GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sberbank ide u rebranding, obećava dvostruko veće investicije

Sberbank ide u rebranding, obećava dvostruko veće investicije
PROMJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.04.2021 / 20:42
Autor: SEEbiz
MOSKVA - Najveća ruska banka izbacila je riječ "banka" iz svog imena i obećava udvostručenje ulaganja u narednih nekoliko godina na 4 milijarde dolara za više akvizicija i ulaganja.

Vodeća ruska maloprodajna banka preimenovala se u samo "Sber", izbacivši riječ "banka" iz svog imena, ali promjena zapravo nije nastupila. Uprava sada pojačava svoj napor za rebrendiranjem i obećala je udvostručiti ulaganja u izgradnju svog novog ekosistema "banka plus sve ostalo" u naredne tri godine.

Prvi zamjenik izvršnog direktora Sbera Lev Khasis razgovarao je s novinarima u sklopu događaja posvećenog rebrandiranju SBER-ovog nedavno stečenog tržišta goods.ru kao SberMegaMarket, i ušao u neke detalje o planovima banke, izvještava bnintellinews.

Povezivanje robe goods.ru viđeno je kao važan dodatak Sberovom digitalnom ekoistemu nakon što je potpisao memorandum o namjerama o zajedničkom razvoju tržišta, koji kontrolira glavni prodavatelj elektronike M.Video-Eldorado.

Sber se također pokušao povezati s Yandexom, najvećom i najcjenjenijom europskom online kompanijom, ali razgovori su okončani bez dogovora u lipnju prošle godine.

Očekuje se da će ulaganja Sbera u projekte nebankarskog ekosustava porasti sa 150 milijardi rubalja (2 milijarde dolara) u 20. godini na 300-350 milijardi rubalja (4 milijarde dolara), prema Khasisu.

Veliki dio stvaranja SberMegaMarket-a koji bi trebao udovoljiti svim potrebama i željama potrošača bit će povezan s postojećim Sber-ovim poduzećem za dostavu namirnica, SberMarketom, kao i integriran sa SberLogistics-om.

Zauzvrat, očekuje se da će SberMarket ove godine postati neprikosnoveni lider na ruskom tržištu dostave namirnica u sve konkurentnijem poslu, a trenutno ga vodi X5 Retail Group.

Gotovo svi vodeći lanci supermarketa u Rusiji imaju ambiciozne planove da svoje poslovanje stave online i nove korisnike u maloprodaji i e-namirnicama - najbrže rastućem dijelu ruskog cvjetajućeg sektora e-trgovine - koji su usredotočeni na velike popuste, a podsektor čine još konkurentnijim.

Tagovi: Sberbank, Sber, Yandex, X5 Retail Group, Lev Khasis, SberMegaMarket
PROČITAJ I OVO
Subvencionisani krediti poljoprivredi kod NLB i Komercijalne
POLJOPRIVREDA
Subvencionisani krediti poljoprivredi kod NLB i Komercijalne
BEOGRAD – Komercijalna banka i NLB Banka Beograd, članice NLB Grupe, počele su da primaju zahteve za subvencionisane poljoprivredne kredite, a čelnici ovih banaka izrazili su uverenje da će zadržati primat na tržištu u tom poslu, saopšteno je danas.
Na kraju prvog kvartala prekinut trend rasta kredita poduzećima
KREDITIRANJE
Na kraju prvog kvartala prekinut trend rasta kredita poduzećima
ANALIZA - Uz mjesečnu stopu pada za 0,2% ukupni krediti nefinancijskim društvima krajem prvog ovogodišnjeg tromjesečja spustili su se ispod 87 mlrd kuna, nakon što su krajem veljače dosegnuli najvišu nominalnu vrijednost (87,1 mlrd kuna).
UniCredit klijentima u Italiji nudi moratorij na otplatu kredita, ali u Zabi to nije moguće
MORATORIJ
UniCredit klijentima u Italiji nudi moratorij na otplatu kredita, ali u Zabi to nije moguće
ZAGREB - UniCredit banka u Italiji na svojim web stranicama i dalje nudi mogućnost ugovaranja moratorija na kredite za tamošnje korporativne klijente, odnosno poduzeća, a vezano uz situaciju s bolesti COVID-19.
U prvom kvartalu nastavak rasta stambenog kreditiranja
RAST
U prvom kvartalu nastavak rasta stambenog kreditiranja
ANALIZA - Uz mjesečnu stopu rasta od 0,3% ukupni krediti stanovništvu krajem ožujka dosegnuli su 137,7 mlrd. kuna.
Svjetska banka odobrila HBOR-u zajam od 200 mln eura za pomoć poduzećima
ZAJAM
Svjetska banka odobrila HBOR-u zajam od 200 mln eura za pomoć poduzećima
WASHINGTON - Odbor direktora Svjetske banke u petak je Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak (HBOR) odobrio zajam u iznosu od 200 milijuna eura za Projekt pomoći poduzećima u osiguravanju likvidnosti u Republici Hrvatskoj (HEAL), priopćeno je u subotu iz Svjetske banke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE