GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Skok dobiti Komercijalne banke u prvom kvartalu

Skok dobiti Komercijalne banke u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.05.2020 / 16:36
Autor: SEEbiz / Kamatica / Momentum
BEOGRAD - Beogradska Komercijalna banka (KMBN) objavila je nerevidirane rezultate poslovanja za prvi kvartal koji su očekivano doneli slabije rezultate iz osnovnog poslovnog područja banke

Neto prihod od kamata oslabio je 2,9 odsto na 3,04 milijarde dinara, dok je neto prihod od naknada i provizija pao 1,4 odsto na 1,20 milijardi dinara.

Narodna banka Srbije (NBS) je sredinom marta donela obavezu bankama da dužnicima omoguće moratorijum na otplatu kredita, te će negativni efekti po ove finansijske institucije biti mnogo vidljiviji u drugom kvartalu.

Usled boljeg rezultata iz ostalog poslovanja, Komercijalna je u periodu januar-mart ostvarila profit pre oporezivanja od 2,27 milijardi dinara što je rast od 36 odsto u odnosu na isti period protekle godine.

Aktiva Komercijalne banke na kraju marta iznosila je 442,1 milijardu dinara što predstavlja rast od 2,3 odsto od početka godine.

Kao što je poznato, slovenački NLB je u februaru dogovorio preuzimanje Komercijalne banke po ceni od 3.250 dinara po akciji odnosno ukupno 387 miliona evra za državni paket od 83,2 odsto akcija.

Tagovi: Komercijalna banka, Narodna banka Srbije, poslovni rezultati, Nova ljubljanska banka
PROČITAJ I OVO
Vujčić: Zadovoljni što je procjena ECB-a pokazala da su banke dobro kapitalizirane
GUVERNER
Vujčić: Zadovoljni što je procjena ECB-a pokazala da su banke dobro kapitalizirane
ZAGREB - Guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Boris Vujčić u petak je izrazio zadovoljstvo što je procjena Europske središnje banke (ESB) potvrdila da su hrvatske banke dobro kapitalizirane i da mogu podnijeti i vrlo snažan negativna šok.
Procjena ECB-a: Svih pet hrvatskih banaka ima dovoljnu razinu kapitala
KAPITAL
Procjena ECB-a: Svih pet hrvatskih banaka ima dovoljnu razinu kapitala
ZAGREB - Pet banaka koje su bile obuhvaćene sveobuhvatnom procjenom Europske središnje banke (ECB) ima dovoljnu razinu kapitala za redovno poslovanje, kao i za stresne ekonomske scenarije, izvijestila je u petak Hrvatska narodna banka (HNB), prenoseći rezultate ECB-ove procjene.
EBRD financira dovršetak projekta odvodnje grada Poreča
FINANCIRANJE
EBRD financira dovršetak projekta odvodnje grada Poreča
ZAGREB - Grad Poreč, jedno od najpopularnijih turističkih odredišta na obali Jadrana, će u izazovnim vremenima globalne pandemije korona virusa biti u mogućnosti dovršiti ključni infrastrukturni projekt zahvaljujući kreditu Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u iznosu od €6 milijuna.
Banke postrožile uvjete za odobravanje kredita
UVJETI
Banke postrožile uvjete za odobravanje kredita
ZAGREB - Nakon dvogodišnje stanke banke su ovih dana opet počele razmjenjivati podatke o obvezama klijenata radi procjene njihove kreditne sposobnosti, što bi moglo još više otežati dobivanje kredita, piše u petak Jutarnji list.
Addiko banka predstavila mRačun
NOVITETI
Addiko banka predstavila mRačun
BEOGRAD - Addiko banka je predstavila mRačun, jedinstveno rešenje u inovativnoj ponudi digitalnih proizvoda koje podrazumeva otvaranje računa u okviru postojeće mobilne aplikacije, putem video identifikacije korisnika. mRačun postaje potpuno funkcionalan po završetku svih koraka na mbankingu, bez odlaska u banku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE