GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Skupština Gorenjske banke na zahtjev AIK banke u srpnju o novim nadzornicima

Skupština Gorenjske banke na zahtjev AIK banke u srpnju o novim nadzornicima
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.06.2018 / 19:27
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
LJUBLJANA - Skupština Gorenjske banke će na zahtjev dioničara AIK banke koja ima u vlasništvu približno trećinu udjela, 20. srpnja odlučivati o novim nadzornicima, raspodjeli dobiti i promjenama statuta. 

Srpski vlasnici za nove nadzornike s petogodišnjim mandatom predlažu Jurija Bajca, Vladimira Sekulića i Tima Umbergera. U Nadzornom odboru Gorenjske banke još su Aleš Aberšek, Jelena Galić i Matej Podlipnik. 

AIK banka je nedavno stekla 32,47 posto udjela u Gorenjskoj banci i iskoristila je zakonsku mogućnost zahtjeva za sazivanjem izvaredne skupštine dioničara.  Iz AIK banke su objavili kako su se za saziv izvanredne skupštine odlučili zbog osiguranja pravodobnog imenovanja Nadzornog odbora.

Nedavno je procurilo kako Sava svoj udjel u Gorenjskoj banci ipak neće prodati Miodragu Kostiću. Dionice banke ponudit će svojim vjerovnicima Kadu i Slovenskom državnom holdingu. O tome će dioničari Save odlučivati na sjednici skupštine koja je na rasporedu 22. lipnja. Državni vlasnici bi, neslužbeno doznaje Delo, kupili oko 17 posto banke, a fond York upola manji udjel. Ipak, za takvo što Slovenski državni holding i Kad moraju imati suglasnost Banke Slovenije kojeg još nisu ni zatražili.

Ako vjerovnici neće moći realizirati ovu kombinatoriku, Kostić će definitivno zavladati Gorenjskom bankom. Sava je, kao što je poznato, bez glasačkih prava pa je tako bez glasova čak 45-postotni udjel.

Tagovi: Gorenjska banka, AIK banka, Miodrag Kostić, Jurij Bajec, Vladimir Sekulić, Tim Umberger
PROČITAJ I OVO
Sberbank vidi prilike u investicijskom bankarstvu
PRILIKE
Sberbank vidi prilike u investicijskom bankarstvu
MOSKVA - Ruska Sberbank uskrsnula je svoj interes za investicijsko bankarstvo jačanjem svojih trgovačkih sposobnosti i ponovnim ulaskom u poslovanje na tržištima kapitala nakon odsustva od nekoliko godina, otkriva bne IntelliNews.
Njemačkim bankama prijete zombi kompanije
VAL STEČAJEVA
Njemačkim bankama prijete zombi kompanije
BERLIN - Nakon Bundsebanke i Institut za ekonomske znanosti Halle upozorava da Njemačka iz koronakrize upada u financijsku krizu.
Brodnjak: NLB će zadržati brend Кomercijalne banke
NAJAVE
Brodnjak: NLB će zadržati brend Кomercijalne banke
BEOGRAD - Blaž Brodnjak, predsjednik Upravnog odbora Nove Ljubljanske banke (NLB), koja je kupila 83,23 odsto vlasništva u Кomercijalnoj banci, izjavio je da će NLB zadržati brend Кomercijalne banke.
Mađarski OTP pokrenuo postupak protiv Hrvatske zbog konverzije kredita
ARBITRAŽA
Mađarski OTP pokrenuo postupak protiv Hrvatske zbog konverzije kredita
BUDIMPEŠTA - Mađarska OTP banka objavila je da je pokrenula međunarodni arbitražni postupak protiv Hrvatske, pridruživši se time skupini banaka koje traže nadoknadu troškova proizišlih iz propisane konverzije kredita u švicarskim francima.
Intesa Sanpaolo povećava udjel u SIA-i
POTEZI
Intesa Sanpaolo povećava udjel u SIA-i
MILANO - Intesa Sanpaolo spremna je preuzeti dodatni 2,85% udjela u kompaniji SIA od Banca Mediolanuma, zaokružujući svoj udio u grupaciji za plaćanja koju će SIA stvoriti spajanjem s suparničkim Nexijem, rekao je u ponedjeljak Reutersu izvor blizak ovom poslu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE