GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sberbank odredio klimatske prioritete

Sberbank odredio klimatske prioritete
KLIMA I BANKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.09.2020 / 09:11
Autor: SEEbiz
MOSKVA - Sberbank je definirao klimatsku agendu, koja za cilj ima smanjenje emisije ugljika u banci i stavljanje klimatskog rizika na vrh njene investicijske strategije.

Zeleni zajmovi, pomno praćenje emisije ugljenika svojih zajmoprimaca i buduća zelena obveznica su svi na dnevnom redu, budući da banka, koja ima dvije trećine Rusa, ima za cilj apsorbiranje međunarodne agende zaštite životne sredine, socijalne politike i upravljanja (ESG) u svoje prakse.

Novi odbor ESG banke, koji je osnovan u lipnju, priopćio je 17. rujna da je formirao 17 radnih skupina koje će provesti nekoliko dugoročnih inicijativa i razviti ESG strategiju banke do 2023. godine, koja bi sada trebala biti odobrena od nadzornog odbora.

Odbor ESG-a, kojim predsjedava Aleksandar Vedjahin, prvi zamjenik predsjednika izvršnog odbora Sberbanke, ima za cilj osigurati da banka i njeni ekosistemi budu u skladu s načelima ESG-a.

Od ključne je važnosti da će odbor nadgledati ESG aktivnosti svojih zajmoprimaca, razviti okvir zelenog zajma i izraditi mapu puta za izdavanje zelenih obveznica.

- Usklađenost sa principima ESG-a presudna je za osnaživanje održivog rasta i efikasnog upravljanja rizikom. To objašnjava zašto se zamah za usvajanje ESG-a gradi među rukovoditeljima širom svijeta, rekao je Vedjahin u izjavi.

- Osnivanje ESG komiteta važan je korak za Sberbank. Odlučni smo da razvijemo efikasan sistem za upravljanje ekološkim, socijalnim i faktorima korporativnog upravljanja i da postanemo lider ESG-a u Rusiji i širom svijeta, dodao je.

Ovaj početni napredak dolazi kada su ESG pitanja sada na vrhu globalne agende korporativnog upravljanja.

"Banka i njene kompanije u ekosistemu rade proaktivno na uvođenju projekata zaštite okoliša, a neki od njih imaju za cilj smanjenje emisije ugljika u Rusiji", rekla je Nadya Wells, neovisna direktorica Sberbanke i predsjednica odbora za reviziju banke.

Wells je na prvom sastanku ranije u rujnu ruskog poglavlja Inicijative o upravljanju klimom (CGI) Svjetskog ekonomskog foruma izniojela ESG agendu banke, koja je u većinskom vlasništvu ruske vlade.

Tagovi: Sberbank, klimatska agenda, zeleni krediti, zelene obveznice, Aleksandar Vedjahin
PROČITAJ I OVO
UBS: Najbolji kvartal u proteklom desetljeću
SJAJNE BROJKE
UBS: Najbolji kvartal u proteklom desetljeću
ŽENEVA - Najveći svjetski upravitelj imovinom, švicarski UBS, u trećem je kvartalu ostvario neto dobit od 2,1 milijarde dolara, čak 99 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje.
Sberbank vidi prilike u investicijskom bankarstvu
PRILIKE
Sberbank vidi prilike u investicijskom bankarstvu
MOSKVA - Ruska Sberbank uskrsnula je svoj interes za investicijsko bankarstvo jačanjem svojih trgovačkih sposobnosti i ponovnim ulaskom u poslovanje na tržištima kapitala nakon odsustva od nekoliko godina, otkriva bne IntelliNews.
Njemačkim bankama prijete zombi kompanije
VAL STEČAJEVA
Njemačkim bankama prijete zombi kompanije
BERLIN - Nakon Bundsebanke i Institut za ekonomske znanosti Halle upozorava da Njemačka iz koronakrize upada u financijsku krizu.
Brodnjak: NLB će zadržati brend Кomercijalne banke
NAJAVE
Brodnjak: NLB će zadržati brend Кomercijalne banke
BEOGRAD - Blaž Brodnjak, predsjednik Upravnog odbora Nove Ljubljanske banke (NLB), koja je kupila 83,23 odsto vlasništva u Кomercijalnoj banci, izjavio je da će NLB zadržati brend Кomercijalne banke.
Mađarski OTP pokrenuo postupak protiv Hrvatske zbog konverzije kredita
ARBITRAŽA
Mađarski OTP pokrenuo postupak protiv Hrvatske zbog konverzije kredita
BUDIMPEŠTA - Mađarska OTP banka objavila je da je pokrenula međunarodni arbitražni postupak protiv Hrvatske, pridruživši se time skupini banaka koje traže nadoknadu troškova proizišlih iz propisane konverzije kredita u švicarskim francima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE