GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sberbank odredio klimatske prioritete

Sberbank odredio klimatske prioritete
KLIMA I BANKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.09.2020 / 09:11
Autor: SEEbiz
MOSKVA - Sberbank je definirao klimatsku agendu, koja za cilj ima smanjenje emisije ugljika u banci i stavljanje klimatskog rizika na vrh njene investicijske strategije.

Zeleni zajmovi, pomno praćenje emisije ugljenika svojih zajmoprimaca i buduća zelena obveznica su svi na dnevnom redu, budući da banka, koja ima dvije trećine Rusa, ima za cilj apsorbiranje međunarodne agende zaštite životne sredine, socijalne politike i upravljanja (ESG) u svoje prakse.

Novi odbor ESG banke, koji je osnovan u lipnju, priopćio je 17. rujna da je formirao 17 radnih skupina koje će provesti nekoliko dugoročnih inicijativa i razviti ESG strategiju banke do 2023. godine, koja bi sada trebala biti odobrena od nadzornog odbora.

Odbor ESG-a, kojim predsjedava Aleksandar Vedjahin, prvi zamjenik predsjednika izvršnog odbora Sberbanke, ima za cilj osigurati da banka i njeni ekosistemi budu u skladu s načelima ESG-a.

Od ključne je važnosti da će odbor nadgledati ESG aktivnosti svojih zajmoprimaca, razviti okvir zelenog zajma i izraditi mapu puta za izdavanje zelenih obveznica.

- Usklađenost sa principima ESG-a presudna je za osnaživanje održivog rasta i efikasnog upravljanja rizikom. To objašnjava zašto se zamah za usvajanje ESG-a gradi među rukovoditeljima širom svijeta, rekao je Vedjahin u izjavi.

- Osnivanje ESG komiteta važan je korak za Sberbank. Odlučni smo da razvijemo efikasan sistem za upravljanje ekološkim, socijalnim i faktorima korporativnog upravljanja i da postanemo lider ESG-a u Rusiji i širom svijeta, dodao je.

Ovaj početni napredak dolazi kada su ESG pitanja sada na vrhu globalne agende korporativnog upravljanja.

"Banka i njene kompanije u ekosistemu rade proaktivno na uvođenju projekata zaštite okoliša, a neki od njih imaju za cilj smanjenje emisije ugljika u Rusiji", rekla je Nadya Wells, neovisna direktorica Sberbanke i predsjednica odbora za reviziju banke.

Wells je na prvom sastanku ranije u rujnu ruskog poglavlja Inicijative o upravljanju klimom (CGI) Svjetskog ekonomskog foruma izniojela ESG agendu banke, koja je u većinskom vlasništvu ruske vlade.

Tagovi: Sberbank, klimatska agenda, zeleni krediti, zelene obveznice, Aleksandar Vedjahin
PROČITAJ I OVO
Fauci: U ožujku počinjemo ispitivati Modernino cjepivo protiv južnoafričkog soja
NAJAVE
Fauci: U ožujku počinjemo ispitivati Modernino cjepivo protiv južnoafričkog soja
WASHINGTON - Sredinom ožujka u Sjedinjenim Državama počinju ispitivanja cjepiva koje je laboratorij Moderne razvio protiv južnoafričkog soja, rekao je Anthony Fauci, savjetnik Bijele kuće.
APN objavio popis 14 banaka koje će davati subvencionirane stambene kredite
POPIS
APN objavio popis 14 banaka koje će davati subvencionirane stambene kredite
ZAGREB - Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je u petak popis 14 banaka banaka s kojima je potpisan ugovor o davanju subvencioniranih stambenih kredita, a kod kojih se efektivne kamatne stope reću se od 2,09 do 3,50 posto za kune odnosno od 2,15 do 3,50 posto za eure.
Revolut u Sloveniji otvorio banku, nudi depozitne račune
OTVORENJE
Revolut u Sloveniji otvorio banku, nudi depozitne račune
LJUBLJANA - Revolut, globalna financijska platforma s više od 15 milijuna klijenata širom svijeta, danas je počeo koristiti svoju specijaliziranu europsku bankarsku dozvolu u Sloveniji.
Rezervacije gotovo prepolovile dobit Erste Groupa u 2020.
LOŠA GODINA
Rezervacije gotovo prepolovile dobit Erste Groupa u 2020.
BEČ - Austrijska banka Erste Group preliminarno je u petak izvijestila o gotovo upola nižoj neto dobiti u 2020. i manjim prihodima zbog većih rezervacija za rizike na svim glavnim tržištima u vrijeme pandemije koronavirusa.
PBZ lani s neto dobiti od 817 milijuna kuna
U PLUSU
PBZ lani s neto dobiti od 817 milijuna kuna

ZAGREB - Privredna banka Zagreb (PBZ) u prošloj je godini ostvarila neto dobit od 817 milijuna kuna, što je za 56,5 posto manje nego godinu prije, pokazuje financijsko izvješće PBZ-a objavljeno u petak.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE