GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovensku podružnicu ruskog Sberbanka očekuje rebrendiranje i integracija u NLB

Slovensku podružnicu ruskog Sberbanka očekuje rebrendiranje i integracija u NLB
BUDUĆNOST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.03.2022 / 16:40
Autor: SEEbiz / H
LJUBLJANA - Nova Ljubljanska banka (NLB) najavila je da će slovensku podružnicu Sberbanke, koju je nakon skraćenog postupka otkupila od regulatora za 5,1 milijuna eura, rebrendirati i potpuno integrirati u roku od godine dana.

U NLB-u su u četvrtak najavili da će uskoro sazvati skupštinu dioničara i Sberbanku preimenovati u N banku, kako bi se brzo odmaknuli od imena koje ima negativnu konotaciju, a potpuna integracija nove akvizicije dovršit će se u roku godine dana.

Do slične je situacije došlo nakon što je mariborska NKBM banka kupila slovensku podružnicu austrijske Raiffeisen banke te je preimenovala u KBS banku, prenose u četvrtak slovenski mediji.

Kako bi se Sberbank Slovenija potpuno integrirao u najveću slovensku banku, novo ime i plavu boju umjesto zelene dobit će sve poslovnice dosadašnje Sberbanke.

„Kreativnu i grafičku osnovu smo već pripremili, ali moramo pažljivo pratiti službene procedure. Čim sazovemo glavnu skupštinu, moći ćemo službeno promijeniti ime Sberbanke. Očekuje se da će se dosad zelena banka zvati N Banka, a službena boja sada će biti plava. Naziv N banka ćemo koristiti privremeno, do integracije današnje Sberbank, d. d., Slovenija u NLB, d. d. Takvi postupci obično traju oko godinu dana", poručio je u izjavi za novinare Andrej Krajner, direktor komunikacija NLB Grupe.

U Novoj ljubljanskoj banci (NLB) navode da je situacija u Sberbanku sada normalizirana te da se s komitentima u poslovnicama posluje glatko i bez gužve.

Tagovi: Sberbank, Sberbank Europe, Nova ljubljanska banka, Banka Slovenije
PROČITAJ I OVO
Erste Card Club predstavio ECC SoftPOS – za prihvat kartica na Android uređajima
USLUGE
Erste Card Club predstavio ECC SoftPOS – za prihvat kartica na Android uređajima
ZAGREB - Erste Card Club predstavio je besplatnu aplikaciju ECC SoftPOS za prihvat beskontaktnog kartičnog plaćanja, za čije je korištenje trgovcima i malim poduzetnicima potreban samo Android telefon ili tablet.
Savjet HNB-a: Postupni rast domaćih kamatnih stopa
KAMATNE STOPE
Savjet HNB-a: Postupni rast domaćih kamatnih stopa
ZAGREB - Zaokret u monetarnim politikama vodećih gospodarstava počeo se postupno odražavati na rast domaćih kamatnih stopa, pa se tako nastavio rast prinosa na dužničke vrijednosne papire države, počeli su rasti i troškovi financiranja poduzeća, dok se kod kreditiranja stanovništva još uvijek ne primjećuje znatnija promjena financijskih uvjeta, konstatirao je u srijedu Savjet Hrvatske narodne banke.
Banca Intesa smanjuje potrošnju energije
SMANJENJE
Banca Intesa smanjuje potrošnju energije
BEOGRAD - U nameri da odgovornim upravljanjem resursima pruži doprinos merama štednje u aktuelnim uslovima globalne energetske neizvesnosti, Banca Intesa, deo međunarodne bankarske grupe Intesa Sanpaolo, usvojila je akcioni plan za optimizaciju potrošnje električne energije i gasa u svojim poslovnim prostorijama.
Banke već počele gasiti bankomate
BANKOMATI
Banke već počele gasiti bankomate
ZAGREB - S obzirom na veliku potražnju građana za početnim paketićima eurokovanica – više ih nema za kupiti u dijelu poštanskih ureda, potvrdili su iz Hrvatske pošte.
Goldman Sachs planira akvizicije kripto kompanija
KRIPTO SCENA
Goldman Sachs planira akvizicije kripto kompanija
NEW YORK - Izvršni direktor Goldman Sachsa Mathew McDermott rekao je da njihova tvrtka već provodi dubinsku analizu nekih kripto tvrtki.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE