GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sberbank štedi na menadžerskim plaćama

Sberbank štedi na menadžerskim plaćama
ŠTEDNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.06.2020 / 15:50
Autor: SEEbiz / H
MOSKVA - Prve na udaru zbog pada prihoda Sberbanka uslijed koronakrize su menadžerske plaće, dok plaće "običnih" zaposlenika nisu smanjivane niti je bilo otpuštanja, rekao je u ponedjeljak u intervjuu za agenciju TASS predsjednik uprave Sberbanka German Gref.

"Zbog oštrog pada prihoda bili smo pred teškom odlukom o smanjenju broja zaposlenih. Najprije smo predvidjeli smanjenje troškova za 40 milijardi, a zatim smo shvatili da to nije dovoljno i povećali smo uštede na oko 82 milijarde rubalja", rekao je Gref.

Dodao je kako su uštede prije svih zahvatile plaće uprave i menadžera.

"Nismo smanjili plaće ′običnih′ zaposlenika, nego sve ide na teret menadžmenta", rekao je Gref.

Gref je također napomenuo da Sberbank nije smanjio broj zaposlenih, niti je angažirao nove.

"Nismo smanjili osoblje. Istina, zatvorili smo godišnji plan zapošljavanja. Ako su ljudi otišli, to je bio prirodan odljev. Nije bilo novih zaposlenika, samo u slučaju krajnje potrebe i samo uz moje dopuštenje. Ali, ponavljam, nismo otpustili nijednu osobu", kazao je Gref.

Sberbank je zbog zaraze zaposlenika koronavirusnom infekcijom bio prisiljen privremeno zatvoriti više od 200 poslovnica u Ruskoj Federaciji.

Ako je neki od zaposlenika poslovnice zaražen koronavirusom, cijela poslovnica je zatvorena, a osoblje je u poslano u karantenu.

Tagovi: Sberbank, German Gref
PROČITAJ I OVO
Lloyds: Visoki troškovi smanjili kvartalnu dobit
PRITISCI
Lloyds: Visoki troškovi smanjili kvartalnu dobit
LONDON - Britanski bankarski div Lloyds u prvom je ovogodišnjem tromjesečju zabilježio neto dobit od 1,1 milijardu funti (1,28 milijardi eura), što je 29 posto manje nego u istom razdoblju lani.
Sberbank isplaćuje rekordne dividende
DIVIDENDA
Sberbank isplaćuje rekordne dividende
MOSKVA - Nadzorni odbor ruske Sberbanke preporučio je isplatu rekordnih dividendi od 750 milijardi rubalja (8,03 milijarde dolara), odnosno 50 posto neto dobiti banke, rekao je direktor banke German Gref.
Vlaho preuzima poziciju predsjednika Uprave Bank Austria, Ćubela novi predsjednik Uprave Zabe
KARIJERE
Vlaho preuzima poziciju predsjednika Uprave Bank Austria, Ćubela novi predsjednik Uprave Zabe
ZAGREB – Dalibor Ćubela novi je predsjednik Uprave Zagrebačke banke te će zamijeniti Ivana Vlahu koji preuzima poziciju predsjednika Uprave UniCredit Bank Austria. Nova imenovanja podliježu odobrenju nadzornih tijela.
HUB: Vjerojatno počinje ciklus pada kamatnih stopa
KAMATNE STOPE
HUB: Vjerojatno počinje ciklus pada kamatnih stopa
ZAGREB - Hrvatska udruga banaka objavila je "HUB Analize 78: Inflacija i kamatne stope: nova stvarnost 2024." gdje se istražuju dva ekonomska scenarija u europodručju za ovu godinu i početak 2025., odnosno predviđa se daljnje kretanje inflatornih pritisaka i kamatnih stopa za koje se ističe da počinju padati.
UBS: Pet valova otpuštanja počinje u lipnju
OTPUŠTANJA
UBS: Pet valova otpuštanja počinje u lipnju
BEČ - Otkazi u sklopu programa rezanja troškova švicarskog bankarskog diva UBS-a, najavljenog nakon preuzimanja Credit Suisse, odvijat će se u pet valova ove godine počevši od lipnja, izvijestile su u nedjelju novine SonntagsZeitung.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE