GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sberbanku snažno porasla dobit na kraju 2019.

Sberbanku snažno porasla dobit na kraju 2019.
UZLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.02.2020 / 15:07
Autor: SEEbiz / H
MOSKVA - Najveći ruski zajmodavac Sberbank izvijestio je da mu je dobit u posljednjem tromjesečju 2019. poskočila za petinu zahvaljujući širenju poslovanja s digitalnim uslugama i skoku provizija i naknada za kartične transakcije.

U razdoblju od listopada do prosinca 2019. banka je poslovala s neto dobiti od 212 milijardi rubalja (3,25 milijardi dolara).

Operativni prihodi prije rezervacija porasli su 14,2 posto, na 541,1 milijardu rubalja.

Neto troškovi povezani s promjenom kvalitete imovine porasli su 13,8 posto, na 41,2 milijarde rubalja.

Neto prihodi od kamata uvećani 4,6 posto na 371 milijardu rubalja. Neto prihodi od naknada i provizija poskočili su 23,6 posto, na 148,3 milijarde rubalja.

Sberbank ima ambiciju postati ključni igrač u digitalnom sektoru, natječući se s privatnim zajmodavcima i hi-tech tvrtkama na tržištu digitalnih usluga.

Kao najveća ruska banka po kapitalu i broju klijenata, Sberbank je u procesu digitalne transformacije ulagao u široku lepezu usluga, od isporuke hrane do taksi usluga.

U poslovnom izvješću objavljenom u četvrtak izdvojili su i skok prihoda od provizija u poslovanju s bankovnim karticama, uključujući transakcije na velikoj ruskoj mreži javnog prijevoza.

U cijeloj 2019. godini bančina neto dobit porasla je 1,6 posto kada se uzme u obzir prodaja turskog DenizBanka.

Operativni prihodi prije rezervacija uvećani su 8,3 posto.

Izvršni direktor Sberbanka German Gref upozorio je da bi epidemija koronavirusa diljem svijeta mogla negativno utjecati na njihovo poslovanje.

„U potpunosti ovisimo o situaciji na globalnom tržištu i o našim klijentima. Situacija je za sada nepredvidiva”, rekao je Gref.

Tagovi: Sberbank, German Gref
PROČITAJ I OVO
HNB-ova preporuka o beskontaktnom plaćanju u primjeni od 6. travnja
PREPORUKE
HNB-ova preporuka o beskontaktnom plaćanju u primjeni od 6. travnja

ZAGREB - Preporuka Hrvatske narodne banke (HNB) o beskontaktnom plaćanju u maksimalnom iznosu od 250 kuna bez PIN-a primjenjivat će se od 6. travnja, objavili su u petak iz HNB-a.

U BiH uvode tromjesečni moratorij na kredite, gubici oko 450 milijuna eura
MORATORIJ
U BiH uvode tromjesečni moratorij na kredite, gubici oko 450 milijuna eura
SARAJEVO - Banke u Bosni i Hercegovini omogućit će tromjesečni moratorij na otplatu kredita osobama koje zbog pandemije prouzročene koronavirusom ostanu bez redovitih mjesečnih primanja, najavili su u petak iz Agencije za bankarstvo Federacije BiH.
Zagrebačka banka uvela posebne mjere za vrijeme isplate mirovina
MIROVINE
Zagrebačka banka uvela posebne mjere za vrijeme isplate mirovina
ZAGREB - U skladu s razvojem situacije i mjerama koje su donijela nadležna tijela, Zagrebačka banka i dalje poduzima dodatne radnje kako bi zaštitila svoje klijente, istovremeno im neometano pružajući bankarske usluge.
Kako do moratorija na kredit?
SAVJETNIK
Kako do moratorija na kredit?
ANALIZA - Postalo je javno prihvaćeno i poznato da će situacija s koronavirusom, osim na zdravstveni sustav te naš način ponašanja u društvu, imati i širok i dubok utjecaj i na gospodarstvo. Ono o čemu se već nekoliko dana priča je moratorij na kredite.
NBS: Ne postoji ograničenje za korisnike u isplati sredstava sa njihovih računa
POJAŠNJENJE
NBS: Ne postoji ograničenje za korisnike u isplati sredstava sa njihovih računa
BEOGRAD - Narodna banka Srbije saopštila je da ne postoji bilo kakvo ograničenje kada korisnik koji lično dođe u banku, i koji na šalteru banke podnese nalog da mu se sa njegovog računa isplate novčana sredstva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE