno smanjene rezervacije za nenaplative kredite.
Slovenci u bankama drže 23 milijarde eura
DEPOZITI
Slovenci u bankama drže 23 milijarde eura
LJUBLJANA – Sredstva slovenskih kućanstava na depozitnim računima u bankama povećala su se za više od dvije milijarde eura, na rekordnih 23 milijarde eura u pandemiji 2020. u odnosu na prethodnu godinu, objavila je danas Banka Slovenije.
HBOR u 2020. podržao poduzetnike s gotovo osam milijardi kuna
PODRŠKA
HBOR u 2020. podržao poduzetnike s gotovo osam milijardi kuna
ZAGREB - Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) je tijekom 2020. godini podržala hrvatske poduzetnike s gotovo osam milijardi kuna, što je 13 posto više u odnosu na godinu ranije, priopćili su u utorak iz HBOR-a.
Skupština NLB-a sredinom lipnja o isplati dividende
NAJAVE
Skupština NLB-a sredinom lipnja o isplati dividende
LJUBLJANA - Na Glavnoj skupštini 14. lipnja dioničari NLB-a, između ostalog, odlučit će o upotrebi raspodjeljive dobiti za 2020. godinu u iznosu od nešto manje od 342 milijuna eura.
Nikad povoljniji stambeni krediti u Srbiji
KREDITI
Nikad povoljniji stambeni krediti u Srbiji
BEOGRAD - Iako se znatno veći deo nekretnina u Srbiji plaća gotovinom, stambeni krediti beleže konstantan rast.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE