GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Skok dobiti Komercijalne banke u prvom kvartalu

Skok dobiti Komercijalne banke u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.05.2020 / 16:36
Autor: SEEbiz / Kamatica / Momentum
BEOGRAD - Beogradska Komercijalna banka (KMBN) objavila je nerevidirane rezultate poslovanja za prvi kvartal koji su očekivano doneli slabije rezultate iz osnovnog poslovnog područja banke

Neto prihod od kamata oslabio je 2,9 odsto na 3,04 milijarde dinara, dok je neto prihod od naknada i provizija pao 1,4 odsto na 1,20 milijardi dinara.

Narodna banka Srbije (NBS) je sredinom marta donela obavezu bankama da dužnicima omoguće moratorijum na otplatu kredita, te će negativni efekti po ove finansijske institucije biti mnogo vidljiviji u drugom kvartalu.

Usled boljeg rezultata iz ostalog poslovanja, Komercijalna je u periodu januar-mart ostvarila profit pre oporezivanja od 2,27 milijardi dinara što je rast od 36 odsto u odnosu na isti period protekle godine.

Aktiva Komercijalne banke na kraju marta iznosila je 442,1 milijardu dinara što predstavlja rast od 2,3 odsto od početka godine.

Kao što je poznato, slovenački NLB je u februaru dogovorio preuzimanje Komercijalne banke po ceni od 3.250 dinara po akciji odnosno ukupno 387 miliona evra za državni paket od 83,2 odsto akcija.

Tagovi: Komercijalna banka, Narodna banka Srbije, poslovni rezultati, Nova ljubljanska banka
PROČITAJ I OVO
Njemačkim bankama prijete zombi kompanije
VAL STEČAJEVA
Njemačkim bankama prijete zombi kompanije
BERLIN - Nakon Bundsebanke i Institut za ekonomske znanosti Halle upozorava da Njemačka iz koronakrize upada u financijsku krizu.
Brodnjak: NLB će zadržati brend Кomercijalne banke
NAJAVE
Brodnjak: NLB će zadržati brend Кomercijalne banke
BEOGRAD - Blaž Brodnjak, predsjednik Upravnog odbora Nove Ljubljanske banke (NLB), koja je kupila 83,23 odsto vlasništva u Кomercijalnoj banci, izjavio je da će NLB zadržati brend Кomercijalne banke.
Mađarski OTP pokrenuo postupak protiv Hrvatske zbog konverzije kredita
ARBITRAŽA
Mađarski OTP pokrenuo postupak protiv Hrvatske zbog konverzije kredita
BUDIMPEŠTA - Mađarska OTP banka objavila je da je pokrenula međunarodni arbitražni postupak protiv Hrvatske, pridruživši se time skupini banaka koje traže nadoknadu troškova proizišlih iz propisane konverzije kredita u švicarskim francima.
Intesa Sanpaolo povećava udjel u SIA-i
POTEZI
Intesa Sanpaolo povećava udjel u SIA-i
MILANO - Intesa Sanpaolo spremna je preuzeti dodatni 2,85% udjela u kompaniji SIA od Banca Mediolanuma, zaokružujući svoj udio u grupaciji za plaćanja koju će SIA stvoriti spajanjem s suparničkim Nexijem, rekao je u ponedjeljak Reutersu izvor blizak ovom poslu.
Srpske banke ne očekuju porast nenaplativih kredita
LOŠI KREDITI
Srpske banke ne očekuju porast nenaplativih kredita
BEOGRAD - Bankarsko tržište u Srbiji je stabilno, likvidno i kapitalizovano i ne očekujem porast nenaplativih kredita, kaže generalni sekretar Udruženja banaka Vladimir Vasić povodom upozorenja Bundesbanke da su sada banke na udaru krize izazvane koronavirusom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE