GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Smenjen UO Komercijalne banke i postavljeni novi članovi

Smenjen UO Komercijalne banke i postavljeni novi članovi
SMENA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.12.2020 / 19:16
Autor: SEEbiz
BEOGRAD – Na vanrednoj sednici skupštine akcionara Komercijalne banke smenjen je Upravni odbor banke i postavljeni su novi članovi, objavljeno je na sajtu Beogradske berze.

Vanredna sednica skupštine Komercijalne banke održana je 11. decembra.

Razrešena je dosadašnja predsednica UO Marija Sokić, predsednik Upravnog odbora banke, kao i članovi Daniel Pantić, Dejan Hadžić, Katarina Šušić, Goran Kneževic i Zoran Jović.

Novi predsednik UO je Archibald Kremser, a članovi su Blaž Brodnjak, Ursula Kovačić, Igor Zalar, Marko Jerić, Vesna Vodopivec, Nenad Filipović, Guy Richard Steel Stevens i Dragan Đuričin, objavljeno je na sajtu Komercijalne banke.

Preuzimanje Komercijalne banke od strane slovenačkog NLB – a trebalo bi, kako je ranije najavljeno, da bude završeno do kraja 2020.

Ministar finansija Siniša Mali je, takođe, nedavno u izjavi za Tanjug potvrdio da bi do kraja godine trebalo da bude završen proces preuzimanja Komercijalne banke i da će u budžet biti uplaćen iznos od oko 400 miliona evra.

Početkom decembra je stigla i neophodna saglasnost Evropske centralne banke koja je dostavljena Narodnoj banci Srbije i ostalo još da NBS da potrebnu saglasnot.

Inače, državi je već isplaćeno oko 60 miliona evra kroz dividendu, a isplata zaostalih dividendi bio je jedan od uslova za zatvaranje transakcije

Srbija će pored 387 miliona evra za 83,2 odsto akcija u vlasništvu države do završetka preuzimanje Komercijalne banke prihodovati ukupno oko 460 miliona evra.

Od već dobijenih 60 miliona evra ili oko sedam milijardi dinara, 3,7 milijardi dinara odnosi se na ugovornu obavezu da se pola dobiti za prošlu godinu raspodeli kroz dividendu.

Privatizacija Komercijalne banke je deo sporazuma MMF-a sa Srbijom, koji ističe krajem godine.

Tagovi: Komercijalna banka, Marija Sokić, Dragan Đuričin, Blaž Brodnjak, Ursula Kovačić, Igor Zalar, Marko Jerić, Vesna Vodopivec, Nenad Filipović, Archibald Kremser,
PROČITAJ I OVO
HSBC više nego udvostručio dobit u prvoj polovini godine
UZLET
HSBC više nego udvostručio dobit u prvoj polovini godine
LONDON - Dobit bankarskog diva HSBC-a više se nego udvostručila u prvoj polovini godine, zahvaljujući gospodarskom oporavku u Britaniji i Hong Kongu, prenose britanski mediji.
Slovenski bankarski sustav pripremljen za nepovoljan scenarij
STRETS TEST
Slovenski bankarski sustav pripremljen za nepovoljan scenarij
LJUBLJANA - Stres testovi slovenskog bankovnog sustava potvrdili su stabilnost sustava i odgovarajuću adekvatnost kapitala čak i u slučaju nepovoljnog scenarija. Ipak, banke moraju biti oprezne na očitu krizu i na odgovarajući način upravljati rizicima.
Prešutni minusi: Hoće li banke završiti na sudu?
MINUSI
Prešutni minusi: Hoće li banke završiti na sudu?
ZAGREB - Onima koji koriste minus na tekućem računu banke bi trebale naplaćivati kamatnu stopu od najviše 7,61 posto, ali one su našle način kako da to bude gotovo deset posto, a da zaduženi klijenti toga nisu ni svjesni. Sve je bilo prešutno.
UniCredit u BiH: Pad u Mostaru, rast u Banjoj Luci
RAZLIČITI TRENDOVI
UniCredit u BiH: Pad u Mostaru, rast u Banjoj Luci
SARAJEVO - Dvije UniCredit banke u Bosni i Hercegovini imale su u periodu januar-juni finansijski rezultat s različitim predznakom, izvještava Indikator.ba.
Američke banke posluju sjajno, ali dionice to ne prate
ODLIČNA GODINA
Američke banke posluju sjajno, ali dionice to ne prate
NEW YORK - Manji rast očekivane zarade već se počeo odražavati na nekim dionicama u srpnju, a ne samo u petak u Amazonu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE